Pengedar Shaklee Penang | Pengedar Vivix Shaklee Penang | theawesomeummi@gmail.com

Nov 30, 2016

Senarai Harga Produk Shaklee

Senarai Harga Produk Shaklee 2016 


Anda mencari senarai harga produk Shaklee? Di bawah ini disenaraikan senarai harga produk Shaklee untuk tahun 2016 . Harga yang dipaparkan adalah harga EXCLUSIVE untuk pelanggan-pelanggan Shaklee.


Item Code
Senarai Produk Shaklee
Size
Harga Produk Shaklee
00P265
Detox Set
0
874.50
Harga Produk Skin Care Shaklee : ENFUSELLE SHAKLEE dan NUTRIWHITE SHAKLEE
00P156
Enfuselle Basic System Normal-Oily (Set Pencuci Muka Shaklee + Toner / Penyegar / Moisturizer Untuk Kulit  )
0
321.98
00P157
Enfuselle Basic System Normal-Dry
0
344.50
00P161
ProSante Hair Care System
0
377.63
00P216
NutriWhite Skin Care System
0
1227.48
11020
Herbal Blend Multipurpose Cream
4 oz
29.15
14580
Gentle Action Make-Up Remover
150 ml
100.70
14581
Gentle Deep Foaming Cleanser
150 g
126.14
14582
Soothing Radiance Whitening Softener
150 ml
146.28
14583
Daily Defense Whitening Essence
30 g
244.86
14584
Ultimate Protection Whitening Lotion
50 g
212.00
14585
Overnight Renewal Whitening Cream
48 g
238.50
14586
Spot Whitening Treatment
10 g
159.00
31642
Nourishing Scalp Treatment
59 ml
99.38
31643
Lightweight Conditioner
296 ml
70.23
31644
Replenishing Conditioner
237 ml
71.55
31690
Revitalizing Shampoo
296 ml
70.23
31691
Purifying Shampoo
237 ml
66.25
31697
Long Lasting Finishing Spray
237 ml
62.28
32504
Purifying Toner
177 ml
83.48
32505
Hydrating Toner
177 ml
83.48
32537
Balancing Moisturizer
59 ml
88.78
32540
Eye Treatment
14 ml
55.65
32543
Hydrating Cleansing Lotion
177 ml
102.03
32544
Hydrating Moisturizer
48 g
103.35
32554
Purifying Cleansing Gel
177 ml
94.08
00015
Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate
16 oz
48.76
00159
Fresh Laundry Concentrate
5.5 lb
84.80
00255
Dish Wash Concentrate
16 oz
29.68
00307
Soft Fabric Concentrate
32 fl
42.40
00P200
Get Clean Water Starter Pack with Water Refill 3 Pack
0
487.60
00P213
Get-Clean Home Care System
0
205.64
52114
GCW Pitcher Only
0
238.50
52116
GCW Filter (3 Pack) Only
0
170.66
52117
GCW Housing Kit Only
0
109.18
00P173
OmegaGuard - Buy 7 at 6
0
864.96
00P218
OmegaGuard Twin Pack @ 5% OFF
0
273.90
00P265
Detox Set
0
874.50
10104
Sustained Release Vita-C Plus
180
98.05
10112
Vita E Complex
120
157.94
10113
CarotoMax
30
78.44
10126
Peppermint Ginger Plus
90
47.70
10127
Garlic Complex
60
50.35
10128
OsteMatrix
120
64.66
10131
Vita Lea Iron Formula
120
94.08
10159
Alfalfa Complex (S)
330
56.98
10162
Alfalfa Complex (L)
700
103.35
10163
Lecithin
180
55.65
10164
B-Complex
120
56.98
10236
OmegaGuard
90
144.16
10250
NutriFeron
30 x 1.2g
192.13
10320
Vivix
150ml
503.50
10330
DTX Complex
90
164.30
10620
GLA Complex
60
96.73
11000
Collagen Powder
15 sachets
315.88
11001
Meal Shakes - French Vanilla
544g
120.58
11002
Performance Orange
539g
87.45
11003
ESP Soy Protein Isolate Powder
850g
159.00
11005
Vita-Lea for Children
60
117.66
11006
Phytocol-ST
120
208.82
11007
Herb Lax
120
55.65
11008
Cinch Tea Mix
28 sticks
138.86
11010
Vanilla - Cinch Shake Mix Canister
15 sv
183.38
11011
Chocolate - Cinch Shake Mix Canister
15 sv
183.38
11012
Cafe Latte - Cinch Shake Mix Canister
15 sv
183.38
00P238
Healthy Young Living
0
1007.00
00P265
Detox Set
0
874.50
10320
Vivix
150ml
503.50
00P173
OmegaGuard - Buy 7 at 6
0
864.96
00P193
S.R Vita-C Plus - Buy 7 at 6
0
588.30
00P218
OmegaGuard Twin Pack @ 5% OFF
0
273.90
00P219
Vita Lea for Children - Buy 4 at 3
0
352.98
00P220
S.R Vita C Plus Twin Pack @ 5% OFF
0
186.30
00L055
Phytocol and OutSmart Your Cholesterol Booklet
0
0.00
03EB03
Dist. Apps. Form (Eng/BM) x 10pcs
0
0.00
03EB04
Opp. Kit (Eng/BM) without Dist. Apps Form
0
0.00
03EC03
Dist. Apps. Form (Eng/Chi) x 10pcs
0
0.00
03EC04
Opp. Kit (Eng/Chi) without Dist. Apps. Form
0
0.00
L0022
Product Guide (Eng/BM/Tamil)
0
0.00
L0023
Product Guide (Eng/Chi)
0
0.00
O0062
Shaklee Shaker - 400ml
0
0.00
O0084
Car Sticker
0
0.00
00P236
Healthy PreNatal
0
616.92
00P237
Healthy Postnatal
0
616.92
00P238
Healthy Young Living
0
1007.00
00P239
Healthy Fitness (Vanilla x 2)
0
711.00
00P240
Healthy Fitness Set (Choc x 2)
0
711.00
00P242
Healthy Fitness Set (Vanilla and Choc)
0
711.00
00P249
Healthy Fitness Set (Cafe x 2)
0
711.00
00P250
Healthy Fitness Set (Choc and Cafe latte)
0
711.00
00P251
Healthy Fitness Set (Vanilla and Cafe Latte)
0
711.00


