Showing posts with label Info. Show all posts
Showing posts with label Info. Show all posts

PERKHIDMATAN SEWA KHEMAH / KANOPI Kajang, Bangi, Putrajaya, Nilai etc.

>> Nov 8, 2013


Ini iklan.

Khemah untuk disewa.

Cuti sekolah akhir tahun dah dekat kan. Maka ramai yang merancang untuk mengadakan majlis perkahwinan dalam cuti sekolah ni. Ada yang masih mencari tempat nak sewa khemah / kanopi kat mana tak?

Ok untuk anda yang tinggal sekitar Kajang, Bangi, Putrajaya, Nilai, Sepang, Dengkil, Semenyih, belah-belah Kuala Lumpur tu yang masih lagi  mencari tempat nak sewa khemah kat Kajang, Bangi , Putrajaya dan sekitar kawasan tersebut, boleh contact Teduh RH sebab dorang ada menyediakan perkhidmatan sewa khemah kanopi segala ni. Boleh pergi lawat blog Teduh RH, boleh pilih pakej apa anda nak. Ada pakej sewa khemah yang  style piramid dan ada juga pakej arabian canopy . Kerusi meja buffet semua ada dan peralatan-peralatan tambahan lain untuk majlis disediakan.

Ini tak terhad untuk majlis perkahwinan pertunangan je. Nak sewa khemah untuk program lain contoh untuk majlis akikah anak ke, majlis rumah terbuka, program kampus atau universiti atau syarikat boleh jugak.

Untuk keterangan lanjut boleh tengok diblog Teduh RH.






Read more...

Kaz Patafta

>> Nov 7, 2013


Demam Piala Malaysia itu hari dah berakhir tapi belum terlambat nak ucap tahniah lagi sekali buat skuad Tok Gajah. Tahniah fans Pahang.




Macam kenal tak? Macam sape-sape tak? Dah gambar siapa pulak pi tampal sini.Haha! Okey. Kaz Patafta. Nama dia Kaz Phonesak Patafta, 25 tahun. Sama negara dengan Petratos dari Australia. Dia ni midfielder kalih. Best ke tak best ke tunggu tengok la kalau jadi main.


Harap line up 2014 lagi best untuk TRW. Patah tumbuh hilangkan berganti. Eh aku pulak yang beriya-iya.Haha! K bye.


#GKG #SHM #COYG #TRW #HM #ARSENAL

*sori dah terpesen suka ati pegi letak hashtag dalam blog pomm. mahapkan saya* :D


 ♥,

  myaada

Read more...

Ramadhan Checklist

>> Jul 9, 2013


بسم الله الرحمن الرحيم dan السلام عليكم

Tarikh puasa dah diumum. Alhamdulillah. Ramadhan menyapa. Malam ini dah boleh terawih. InsyaAllah.



Bila sebut checklist Ramadhan ni, teringat Fend, Chad, K2 dalam contengan jalanan. Kisah bertauladan. Tua-tua macam ni boleh masuk lagi dengan tulisan Hlovate. Thanks penulis.


"The man who decided to change on the twelfth hour dies on the eleventh"


IKRAM

Google

Contoh-contoh checklist. Banyak version. Google je. Boleh edit tambah mana perlu. So, dah boleh dah print. Buat setakat termampu. InsyaAllah. Sama-sama menghidupkan Ramadhan. 

Untuk yang menyinggah, salam Ramadhan. Mohon maaf tersalah kata, tersalah tulis ke apa dalam blog ni. Semoga mendapat rahmat, maghfirahNya. Ameen  :)






 ♥,


  myaada

Read more...

Nak kurus ke nak gemuk?

>> Oct 17, 2012


بسم الله الرحمن الرحيم dan السلام عليكم


is not ideal

Hipotesis : Jisim tulang makin menurun disebabkan peningkatan usia. (^_')

Kesimpulannya, berat badan turun sebab berat tulang menurun :D.

Saya juga merasakan ketumpatan tulang saya juga berkurangan, dan mungkin dipengaruhi oleh penghasilan hormon estrogen juga barangkali. Haha! Siapa cikgu sains, meh tolong betolkan . Ectomorphic? Analogi. Jadi, saya rasa harus tingkatkan pengambilan kalsium, protein, fosforus, vitamin D, lemak sihat, kfc, pizza, ayam goreng uncle bob sikit2 and ext. ye tak. eh mentang-mentang menghampiri Hari Osteoporosis sedunia, kaitan dengan tulang.

