Kadang-Kadang....

>> Mar 30, 2009


~ Kadang-kadang apa yang kita inginkan belum tentu kita dapat.....
~ Kadang-Kadang apa yang kita hasratkan tak semestinya milik kita.....
~ Kadang-Kadang apa yang kita dambakan bukan ditakdirkan untuk kita.....

~ Bersabarlah duhai hati...
InsyaALLAH pasti hari esok dapat kita kecapi apa yang tersurat sejak azali.....

*******************************************

Read more...

Doa nak pergi Temuduga..

>> Mar 26, 2009

RUJUKAN PEPERIKSAAN IMEGRESEN DOA TEMUDUGA RUJUKAN PEPERIKSAAN AWAM PTD M41 TIPS PTD 41






Salam

Hai... hari ni tengah dok surf internet, terjumpa plak doa nak menghadapi atau doa nak pergi temuduga dalam BM...kepada sesiapa yang bakal menghadapi temuduga, try amalkan....InsyaALLAH...




DOA MENGHADAPI TEMUDUGA:

Jika hendak pergi temuduga/berjumpa dengan seseorang dengan tujuan penting. Pada pagi yang berkenaan, buat solat subuh/dhuha/sunatdua rakaat,rakaat yang pertama selepas alfatihah baca surat Al Israa' ayat 78-80 (Aqimissholah tawalidu khisshamshi ilaghosakillailinal qurana.....hingga minladun kasulthonan nasyira). Bagi rakaat kedua selepas alfatihah baca Izaja anasrullah hiwalfaj hingga habis. Sesudah salam baca ayat Al Kursy dan Al Quraisy,sesudah itu baca doa ini...

Wahai Tuhanku,
saya memohon pertolongan dengan Mu dan saya menyerah diri kepada Mu. Wahai Tuhanku, mudahkanlah untukku kesukaran pekerjaanku dan mudahkanlah untukku kesukaran perjalananku dan rezekikanlah daku kebajikan lebih banyak dari yang saya minta dan palingkanlah daripadaku segala kejahatan.

Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku, dan mudahkanlah urusanku. Wahai Tuhanku, bahwasanya saya memohon pemeliharaan Mu dan mempertaruhkan kepada Mu diriku, agamaku, ahliku dan kerabat-kerabatku dan segala nikmat yang telah * saudari/saudara * berikan kepadaku dan kepada mereka, baik mengenai akhirat mau pun mengenai dunia, peliharakanlah kami semua dari segala kejahatan, wahai Tuhan yang mulia.

Saya akui kesucian Mu wahai Tuhanku..Amin..


Doa penerang hati :

رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِي يَفْقَهُوا قَوْلِي 

Doa dimudahkan urusan :
رب يسر ولا تعسر يا كريم

Dan kepada calon2 yang berjaya dalam pemilihan Kursus Perguruan Lepasan Ijazah (KPLI) 2009, tahniah diucapkan...bagi yang belum membuat semakan, klik disini..




Read more...

PESTA BELON

>> Mar 25, 2009


Salam..

Suppose nak posting entry ni beberapa hari yang lalu...tapi tak sempat...sekarang ada mase curik cket...

Aritu kitorang sempat gi Putrajaya nak tengok belon konon nyer...tapi alih2 sampai belon dah nek entah kemane terbangnya...ramai jugak la orang kat situ...bawak anak2..kebetulan still cuti sekolah lagi...tiket nak naik belon pun abis...

Ni dia gambar2 yang sempat snap..tapi sorii tak cantek...sebab tak cekap dalam bab mengambil gambar...ada beberapa keping je...



Sume gambar diambil dari jambatan..nampak tak cantekk...huhuhu...
Tapi yang ni yang tercantekkk...rase cam cumel je gambar ni..hahaha...sebab diri sendiri yang amek...

Cantekk takk....okey la kannn...('0')...

Enjoy the pics...

Read more...

Pat belas kali editttt....!!!