Untuk membeli Produk Shaklee secara online terus dari Shaklee (order anda akan diruskan 100% oleh Shaklee HQ) klik link berikut :



Beli Produk Shaklee Secara Online
Share:

5 Tips Menaikkan Semangat Bila Rasa Down Dalam Hidup Atau Bisnes


بسم الله الرحمن الرحيم dan السلام عليكم


Lumrah dalam hidup, ibarat pusingan roda. Sekejap kita di atas, sekejap di bawah. Kadang-kadang kita akan rasa down bila apa yang kita target tu tak dapat. Bila kita rasa down, apa yang perlu dibuat?

Usaha dah banyak keluar tapi tak juga membuahkan hasil. Kita terkesan dengan pelbagai peristiwa yang berlaku menyebabkan ada masa rasa nak quit je buat sesuatu benda tu kan 😟.



Namun, biar apapun, jangan mudah berputus asa. Di sini saya kongsikan antara tips bagaimana cara naikkan semangat hidup bila kita rasa down disebabkan oleh kerja ataupun bisnes.


TIPS NAIKKAN SEMANGAT HIDUP

1. Muhasabah Diri
Bila kita ditimpa musibah, ambil masa, tenangkan hati dan fikiran, relax. Tarik nafas dan istighfar.

Katakan ujian ni Allah bagi sebab Allah sayang kat aku. Allah sayang sangat kat hambaNya. Mungkin ujian ni Allah nak ingatkan kita yang selama ini lalai untuk ingat kat DIA.

Renungkan apa yang telah kita buat selama ni. Check kembali dan perbaiki mana perlu.



2. Sabar dan Solat, Baca Al Quran
Banyakkan bersabar bila dilanda ujian. Dirikanlah solat sunat Taubat umpamanya. Sujud lama-lama dan mohon pada Allah agar di beri ketenangan.

Juga bacalah ayat-ayat suci al Quran serta fahami maksudnya. Ada juga doa yang boleh diamalkan untuk mengelakkan stress.



3. Kongsi Dengan Yang Tersayang
Biasanya, kita mesti rasa nak luahkan perasaan kita sengan orang yang paling dekat dengan kita kan. Umpamanya suami, isteri mahupun ibu ayah.

Setengah orang ada kawan yang sangat rapat. Tak kisah la sesiapa  pun kita berkongsi la masalah dengan mereka.

Jangan dipendam perasaan yang tidak elok lama-lama. Kalau perlu menangis, menangislah untuk sementara.


4. Susun Balik Target dan Jadual
Bila hati dah tenang, kita rancang kembali apa yang harus dilaksanakan.

Susun target yang kita nak capai dengan teratur dan laksanakan ikut jadual.



5. Jaga kesihatan
Penting untuk menjaga kesihatan walau sesibuk mana kita dibebani dengan kerja dan tugas. Pemakanan terutamanya memainkan faktor terhadap kesihatan kita.

Untuk mengelakkan stress, makan mengikut masa dan boleh juga ambil makanan tambahan untuk legakan saraf kita.

Cuba lah dapatkan dan amalkan  Set Elak Stress ni untuk atasi rasa down tu. Bila nutrisi di dalam tubuh cukup dan seimbang, kita lebih bersemangat untuk melaksanakan tugasan sebaiknya.




Selalu kita dengar orang sebut "think positive" kan. Apa sebenarnya maksud disebalik "think positive" tu?

Positive thinking is a mental attitude in wich you expect good and favorable results. In other words, positive thinking is the process of creating thoughts that create and transform energy into reality. A positive mind waits for happiness, health and a happy ending in any situation.


Tindakan kita banyak dipengaruhi oleh minda sebenarnya. Bila kita down, cepat-cepat ingat di mana dan kenapa kita bermula. Teruskan melangkah kehadapan. Tinggal sikit lagi nak capai kejayaan tu 😀




 Jangan lupa amalkan apa yang asa di atas ni ya. Mudah-mudahan kita akan lebih rasa ketenangan. Hingga bertemu di lain post. Bye.

++++++++++++++++++++++++++
Aada ❤ 013 985 2827
#SahabatShakleeTerbaikAnda
++++++++++++++++++++++++++

Share:

Nov 29, 2016

5 Mindset Bisnes Yang Saya Belajar Melalui Bisnes Shaklee


بسم الله الرحمن الرحيم dan السلام عليكم

Petang semalam selepas Asar, Neni kami Master Salwa ada buat live fb kat group SuperStar Shaklee. Alhamdulillah banyak ilmu yang saya dapat berkenaan dengan Cara Score 3000UV  Dalam 3 Hari Terakhir. 

Ada 3 perkara utama yang Master Salwa tekankan untuk kami score 3000UV untuk jadi Supervisor. InsyaAllah masih sempat lagi berusaha dan perbaiki mengikut apa yang Neni Salwa ajar kami tu. Semoga kita sama-sama naik rank ameeen💪😍.


Oh ya, bila dah terjebak dalam bisnes online shaklee ni, Alhamdulillah sangat diketemukan dengan Master Salwa dan kakak upline cantik Mami Erni serta teamates dalam SuperStar Shaklee. Banyak benda dan ilmu yang saya pelajari dari mereka. Ilmu bisnes terutamanya, ilmu nutrisi dan kesihatan serta banyak lagi la.

Paling penting, sikap dan mindset mereka yang sangat POSITIF! Saya kena serap banyak lagi ni 😀.  Berada dalam circle yang positif membantu kita untuk terus juga memajukan diri dalam bisnes ini.

Sejak join bisnes online Shaklee ni, saya juga belajar tentang sikap dan mindset yang ada pada orang-orang yang berjaya. Di bawah ini saya kongsikan serba sedikit apa yang telah saya belajar melalui bisnes Shaklee ini dan sedang cuba untuk aplikasikannya setiap hari.



5 Mindset Bisnes Yang Saya Belajar Melalui Bisnes Shaklee


1) Bersyukur
Sentiasa memanjatkan kesyukuran tak kira samada apa yang diusahakan mencapai target atau tidak. Panjatkan kesyukuran walaupun bonus yang dapat baru 2 angka. Kalau kita tak bersyukur dengan yang sedikit, macam mana Allah nak bagi lebih? Pesanan ini saya sentiasa ingat. Belajar untuk bersyukur walau sekecil mana pun kita dapat.

Hari ni saya bersyukur sangat sebab followers IG @sethilangparut dah cecah 3k followers. Alhamdulillah 😊. Next is road to 5k Ameen.


2) Bina Keyakinan Diri
Apabila kita buat bisnes, mestilah kena banyak interaksi dengan orang. Walau dengan mesej dan WhatsApp sekalipun, itu juga salah satu cara kita berkomunikasi. Orang yang berjaya akan membina keyakinan mereka dengan mendapatkan ilmu dan pengetahuan yang secukupnya tentang sesuatu perkara. Maka untuk meyakinkan pelanggan-pelanggan dan bakal-bakal pelanggan yang dikasihi, saya juga kena mendalami lebih ilmu juga, baru la lebih yakin nak approach mereka nanti.


3) Suka Bantu Orang
Dalam bisnes Shaklee, apa yang kami terapkan adalah konsep BANTU ORANG! Kita buat bisnes bukan setakat nak kejar untung semata. Yang ni pun Neni Salwa sentiasa ingatkan, apa yang kita boleh bantu orang melalui produk yang kita jual? Disebabkan nak bantu orang la saya suka berada dalam bisnes Shaklee ni 😀.


4) Membina Hubungan Sosial
Salah satu perkara yang kita kena jaga dalam apa-apa jua bisnes adalah hubungan sosial. Bila kita berbisnes, kita berurusan dengan orang ramai. Dari sini, kita dapat mengenali kawan-kawan baru. Yang mana dari tak kenal,tak mustahil boleh jadi kawan rapat hanya semata-mata pernah beli dari kita kan. Hehe 😊


5) Pergantungan Kepada Allah swt
Untuk mencapai sasaran kita setiap bulan, awal bulan mesti dah letak target dah. Tinggal usaha dan atur strategi sahaja untuk menggapainya. Namun, kita sentiasa diingatkan yang semua kejayaan tu takkan diberi melainkan dengan izin Allah. Jaga hubungan dengan Allah dulu. Minta apa yang kita nak dari DIA. Sentiasa minta doa dilapangkan rezeki.



Untuk beroleh kejayaan, ada la banyak liku yang perlu diharungi. Namun, jangan pernah berputus asa untuk menggapainya. Teruskan melangkah kehadapan. Jalan terus ya 😉

Salam kejayaan!

Sebarang order dan konsultasi prodek Shaklee sila hubungi 013 985 2827 😊




Share:

Dah Jawab 7 Soalan Ini Sebelum Beri Vitamin Untuk Anak?

Dah Jawab 7 Soalan Ini Sebelum Beri Vitamin Untuk Anak? -  Ada beberapa perkara yang perlu kita ambil kira sebelum beri vitamin untuk anak ...

Google+ Followers

Blog Archive

Blog Archive