Pengedar Shaklee Penang | Pengedar Vivix Shaklee Penang | theawesomeummi@gmail.com

Dec 27, 2012

It's a birth-day


بسم الله الرحمن الرحيم dan السلام عليكم



Twenty seven.


Ganjil. Tak genap. Ia tak sempurna. Ia tak cukup sifat. Ia kekurangan. Serba kekurangan. Realiti.


Pastinya berusaha untuk menggenapkannya. Terus berusaha.

Hari ini cuaca cukup baik. Indah. Alhamdulillah. Alhamdulillah atas segalanya yang Allah kurniakan. Begitu besar nikmat yang Dia kurniakan, namun diri masih alpa. Betapa besar rahmatNya. Saat lemahku datang, Kau tetap ada. Sentiasa ada.

Tuhan, maafkan diri yang banyak khilaf ini.

Bertambah angka umur. Dalam hayat ini, dalam usia yang menjauh ini, kuingin lebih mencintai dan merinduiMu. Pimpin tanganku, hatiku dan langkahku menujuMu Tuhan. Ameen Ya Rabbi.


And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years.


May I have all the joy my heart can hold. All the smiles a day can bring.  All the blessings a life can unfold. And may I get  the world’s best in everything. Many many happy returns of the day. Bring a smile on my face. Move on.



♥,
  myaada
Share:

Dec 24, 2012

Pertemuan


بسم الله الرحمن الرحيم dan السلام عليكم


وَاتَّقُواْ اللّهَ الَّذِي تَسَاءلُونَ بِهِ وَالأَرْحَامَ إِنَّ اللّهَ كَانَ عَلَيْكُمْ رَقِيبًا
“Dan bertakwalah kepada Tuhanmu yang dengan (mempergunakan) nama-Nya kamu saling meminta satu sama lain, dan (peliharalah) hubungan silaturrahim. Sesungguhnya Allah selalu menjaga dan mengawasi kamu.” (An-Nisaa’: 1)



Photo: Raining...
A photo with caption : 'Raining....' uploaded to Facebook

Alhamdulillah. Berada di sana siang hari tadi. Bertujuan. Menjejak.

Kelanang. Bertemu hari ini. Alhamdulillah. Niat Abah nak jumpa family yang banyak menolong Abah masa berkhidmat di sana dahulu tercapai hari ini. After 30 years. Kalau tak silap.

Niat yang baik, Allah permudahkan jua. Pakcik dah tak ada. Isteri dan anak-anaknya masih ada. Harap silaturrahim kami berpanjangan.

Hope to visit them again. Hopefully. