melihat alam

>> Apr 24, 2011

setelah seminggu tak ada internet nah amek hari ni baru boleh update dia. ada berodband yang makin selow. hukhukhuk.sedey T__T. tak apa la janji boleh check emel. haha. so sekarang tengah cuti sambil ternak lemak lagi. entah bila nak berlemak ni. hoho. aktiviti sepanjang cuti adalah seperti biasa makan tido tengok tv. mandi basuh baju lipat kain bla bla bla bla... :)



oh hari ni berkesempatan lagi pergi ke tanjung demong.berjalan makan angin sekejap kejap. teman chik jah uruskan hal praktikal nya yg baru abes. kalau ikutkan tak tahu pun tempat ni dekat dengan bukit keluang segala. oh. sungguh. tapi tempat itu cantik aman damai dan sentosa. siapa-siapa yang rasa nak panjat bukit keluang ajak la.  nak join.


tak berapa pasti berapa ketinggian jambatan tok bali ni.agak-agak nak memancing datang la. entah. tengok ramai je kaki pancing kat sini. erk saya bukan kaki pancing. bukan bukan. singgah nak hirup udara segar nan nyaman. kalau nak main layang-layang ke wau ke 'kite' pun boleh. beli ikan segar dari laut nak ambil gambar pre wedding post wedding boleh juga. semua boleh kot. dah mengarut. full stop. bye.


yang benar,
  myaada

Read more...

teman nak jugak join GA dari new zealand nie =)

>> Apr 12, 2011

Assalamualaikum..selamat malam. malam muda lagi. moh kiter layan bola pulok lepas nengok asmara. ooh haku layan der cite jiwang cani. gemilang terbilang cite cite indon kejora dan bintang, sejuta cinta marshanda hape lagi hah cite jiwang jiwang berkarat nak kena layan. isi masa kosong dengan berjiwang yop. haha. OK sebab sekarang ni perak tengah mendahului kelantan, awok merajok tamau nengok nye. hukhuk. hok alosss biso bedooh yop gitu. dok dang ambe nok pitah. jange kejor kuat ngatt yop! =))


OK. tukar sleng. mari ke perenggan seterusnya. nampak pic di atas? entry ini adalah bersempenaan dengan sebuah ceremony di sebalik pic tersebut. alkisah keraian ini dilaksanakan oleh seorang wirawati yang berkelana nun jauh di sana di atas muka bumi biri-biri. sementelahan, keraaian yang diberi nama SIZUKA's First GiveAway ceremony ini akan tamat pada 15 april ini. makanya amat la rugi kalau kita tengok sahaja hadiah-hadiah yang ditawarkan tanpa tidak berbuat apa-apa tindakan bagi mendapatkannya *ooh ayaaaattt* . haishh.. rugi beb! ahakss...note : sila kelih adiah-adiah cik sizuka nak bagi ni. cun melecun tiyut miyut ye tak. bak mai satu..haha. *oh ayat tak abes lagi ni nak bodek. pikir pikir aisss~

antara yang bakal dimenangi; kambing biri-biri terbaik dari ladang

mari kita bercerita tentang blog SIZUKA. ada orang tanya mana blog doremon nya? itu jgn tya saya. *ce tanye nape awok suke belog dia* jawapnye blog cik sizuka amat lah tiyuutt cam bicekutt. tak lain tak bukan mesti sebab penggunaan warna kan. awok suke. tambah lagi penggunaan font yang bersesuaian tahap kebesarannya utk tatapan awok. lagi header belog beliau yg sentiasa bertukar ala-ala power rangers katenye*mmg nk kena lempang ngan dia..;)* ye itu membuktikan beliau amat kreatif kretip dan berinovasi. saya suke. dan juga keculasan beliau menangkap gambar membuatkan saya terpesona serta ketereran beliau mengedit fotonya sgt tangkas. saya suke. oh beliau juga ada gallery fotonya yg mana awok suke utk menatapnya terutama bab bunga-bungaan. al maklum la bunga itu cantik lantas awok save jadikan koleksi wallpaper lappy awok.*cik zati teman tak le nengok nye gallery tu nape*

OK. menjurus kepada itu, beliau sungguh baik hati dalam mengsharekan tutorial. bab2 amek gambar edit edit semua. ce tengok sekarang. walau awok takde camera canggih cam babies cik sizuka tu, awok nok le juga belajar. bagi gamba awok canggih cikit utk simpanan sendiri  T___T. ironinya, awok suka baca kisah-kisah beliau.

last, awok dok pikir cane nak wat slogan eh. awok bantai jer la yop. :)

"saya suka blog sizuka-world-of-life kerana beliau membawa saya secara imaginasinya 'termakan' angin di bumi All Blacks dan bermain dengan biri-biri disamping banyak manfaat dari entri beliau untuk dipraktikkan.


haaa.... awok bedal tulis slogan tu teacher. diharap dapat markah lebih.haha gurau je. ok itu sahaja lah. siapa nak join boleh ke belog sizuka ye. babai.


:: moh ler sambung nengok bola nye. terharu banyok ngat boloss T__T ::




saya,
myaada

Read more...

conteng blog kejap

>> Apr 10, 2011


Assalamualaikum..

malam ni rasa macam nak menulis sekejap. ye macam. tapi tulis jugak sebab blog dah lama cuti kan :). esok final exam. tapi kenapa tak berdebar eh? tak normal ke ni? biasa dari dulu kalau nak exam mesti berdebar-debar dup dap dup dap. padahal studi tak abes lagi. patut berdebar kan. rileks je conteng blog. ada masa lagi kot. ye lah. =)

Lepas habis exam esok maka berakhir la semester 2 ni. Alhamdulillah. paper lagi satu tak ada final exam. tapi takut jugak paper yang tak ada exam tu cane. score ke tidak. aduhai patut kena fikir pasal paper esok la kot. OK. berhenti menconteng. baca buku ayuh. doakan saya. assalamualaikum.

gambar kenangan :)

saya,
myaada

Read more...

footer social

Google+ Followers

Followers

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP