Meet Our Second Hero : Muhammad Adam

Tuesday, September 10, 2019
Assalamualaikum semua 😊

Pejam celik pejam celik dah masuk bulan September dah kan kita. Emm ayat biasa bila start nak membelog setelah berkurun blog terabai 🤭. Entri pun tertunda dok peram kasi masak!Hehe

Alhamdulillah awal bulan Julai hari tu, ummi dah masuk kerja balik dah setelah cuti bersalin 3 bulan. Macam sekejap sangat masa berlalu. Rasa macam baru je lepas bersalin setelah 'berkampung' awal 24 hari di ward. 

Pengalaman mengandung dan bersalin yang memang tak boleh dilupakan. Dah la di warded awal. Penantian yang amat menyiksa jiwa dan raga ☺

Ya. Biasanya macam tu la kan mommies. Pengalaman lahirkan setiap anak berbeza-beza 🤗

Tanggal 04.04.2019, Alhamdulillah seorang khalifah Allah selamat dilahirkan, yang kami namakan dengan nama Muhammad Adam.

Masih ingat lagi saat disorong ke dewan bedah lebih kurang pukul 9 pagi rasanya dari ward tingkat 2. Sampai diluar dewan, tunggu turn sekejap sebelum dibawa masuk.

Perasaan masa tu? Ya Allah selamatkanlah.....


Tak ingat dalam berapa kali sedutan, terus 'pengsan' tak sedar apa. Lebih kurang jam 12 setengah tengahari terjaga, selepas dengar nurse panggil nama kat tepi. Alhamdulillah 😊

Makanya bertemulah kita, kenalkan second hero kami ni, Muhammad Adam ♥️

Assalamualaikum. Muhammad Adam in the house 😄

Ini kali kedua ummi kena bersalin secara caesarean.

Pengalaman kali pertama caesarean (emergency) anak pertama tahun 2015. Sekarang abang Muhammad Fayyadh nak masuk 4 tahun dah pun😊.

Hero kedua kami ni, Muhammad Adam lahir secara czer juga (emergency) dengan berat 2.92kg panjang 50cm mengatasi berat abang 2.72kg panjang 47cm. Menang kat adik hehe 😄.



Kedua-duanya czer sebab kedua-dua pregnancy ummi di diagnosed dengan uri di bawah. Prob kedudukan uri di bawah (Placenta Previa) semasa mengandung hero2 ni cuma type je berbeza 😊

Tapi Alhamdulillah semua dipermudahkan. Terima kasih Allah yang Maha Penyayang. Terima kasih kat docs dan nurses HSB terutama warga ward Kenanga 2D.


Tempah daripada POSTO CINTA 💕


Baby Adam lahir sihat cuma mengalami prolong jaundice dan sempat bermalam di NICU semalaman diawal kelahiran. Selepas raya Aidilfitri hari tu , lebih kurang 2 bulan jugak la baru bacaan turun dan doktor cakap okey tak payah datang check up dah. Yay sangat masa tu Alhamdulillah 😁


Doakan kami jadi anak soleh ya ♥️

Inilah kisah baby 2019 yang sebelah kanan tu. Coretan sebagai kenangan. Sebelah kiri baby besar 😄


Btw, kami sekeluarga dalam proses nak berhijrah dari Penang ke tempat baru nanti. Ke Selangor mungkin insyaAllah 😊. Doakan semua urusan kami dipermudahkan ya kawan-kawan. Doakan permohonan tukar ummi lulus gak ameen. Penat tengok banyak barang yang nak kena kemas 😑. Okey bai!



No comments:

Powered by Blogger.