Courtesy of Google:
Struktur tulang dewasa biasa (kiri) dengan Osteoporosis (kanan)

Makan banyak makan banyak. Makan banyak kali ke, makan banyak berkali-kali?

Ramai orang cari tips nak kurus atau tips nak gemuk? Atau ramai orang cari macam mana nak kurus atau macam mana nak gemuk? or macam mana nak cantik dan kacak handsome bergaya? Oh!

Syukur la rezeki kesihatan.

Oh ye. Nestle akan menganjurkan event World Walking Day, Malaysia Walks Now pada 28 Oktober nanti. Selamat berjalan semuanya dan selamat hari osteoporosis juga.



♥,


myaada

Read more...

Pengacara Jemputan NONA 2012

>> Oct 5, 2012




Akhirnya kembali. Setelah sekian lama. Nona adalah program yang sangat best. Dulu selalu tunggu depan tv. Sebab apa? Sebab nak tengok Juma. haha! Hoh ! Datin Normala dengan Datin Juma je kot yang masih ku ingati. erk!



Tahun ni NONA dah buat balik Pengacara Jemputan NONA 2012. Wah tak sabar nak tengok ni! Mesti ramai peserta yang berbakat akan sertai. Ye PJN rancangan realiti yang lain dari yang sedia ada. Pendapatku sendiri, suka tengok NONA dahulu sebab dari sisi pengacara itu sendiri penuh dengan 'kelembutan' serta 'keanggunan' diri dalam mereka mengacarakannya sehingga dapat menambat hati penonton sepertiku untuk terus terlangak didepan tv tu. eceh.

Besok dah start ujibakat zon Timur di Kelantan. Ayuh la wanita sekalian. Tonjolkan bakat anda. Keluar la mengundi pi ujibakat besok ye.

Wanita-wanita kat luar sana yang nak sertai ujibakat Pengacara Jemputan NONA, ini dia tarikh dan lokasinya. Semak tarikh dan lokasi  ujibakat Pengacara Jemputan NONA 2012 di tempat anda.


•HOTEL GRAND RIVERVIEW, KOTA BHARU : 9 PAGI - 5 PETANG (6 OKT 2012)
•HOTEL THE REGENCY, ALOR SETAR : 9 PAGI -5 PETANG (13 OKT 2012)
•HOTEL M SUITES, JOHOR BAHRU : 9 PAGI - 5 PETANG (21 OKT 2012)
•SRI PENTAS : 9 PAGI - 5 PETANG (28 OKT 2012)

fm

Kelayakan:
• Wanita berusia 18 - 28 tahun
• Warganegara Malaysia
• Pendidikan minima Diploma

Sila Bawa:
- Resume
- Gambar berukuran 3R


Untuk kalian yang bakal sertai, be well prepared semuanya. All the best and be yourself. Semoga NONA terus maju menambat hati :)



♥, 


  myaada

Read more...

main-main dengan Google Plus | Google+

>> Apr 4, 2012


Okey baru je upgrade blogger interface ni.#lambat betol. Baru hari ni boleh tekan button upgrade tu. Uiii sayang sebenarnya nak tinggalkan interface lama, tapi nak cuba yang baru jugak kan. Best ke idak. Tak best pakai yang lama balik, boleh? Haha!

Google Plus
Google Plus
Nampaknya blogger profile pun dah ditukar jadi Google profile. Since Google dah  pun release kan social network diorang sendiri, kita pakai la ye dok. Hari ni jugak baru nak main-main dengan Google+. #Kesian betul asyik tak up to date je.huh! Tapi Google+ ni lebih kurang facebook je pun. Biasa lah. Makin ada lah competition. Banyak betul changes Google buat ye. Harus diselidiki. Haha! Oh jangan lagho sudaahh!


myaada

Read more...

Jadual Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan Awam Tahun 2012

>> Mar 25, 2012



D
OA TEMUDUGA RUJUKAN PEPERIKSAAN AWAM PTD M41 TIPS PTD 41

Untuk makluman, pihak SPA telah mengeluarkan Jadual Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan Awam Tahun 2012. Boleh semak di sini. Dekat bawah ni cuma sekadar print screen yang tak penuh :)


Buku Rujukan bagi calon-calon yang mendapat panggilan PEPERIKSAAN JURUAUDIT April ini.

Mudah Reload dot com

Read more...

menghadkan atau mengehadkan?

>> Feb 25, 2012


Tak ada kamus dewan. Terima kasih blog cikgu Azemi dengan cikgu Moinah sebab tolong saya pagi-pagi ni. :)


*Macam nak amek spm balik... adeh!