>> Mar 16, 2009


Salam,

Hurmmm....starting the new week of March...harap2 sume sihat...dan Alhamdulillah saye pun sihat...selepas mengalami situasi yang kurang enak dalam sebuah hubungan minggu lepas...('',)...hihi...sume setel...Alhamdulillah...moga Allah memberkati hubungan ini...

Tapi yang tak besh nyerr..kena ammend flyer lagi...tensionnnn....asal la bos kate font dia tak cukup besar...rase2 nyer dah boleh tembus otak tengok...sunggoh...i donttt understand...dah la lima nam kali edit...(bukan pat belas cam dalam title yer..tipu jer..)...malasnyerr nak edit...no idea...tulunnnnn....

huuu...kalo diri sendiri bos kan best...leh jerk suke2 ati suh orang wat kije...('O')..berangan...

Btw...sini ader link yang bagus untuk saper2 yang nak cari keje..banyak jawatan kosong yang selalu diupdate...klik dibawah..


JAWATAN KOSONG

okeyy...stop...come on ADA...buat keje...jangan malas...daaa sumerrr....kena wat keje dulu...

Read more...

Apa yang kita buat bila kita demam?

>> Mar 12, 2009

Hye...
Soriii coz tak terupdate blog nie..banyak sangat benda yang berlaku last week....ma abah datang...p makan satay kajang...pastu wat nite walk kat Danau...dan paling penting ialah DEMAM yang pertama pada tahun 2009 telah melanda diriku ini yang bertarikh 1hb March..haha...tu sebab semalam tak sempat nak posting...ingat nak post petang semalam tapi balik umah sebab masih fening2 lagi....ari selasa dah cuti dah...ingat dah okey...sanggup drive dari Bangi ke PJ awal2 pagi lagi sebab tanak jem kat Puchong tu...aleh2 semalam dibenarkan balik umah...huhu...terharu nyer...

Soww....bile bercakap tentang demam, ada orang susah nak demam dan ada orang senang...kena ujan cket je trus demam...well im not sure im in what category...tengah2 kot..haha...tapi x pe...hari ni nak imbas kembali ape yang kite buat bila demam...its about me laa...what happen to me when i demam...check it out...

1. Menangis
Yes....this is most important thing i will do! i donno why...tapi bile demam je memang rase nak nangis..padahal demam cket jerk..:O

2.Pantang ditegur
Yup...really happen...contoh..nak dijadikan cerita demam ari tu...saye buat air milo separuh cawan tanpa susu...cket je nak cicah roti...sbb prut kosong nak telan ubat kena la makan cket..nasik tak leh makan...perit tekak Tuhan je tahu...
Tapi mmg terpaksa la makan roti tu...pastu sepupu masuk tegur..."eh...wat milo tak letak susu ke..?"...
Haaa...nak tau ape jadi...serius berderai air mata terus masuk toilet..nangis2 cam dak kecik...sampai milo ngan roti yang dua2 separuh tu tak abess....ishh2...maluuuuu...masoookk bilekk...

3.Tidur
Ahaaa...memang yang ni best time demam...rase nak tido jerr...haha..

4.Balik kampung
Yap...sebab saye dok jauh dari ma abah, so kalo demam je mesti rase nak balik...

Dan lain2....ade lagi..But i will stop here...Syukur hari ni dah sihat cket...Alhamdulillah...

Last not least, Salam Maulidurrasul and Selamat Hari Wanita to all...*lambat wish...and Bye..

Read more...

"stories of life"?

>> Mar 6, 2009


Dear all,

Thanks for visiting me....just make my self for blogging again after found this pink sweet template...Lurve it very much...:)

So...welcome all....wanna know all of you...and wanna be friend with all...

Lots of Luv,



16/12/2009 : Updating :

Hi dear...I ve change my template @ka Upgrading.But it still pink..of course! And its not "stories of life" anymore.. I ve change it to
♥ ... Biarkan H♥ti Bicara ... ♥ Hope u like it. Enjoy reading ols...


Read more...

footer social

Google+ Followers

Followers

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP