Pengedar Shaklee Penang | Pengedar Vivix Shaklee Penang | theawesomeummi@gmail.com

Dec 27, 2010

terharu melihat gigihnya kalian :)


hari ni kan, dok umah jer. hari best day katanye harus la cuti. ooo bukan lah, kelas stat esok...sungguh hari ni tak la bosan sebab kanak-kanak  ini membuatkan hati berair terharu*pujangga* setelah sepagi menjadi bibik bersuara lantang huru hara alkisah petangnya mereka menghadiahkan kad-kad yg cantik cantik ni yg takkan anda jumpai di mana mana kedai kad kahwin

karya karya terunggul 2010

kad besar kakak bg sbb dah abes darjah 6 kenalah buat besar. kad merah plus adiah merah kak ngah munazzah. kad pelangi dgn adiah bungkusan nasi lemak kak ngah syarah bg


walopon korang amek je lebihan sisa kenduri kat ruang tamu tu jadikan adiah haruslah diberi pujian kanak-kanak semua. effort yg amat bagus :D. ayat jiwang mcm tahun tahun lepas jugak. masing-masing minta ampun minta maaf macam kad hari raya.adeh!

terharu lagi T____T bila syafi ariz*nama baru afi* bagi kad dan hadiah rumah jugak walau tak menang mari menari pun

karya terunggul syafi ariz 2010

" rumah besar tu umah along. yg kecik tu umah kawan along.."
" huihh umah along tepi pantai ke..?" *nada bersungguh*
" ye la...along nanti kaya umah besar la..."
" kereta tade pun?"
" afi tak pandai lukis kereta..."
" T_______T...ni yg garis garis ni ape...? "
" padang bola!"
" T______________________T "


dpt adiah padang bola. adeh afi! sungguh terharu. isk!

terharu sampai gelak gelak. gigih sungguh kanak-kanak ini. cuma dpt ckp terima kasih je

akhirnya nak kata, tanpa sepotong yg mcm ni


tak akan ada kek empat segi cantik lengkap sebegini


hidup pun begitu. saling melengkapi. :) opss. hari ini tinggal kenangan. tata


♥ lots of love,

 myaada
Share:

because today is the day


pujian utk skuad harimau malaya kerana berjaya membelasah indonesia tadi. tahniah tahniah tahniah! afdal 3x kann.. hehe.. tahniah mat yo. tahniah safee. tahniah ashari. tahniah muslim. tahniah semua pemain malaysia. tahniah apek sebab gol anda tidak bolos mlm ini. haha. bekalan utk game rabu ni. yeah! mari bersemangat! ayuh kita! MALAYSIA BOLEH!!! :D

oh sekejap. song for me. because today is monday. :) 

And you ask me what I want this year
And I try to make this kind and clear
Just a chance that maybe we'll find better days
Cause I don't need boxes wrapped in strings
And designer love and empty things
Just a chance that maybe we'll find better days

So take these words
And sing out loud
Cause everyone is forgiven now
Cause tonight's the night the world begins again

I need someplace simple where we could live
And something only you can give
And thats faith and trust and peace while we're alive
And the one poor child who saved this world
And there's 10 million more who probably could
If we all just stopped and said a prayer for them

So take these words
And sing out loud
Cause everyone is forgiven now
Cause tonight's the night the world begins again

I wish everyone was loved tonight
And somehow stop this endless fight
Just a chance that maybe we'll find better days

So take these words
And sing out loud
Cause everyone is forgiven now
Cause tonight's the night the world begins again
Cause tonight's the night the world begins again



Better Days, Goo Goo Dolls




wish the day is perfect in every way...
Allah bless me. Allah bless all.


 love,
 myaada
Share:

Dec 12, 2010

wa sulaa ketinggalan zaman woo!


walla! eh assalamualaikum....weh korang wat aper cuti cuti ni weh? g suping suping ke deting deting ke..best ooi dpt kuar time time neh. otak aku tibe tibe dah jem dok umah lame lame ni..2 hari ni dok berebut pisang kat dapo tu ngn adek bongsu aku. naseb baik dia ada. kalo tak bosan terkontang kanting berlagak cam anak tunggal kat umah ni haaa.. bosankan life cam ni. rase cam nk suh ma aku beranak anak kembar tiga je.. baru la meriah family ramai ramai kat umah ni haa.. hahaha.. nak kena luku? mkn pisang byk jd betol2 dah malas sampai nak tulih belog malas weh*salahkan pisang*..memangla kalo dok umah lame lame camni ar jadi..0___O . adek aku dah balik ostel dah pun spm tak abes lg. tunggul lagi

tp aku ptg ni eksaited terlebih-lebih. eh tak. biase biase je pun. sebabnya? sebabbnya?? ehemm sebab aku dah dpt menda alah yg aku tunggu tunggu! saspen je tgok bungkusan. sampai tghari td. ehh ape ni ape ni? saspen saspen



gambar sengaja dibelerkan dikecikkan. waahh wat wat tatau ape de kat dlm tu..padahall..deng deng ni dia ni dia memperkenalkan...

cik kiah ayu - teman baru aku

gambar sengaja dibesarkan kehkeh

kahkahkah...memang ketinggalan zaman la mak cik nii... org dah pakai ipad iphone segala dah. kau baru nak pakai menda alah ni..hohohOO! model lama lak tuh!
bagus tak bagus tak..kan aku dh ckp aku mmg salu ketinggalan zaman bab bab nak pakai gajet jaget semua nie. tengok tengok ketinggalan zaman

haayy! aku dpt menda ni free der. sape nak bagi korg barang free beb! aku miskin hina weh mane leh beli menda menda alah camni..kan kan..org dah nak bagi amek je la kan..kann..hohO. alaa murah la skang ni. pi beli sorg satu pi. latest model lagi kiut miut aku rase

yg aku ni free je. aku dpt ipod free ni pon sbb ade join contest dekat APER?. korg penah masok tak website tu? kalo tak pegi join skang!*paksa neh* aper? tu cam laman sosial jgak la utk kita bersosial tanpa perlu pergi ke kelab malam camtu la lebey kurang*ceh* dia lebih pd share info n kumpul point. ader contest tak cam facebook. nak tau banyak korang gi terjah senirik yer. aku pun baru join. sebulan lebey. pastu terjoin contest dan ter-dapat ipod ni. tmpat ketiga je pun. boleh la shuffle gaya gaya aril af tu kan pasnie...eksesais kunun.. boleh store banyak stok lagu lagu indon ni beb! suka. lagu rock semangat zaman pendekar platinum 2 3 cd tu muat kalih. oh eksaited eksaited. tambah lagi lagu linkin park muse green day goo goo dolls lagi. penoh penoh konpem. pastu bila nak tambah bacaan alquran 30 juzuk abdul rahman sudais nye? erkkk.. tak pun asmaul husna jadik le...T______T

memperkenalkan APER? *ke korg dah tau?aku nyorok la ye*

aku kan berlagak la nak dptkan nano tu sbb ia comel lagi. kiut cam bisekut. dpt psp ke boleh aku riak bangga sikit. lol! bersyukur bersyukur.haha. weh aku guna nama samaran dak baik utk berpura-pura nerd baik bg menarik simpati kasihan geng aper kasi adiah tu kat aku..muhahaha! kalo korg dah join add le aku. kita bersosial kat sana.


aada's ipod and aada's lappy

bergabung meletop! macho tak cik kiah berganding bahu bersama mael? :)))

wat geng aper time kasih weh bg aku shuffle ni walopon aku ade masalah nak sumbat earphone kat tinge. rase nak salotip je earphone tu sbb tak mau lekat kat tinge aku nih. asek asek jatoh je. sape tak geremm kann! akak yg call aku tu cam tau2 je..anta warna ala-ala pink..merah jambu gelap. padahal tak request kaler pun. hihih. last nye, geng aper memang sempoi abes ah. time kasih daun keladi, sy nak lagi. bersyukur rezeki Allah alhamdulillah....tata

pssttt: aku ngah bersemangat nk join contest nih. ape lagi contest yg ade?? offer offer cepat. gian nak masuk ni weh..hahahaha!


jgn bikin penasaran dong!,

myaada
Share:

Dec 6, 2010

ianya kekuatan kita... bukan ke begitu?