♥,
myaada

Read more...

personalized Winkiwoo photobook

>> Feb 23, 2012


Assalamualaikum

*Eh dah rajin update sekarang ni nampak? Biasa bro!<---- versi papa bonceng motor. Huh takde keje boleh la pi layan adnan sempit kat alamanda.



Itu cover buku album mini . Okey akhirnya dah dapat photo book ni dari Winki. Jauh naa order dari Aussie. Huh macam kat Malaysia tak boleh print. Ahaks! Dah nak buat macam mana saja-saja pergi beli kat groupon. Saja-saja? Dorang dah offer gila tak nak. :). Tak ada lah. Boleh la simpan gambar-gambar dalam facebook tu tak ada lah tengok secara maya je kan. Lagi pun banyak gambar dulu-dulu dah hilang sbb laptop rosak. Tak sempat nak cuci. Tu la berguna jugak kamera filem gulung-gulung tu dulu. Cuci terus. Kamera digital ambil gambar banyak tapi simpan. Nak print hummmm..!



Banyak lagi kot offer macam ni. Kat uprint tu pun boleh. Design boleh buat lagi cantik. Winki ni pakai application dia yg tak seberapa je. Story card kat sini pun murah. Haissh!


Bye.


♥,

myaada

Read more...

MyKad versi imej hantu

>> Feb 21, 2012


Yang ni MyKad aku yang ketiga. Kalau ikutkan kad pengenalan yang keempat dah ni. Ya saya ghairah betol bila dapat tukar Mykad baru. Yang lama fotostat dulu sebelum bagi kat JPN. Buat kenangan katanya.

Mykad baharu katanya mempunyai ciri-ciri keselamatan yang lebih baik. Cip pun tahan katanya lah. Mykad ambe yang first dulu pun cip yang rosak. Depa cakap tak ada kualiti. Ke sebab lama sangat meh...


Baru punya. Arkk semua sekali adalah rahsia!

Muka tak nak senyum. Tak sempat senyum. Imej hantu tu 'ghost image' kat belakang. Gambar kecil. Turisan laser katanya. Canggih ke idak ni.

Dah. Boleh simpan dalam purse jangan lupa bawak pergi mana-mana.

p/s : terima kasih jpn putrajaya.


saya yg sgt beriya,

myaada

Read more...

Another sharing

>> Oct 5, 2011


Tengok ulangan berita ni kat you tube. What can be said..

"Tanpa pengorbanan kita takkan dapat berada dimana kita mahu berada" - Dato' Dr Muhammad Afifi al-Akiti



myaada

Read more...

muka parut, tambah lagi...macam mana nak hilang?

>> Jun 24, 2011


Assalamualaikum :) .

Semua tengah tengok Final Maharaja Lawak ke? Ok fine. Mahu update blog. Eh korang pernah kena minyak panas? I mean 'ter' la kann takkan saja-saja pegi tadah nak suruh kena. wat der. Pedih menusuk bila terkena minyak masa tengah rajin duduk dapur konon-konon rajin masuk dapur la tue. Uuuuh. Tapi yang pedih lagi nah amek minyak tu tersinggah kat muka macam tak ada tempat lain nak menyinggah. Ooh tak patot nak marahkan minyak tak pasal-pasal. Yang patot adalah marahkan si Afi sebab boleh dia cakap muka along ada dot-dot cam kena 'chicken-chop'. erkkk. chop la saangatt. :D



Ok. PASRAH. Pasrah sebab dah kena. Terkena. Pergi goreng keropok losong yang baru keluar refgi siapa suruh? Pop pop pop malatop. Yang silapnya tindakan refleks adalah terus pergi sinki basuh muka dan lengan dengan air. Petuanya suruh sapu minyak gamat dulu kan. Alahai mana nye sempat sebab nak bagi sejuk adalah dengan air. Hahaha. Sekarang baru nyesal. Dah sebulan lebih dah kot tapi parut dia tamau tanggal lagi cane. Still ada dot-dot atas dahi, atas hidung, pipi. Uuuhh. Sayu hati arr cani. :(

Lepas tu mula la google 'macam mana nak hilangkan parut', 'petua hilangkan parut kena minyak panas', 'hilangkan parut' semua  la yang berkaitan perut parut. Standard la petua. Sapu lendir lidah buaya, hirisan timun, kulit kayu manis, air asam jawa etc. Google je pun apply nya tak. Okey lidah buaya apply sekali sekala, kulit kayu manis macam pedih.


Pergi watson beli benda tu. Hiruscar. Gel yang boleh hilangkan parut. Sapu sapu sapu gel ni. Sejuk. Bau menyenangkan boleh diterima. Selang seli dengan Bio-Oil. Lepas tu gatal pi tukar pencuci muka, beli scrub jenama doooooottt konon-konon harapan parut hilang cepat. Sekali jerawat pi naik merata tempat. Gooood. PASRAH lagi. Sekian.

fm




ps: jangan nak lekas!
myaada

Read more...

pagi pagi exercise laa cket - brain teaser

>> Jan 26, 2011


Assalamualaikum :)

lama takde tulisan. maksud saya post la. dengar je la lagu yg ada tu kalau dah masuk. ea tak. pagi ni nak eksesais sikit. sikit tak banyak. mari lah kalau nak join. tak berat pun.

mulakan dengan yg ringan-ringan dulu.warm-up orang melayu cakap

straight je kan.

kedua kita buat tenung-tenung . fokus kat titik hitam kat tengah-tengah. lama-lama tengok jadi macam mana

warna yg lain akan hilang! sejuk kan. bukan.cool rite.


next, sabar. saya kena belajar tak tergopoh gapah

pinggan pecah.
tenung lama-lama kat matanya. magic akan berlaku! 


tegok kat bawah. ke arah mana putaran roda di bawah? kiri atau kanan?

pasti kedua2 arah. cuba fokus.



percaya tak dua garisan tu sama panjang. amek pembaris ukur sekarang. susah susah nak ukur


seterusnya, anda lihat anak panah ke kiri atau kanan? lain org lain penglihatannya. betul ke macam tu?

kiri dan kanan

ok dah. erk jap. last. simple. awak nampak tak burung kat bwh ni?

dan juga seorang lelaki bersembunyi di situ. best kan. semuanya hanyalah ilusi optik semata-mata. hebatnya otak. SUBHANALLAH.


ok ni betul2 dah habis eksesais. tinggal dulu. layan la lagu jiwang tu. kalau annoying tutup je lah. :) jumpa lagi..



myaada

Read more...

wa sulaa ketinggalan zaman woo!

>> Dec 12, 2010


walla! eh assalamualaikum....weh korang wat aper cuti cuti ni weh? g suping suping ke deting deting ke..best ooi dpt kuar time time neh. otak aku tibe tibe dah jem dok umah lame lame ni..2 hari ni dok berebut pisang kat dapo tu ngn adek bongsu aku. naseb baik dia ada. kalo tak bosan terkontang kanting berlagak cam anak tunggal kat umah ni haaa.. bosankan life cam ni. rase cam nk suh ma aku beranak anak kembar tiga je.. baru la meriah family ramai ramai kat umah ni haa.. hahaha.. nak kena luku? mkn pisang byk jd betol2 dah malas sampai nak tulih belog malas weh*salahkan pisang*..memangla kalo dok umah lame lame camni ar jadi..0___O . adek aku dah balik ostel dah pun spm tak abes lg. tunggul lagi

tp aku ptg ni eksaited terlebih-lebih. eh tak. biase biase je pun. sebabnya? sebabbnya?? ehemm sebab aku dah dpt menda alah yg aku tunggu tunggu! saspen je tgok bungkusan. sampai tghari td. ehh ape ni ape ni? saspen saspen



gambar sengaja dibelerkan dikecikkan. waahh wat wat tatau ape de kat dlm tu..padahall..deng deng ni dia ni dia memperkenalkan...

cik kiah ayu - teman baru aku

gambar sengaja dibesarkan kehkeh

kahkahkah...memang ketinggalan zaman la mak cik nii... org dah pakai ipad iphone segala dah. kau baru nak pakai menda alah ni..hohohOO! model lama lak tuh!
bagus tak bagus tak..kan aku dh ckp aku mmg salu ketinggalan zaman bab bab nak pakai gajet jaget semua nie. tengok tengok ketinggalan zaman

haayy! aku dpt menda ni free der. sape nak bagi korg barang free beb! aku miskin hina weh mane leh beli menda menda alah camni..kan kan..org dah nak bagi amek je la kan..kann..hohO. alaa murah la skang ni. pi beli sorg satu pi. latest model lagi kiut miut aku rase

