Apa yang kita buat bila kita demam?

Thursday, March 12, 2009
Hye...
Soriii coz tak terupdate blog nie..banyak sangat benda yang berlaku last week....ma abah datang...p makan satay kajang...pastu wat nite walk kat Danau...dan paling penting ialah DEMAM yang pertama pada tahun 2009 telah melanda diriku ini yang bertarikh 1hb March..haha...tu sebab semalam tak sempat nak posting...ingat nak post petang semalam tapi balik umah sebab masih fening2 lagi....ari selasa dah cuti dah...ingat dah okey...sanggup drive dari Bangi ke PJ awal2 pagi lagi sebab tanak jem kat Puchong tu...aleh2 semalam dibenarkan balik umah...huhu...terharu nyer...

Soww....bile bercakap tentang demam, ada orang susah nak demam dan ada orang senang...kena ujan cket je trus demam...well im not sure im in what category...tengah2 kot..haha...tapi x pe...hari ni nak imbas kembali ape yang kite buat bila demam...its about me laa...what happen to me when i demam...check it out...

1. Menangis
Yes....this is most important thing i will do! i donno why...tapi bile demam je memang rase nak nangis..padahal demam cket jerk..:O

2.Pantang ditegur
Yup...really happen...contoh..nak dijadikan cerita demam ari tu...saye buat air milo separuh cawan tanpa susu...cket je nak cicah roti...sbb prut kosong nak telan ubat kena la makan cket..nasik tak leh makan...perit tekak Tuhan je tahu...
Tapi mmg terpaksa la makan roti tu...pastu sepupu masuk tegur..."eh...wat milo tak letak susu ke..?"...
Haaa...nak tau ape jadi...serius berderai air mata terus masuk toilet..nangis2 cam dak kecik...sampai milo ngan roti yang dua2 separuh tu tak abess....ishh2...maluuuuu...masoookk bilekk...

3.Tidur
Ahaaa...memang yang ni best time demam...rase nak tido jerr...haha..

4.Balik kampung
Yap...sebab saye dok jauh dari ma abah, so kalo demam je mesti rase nak balik...

Dan lain2....ade lagi..But i will stop here...Syukur hari ni dah sihat cket...Alhamdulillah...

Last not least, Salam Maulidurrasul and Selamat Hari Wanita to all...*lambat wish...and Bye..

No comments:

Powered by Blogger.