"Sy dah puas doa tp Allah tak makbul" - luah klien via chat YM mlm td.Jgn pertikai kerja Allah! Terus berdoa tanpa putus asa kerana itu kerja kita. Kalau doa cepat makbul, tanda DIA sayang. Bila doa lambat makbul tanda DIA rindu & kasih, inginkn kita sntiasa berdoa kpd-NYA. Bila doa tak makbul tanda DIA punya perancangan lebih baik utk kita. Percaya dan yakinlah!!" - petikan dari fb puan suzana ghazali -

apa ada dengan serangkai doa? jgn perlekehkan setiap rangkaian doa kita untaikan karna ia senjata utama kita. ia kekuatan kita. titipkan rasa syukur dgn doa. rasa terima kasih kita padaNYA dgn doa. jgn sombong. jgn berlagak. jgn takbur tahu. dan jgn pula tatkala butuh akn pertolonganNYA lalu doa itu dikirim. tika senang kamu alpa. lupa sejenak. wajarkah? Allahu Akbar. memujaNYA begitu indah. kannn...


“(Dan) Tuhanmu berfirman: ‘Berdoalah kepada-Ku, niscaya akan Aku kabulkan bagimu.” (QS. Al Mukmin : 60)

pasti bukan semua keinginan termakbul  terus. sabar lah. kan sabar itu separuh dari iman. separuh itu sebahagian. takkan semua nak cepat. teruskan berdoa. lagi lagi dan lagi. non-stop. jangan berhenti. percayalah. akan termakbul juga. lambat atau cepat je. DIA sdg uji sabar dan setia rindu kasihnya kita padanya  :). insyaallah

selamat awal muharram kalian. semoga tahun baru ini membuka lembaran baru yg indah buat kita semua. doakan thn ini memberi penuh ketenangan dan kegembiraan buat semua muslimin muslimat sekalian.amiiin. maafkan khilafnya. jgn lupa ye. berdoa. karna doa senjata mu'min. senjata kita. kekuatan kita. jiwa kita juga. jaga diri. tataaa


♥ yang khilaf,

myaada
Share:

Nov 29, 2010

berjalan berjalan berpenatan

olla...

selamat siang pd yg singgah. selamat bekerja pd yg bekerja. selamat berexam pd yg exam. selamat pengantin baru pd yg baru naik pelamin. dan selamat bercuti sakannn pd yg tgh cuti *yuhuuuuu* :))
oke beralih ke aktiviti pd musim cuti selain dari makan-tido-makan-tido......... mari kita ke...

MAHA 2010 (Malaysian Agriculture, Horticulture and Agrotourism Show) bertempat di MAEPS serdang shingga 5 disember ini*wahh pomot*

baru je balik setelah 'senak' kaki merentas jln bukit bukau di sana ahahaa...lbh kurg 3 jam je smpat pusing² pastu dak afi ni dah merengek² nak balik. penat jalan katanya. semalam pon dah pergi tp sbb lpas asar sekejap je usha² apa yg ada. kisahnya semalam first trial pergi satu kereta dgn kak da n famili dlm kul 11, sampai² je kat pintu 2 tu alamak haaaaaaiiiii...mengeluh panjangggg....mcm mana nk masok tgok kereta-kereta pnjang berjela-jela*betul ke berjela-jela?*. tgok gambar semalam ni



ini dr highway menghala masuk melalui pintu 2. org ramai parking kat tepi² highway tu je. sanggup jalan jauh panjat bukit semata-mata. kesian yg bawak baby kecik². yg khemah-khemah putih tu adalah tapak suarasa tv9. dah sejam q panjg surrender nk masok. balik tido lg bagus.


tp x puas ati ptg lps ujan ajak chik jah pergi lagi skali. budak² kecik ni nak ikot aku tak kasi. jaat punyeee! ehee...yg ni masuk ikut pintu upm. wallawehh line clear masuk ikut pintu utama mardi parking betol² dekat dgn tapak maha. tayah nk beratur tungu² bas tuh. tak larat mak.





 pandangn dr atas. menggunakan canon eos 550d. sila percaya :))




kitorang pusing² je la. tak masok pon hall² tu. jeling² je. pastu pegi tgok org nyanyi² kat belakang tu. jeling² zahid af2. sape lagi haah? ntah sape yg nyanyi lagi im yours tuuu... lps mgrib pergi pulak tapak suarasa. dah nak tutup dah. ade rakaman rancanagn ustazah bahiyah n suami tu dah lupa ape rancangan dia. tajuk dia relaku pujuk khas utk pasangn yg dah ader laki atau isteri kot. kot laa. kitorg blah sbb tade laki lagi utk dipujuk. bagi chance kat akak² dan ababg² yg dah kawen tu dduk dgr *haaa alasaaann* :p


dan pg td disebabkn tidak mahu menghampakan hasrat dan impian budak² kecik ni makanya terpaksa membawa mereka semua ke maha hari ini. kensel nak balik kelantan hari ni. besok mungkin.

shuttle yg mmbawa korang pusing keliling



 kat pavi n9. jempujemput masok jgn sogan sogan mogan




seterusnya kita ke bandaraya bersejarah. naek erl tau ;p

nampak tak kepala ketapi tuuu...ahaaha



macam-macam ader kat melaka .dari cencalok sehingga ke dodol

 
  wahhh ader penyambut tetamu ehehe

kemudiannya kemana lagi kalau tak ke tanah serendah sekebun bunga

selamat date ke neghi klate. maghi lah adik kakok hok jauh hok dekak pakak maghi rappak.lol
ni pavi negeri kelantan. dan barang wajib ade sudah semestinya ni

BUDU
sedap hingga menjilat jari melelehleleh . siap packing kecik² agar senang dibawak ke obersea. haha
tapi siyes wa cakap bunga ni cantiikk tik tik..



cantikk kan? tiga ringgit setengah sekuntum. tanak pink tanak merah


nah amek ni

cantik jugak



dan ade satu benda best untuk akak² yg suka makan ikan haruan mai coba try sup ikan haruan ni. ade kolagen lagi yuuuuuu. sesuaai sangatt utk kelicinan kulit *eh pomot lagi* sedap ke ni? sape penah cuba acu try gtau camna rase sbb sy tak makan ikan haruan maupun keli..hukhuhuk

 sup haruan

yg kat bwh2²ni tak sempat masuk. banyak sgt la tmpat nak pergi. baik korang pergi tgok sendiri macam mane cantik rupa parasnya. pergi jgn tak pergi. rugiiii woooo....siyess beb!bila lagi nak pegi mengetest produk2 cenggini. jadilah rakyat malaysia berjiwa besar. belasah jerr ...



 pavi terengganu





orang² sarawak tengah berngajat tampi masa neh. betol tak tipu.hihihih...rmai sgt org yg tgok tu sebab malas nak masuk.. :))

kat peghok pun teman singgah tau. kome nye bile?? *ala-ala wahid senario*


korang nak pergi kena sedia alatan cukup lengkap ye. jgn lupa bawak payung. tgahri panas terik dowh. tisu pom bawak melelehleleh basah titik2 peluh tu eiiii..lap jgn tak lap.hahaha. stamina nak berjalan kena kuat. agak2 tanak melecet kaki tu tayah la pkai heel. kalau haus gerai air kiri kanan tu ade je senang nak singgah.hahaha tak le blaahhh....

mari tengok gambar lagi
kitorg tak masuk semua hall. masuk hall A n B je...letih berjln dowh



anda boleh bergambar dgn macam2 jenis flora fauna di dalam dewan  :)


buat tatapan

lazat bila digoreng dimasak merah berkicap



dah nak balik dah. kat bwah² tu ade byk lagi perkaraperkara menarik yg nak ditengok

sebelah kanan anda ada banyaaakk tanam tanaman bunga bungaan
sebelah kiri pula buah buahan. manakala atas sana pakai pakaian eh tak smpat snap
bukan nangka terberat
sebelum balik makan nasik ayam kuew tiau sup dan air kelapa. panaspanas masyukkk. kat ats tu ayam spicy sodapppp
kitorg nak balik dah. kalau rasa tanak beratur camni dtg la awal pagi. pagi la sgt kul 10stgh baru pegi nasib bek dekat je



apalagi tunguu? pergi jgn tak pergi. sapot industri  asas tani malaysia. ewwahh bagus sungguh kalau ade 25juta rakyat malaysia jadi promoter gini.hahaha. siyes best. rase nak pegi manyak manyak kali lagi maa. namun apekan daya.sob sob. akhir sekali sy tinggalkan anda dgn marshmallow sedapp ni jugak. meleleh cokelat dia auwww. jgn risau. halalan toyyibann..nah tengok je...haha adios! bubai


seikhlas hati,
myaada 
Share:

Nov 21, 2010

berjuang habis-habisan


bendera malaysia 'mengah' berkibar.... erk.. mengah? termengah-mengah ker? pingat dah jadi 'pengat' daaa..haha. adoyai eksaited punya pasal sampai tersasul² termengah² org² arena ni buat ulasan. takpe. eksaited kan skuasy dua² dpt emas. suka suka. yuuhuuuu! tahniah datuk nicol dan azlan

datuk, malaysians just love our datuk lee chong wei *bak kata org² kat twitter lah* :)..ok takpe². jumpa kat olimpik london eh 2 thun lagi. ewah semangat. tahniah  juga dpt perak utk regu Koo Kien Keat n Tan Boo Heong 

team takraw korang best!! best dan besttt! tak tau nak ckp. best. even kalah pom hekhekhek...pengulas ckp tak cukop skill cam thailand *tapi ulasan rtm tak brpa best time perlawanan tu. trus tuka arena hmmm*

balapan baru nak buka padang. teruskan tambah pengat eh pingat lebih dr sembilan yer. chaiyokkk!*saringan tak qualified ke td?*



jgn lupa tengok kriket dgn hoki semifinal nanti ye.
sekian sahaja laporan sukan asia dr guangzhou

bahahaha.... :)


laporan,
myaada
Share:

Nov 20, 2010

entri pantas


mood raye lagi ke ni.. aisey belog tak update. ape cerr.. mari update secara pantas ngehngehngeh

1. raya pertama sama dengan beday chik jah so baru nak wish kat sini selamat hari lahir chik *mode happy eksaited lompat lompat tepok tepok tgn* dgn ucapan agak² dah sampai seru nak kahwin tu sila² lah dulu kakakmu ini tak keysah barang sikit pom kalo rasa nak potong line kawen dulu ecececeh statement poyo agaks lah ahakss! beday sambut dgn upacara potong kek secara beramai² berjamaah kat kampong sana.

2. ucapan lagi kat chik jah semoga sukses menjawab kertas ujian final tersebut. kesian sampai pagi raya plus minus 12 jam je dok kat umah pagi raya ke-2 trus balik uni. tape lah nama pun raya korban kena la berkorban ;P. gudlak gudlak! we ♥ u sis muahh muahh hamoi hamoi gediks ahaha

3. tadi siang kenduri besok kenduri lusa kenduri tulat kenduri lepas tulat kenduri dan kenduri lagi dan lagi dan lagiiiiii.....owshhh harus naik la berat tu nanti. yes.

4. kalo buat jadual makan nasik kul 12 satu minit am tiap² malam selama sebulan ni agak² berjaya tak kumpul lemak dekat pergelangan tgn ngn muka tu?

5. tiap² mlm hujan kt kmpong ni. sedap kaw kaw tido. eh gelombang kedua bah banjir termasuk negeri utara semenanjung. siap sedia menghadapi segala kemungkinan *pesanan dari JKM*

6. ader yg dah g tgok 2 alam? sedap ke?

7. nak godek² cari template cung melecung tempek kat belog *bajet rajen amat*

8. kat luar tu hujan. saya tak tido lagi dan perot bernyanyi hujan oh hujan. adeh lapooo la wehh. cau cin cau seludup makanan jap. adioos amigoss. bai.

gambar kek je buat tatapan u ollsss. bese la bil beyukbeng tak bayar agi selo melo



♥ yang beraya,

myaada
Share:

Nov 16, 2010

perutusan aidiladha


*mcm pm pulak nak buat perutusan* :)


....... Alhamdulillah esok raya. hoyyehh! lompat lompat lompat. eh eh eh... perutusannya org di sini ingin mengucapkan selamat hari raya aidiladha, hari raya haji dan hari raya korban dkt semua yg singgah baca ni ;p... selamat beraya dan selamat berkorban u olsssss! selamat mkn daging kerbau lembu kambing biri-biri ayam itik angsa sekalian...tp jgn byk sgt mkn daging tu. senak perot nanti . jaga kesihatan jaga badan. ewwaah nasihat org pandai.hiii....

dari saya dan lembu pink tersayang


selamat beribadah juga. ampun maaf salah silap.salam.



 jemput makan daging semua,

myaada
Share:

Dah Jawab 7 Soalan Ini Sebelum Beri Vitamin Untuk Anak?

Dah Jawab 7 Soalan Ini Sebelum Beri Vitamin Untuk Anak? -  Ada beberapa perkara yang perlu kita ambil kira sebelum beri vitamin untuk anak ...

Google+ Followers