yg aku ni free je. aku dpt ipod free ni pon sbb ade join contest dekat APER?. korg penah masok tak website tu? kalo tak pegi join skang!*paksa neh* aper? tu cam laman sosial jgak la utk kita bersosial tanpa perlu pergi ke kelab malam camtu la lebey kurang*ceh* dia lebih pd share info n kumpul point. ader contest tak cam facebook. nak tau banyak korang gi terjah senirik yer. aku pun baru join. sebulan lebey. pastu terjoin contest dan ter-dapat ipod ni. tmpat ketiga je pun. boleh la shuffle gaya gaya aril af tu kan pasnie...eksesais kunun.. boleh store banyak stok lagu lagu indon ni beb! suka. lagu rock semangat zaman pendekar platinum 2 3 cd tu muat kalih. oh eksaited eksaited. tambah lagi lagu linkin park muse green day goo goo dolls lagi. penoh penoh konpem. pastu bila nak tambah bacaan alquran 30 juzuk abdul rahman sudais nye? erkkk.. tak pun asmaul husna jadik le...T______T

memperkenalkan APER? *ke korg dah tau?aku nyorok la ye*

aku kan berlagak la nak dptkan nano tu sbb ia comel lagi. kiut cam bisekut. dpt psp ke boleh aku riak bangga sikit. lol! bersyukur bersyukur.haha. weh aku guna nama samaran dak baik utk berpura-pura nerd baik bg menarik simpati kasihan geng aper kasi adiah tu kat aku..muhahaha! kalo korg dah join add le aku. kita bersosial kat sana.


aada's ipod and aada's lappy

bergabung meletop! macho tak cik kiah berganding bahu bersama mael? :)))

wat geng aper time kasih weh bg aku shuffle ni walopon aku ade masalah nak sumbat earphone kat tinge. rase nak salotip je earphone tu sbb tak mau lekat kat tinge aku nih. asek asek jatoh je. sape tak geremm kann! akak yg call aku tu cam tau2 je..anta warna ala-ala pink..merah jambu gelap. padahal tak request kaler pun. hihih. last nye, geng aper memang sempoi abes ah. time kasih daun keladi, sy nak lagi. bersyukur rezeki Allah alhamdulillah....tata

pssttt: aku ngah bersemangat nk join contest nih. ape lagi contest yg ade?? offer offer cepat. gian nak masuk ni weh..hahahaha!


jgn bikin penasaran dong!,

myaada

Read more...

semua orang berjangkit, tak perlu kata apa-apa

>> Nov 14, 2010

Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit
Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

S.E.N.Y.U.M :)

part yg aku suke jer. suwitt simpel nye lagu.

oohh hari ini baru boleh menghapdate belog stelah 2 hari bangunn tido..eh dah kat kampong dah aku. sukeee.waarghh..cam haper jer.ahaha. sebetolnya dari semlam nak menulis tapi beyokbeng ni signal macam segan² tak mau ado.owosss.kerat patbelas karang.yeay! holidays. sape yg tak suka balik kampong? ade ke? me jiwa raga kat kampong. haishhh.

yeah sejak dua menjak nieh  sibuk le jugak nak tau pasal kontroversi. pasal program imam muda, upin ipin, akademi alquran, freemason, mlm macam² lagi. dunia dunia. pasal gelang-gelang ni :).ehemehem.buka mata buka mata. mana lagi kan kalo bukan blog bro anti bisnes malam-malam neh.blog AM, blog kontroversi tuuu.hahaha.beras bernas dowh. macam mana dia dpt reveal tu.tanya dia. bravo bravo.aku mmg tergelak².keskeskes. adoyaaii.tabek seperingg. best lagi tgok ni.ish ish ish. terbaikk wokk * kalo nak tahu kitorg mmg panggey 'mlm' ni bisnes malam-malam okkeh*.

oke dah dah setop.biar pihak bertanggungjawab setel.nak baca nak tahu silakan. nilaikan sendiri.allahua'lam. skarang ni menghitung hari nak raya haji.btw semoga maji (nenek) makcik dan pakcik serta semua jemaah haji selamat menjalani menjalankan ibadat disana.ameen.

malam td tengok tv. letusan gunung berapi indonesia kat majalah 3. ya allah.tragis.hmm. tanda² juga.

cuaca baik kat sini.mudah mudahan berlanjutan.*ameen lagi tadah tangan*

last, akhir dunia akhir zaman. fitnah hati-hati.
nau'zubillah.

tengah senyum ni.
:) sebesar alam.salam semua.


 saya,

myaada

psstt : nak lagi nak lagiiii dan lagi hlovate. dah la tak abes baca lagi yg tu.haishh.bila nak g beli nie

Read more...

footer social

Google+ Followers

Followers

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP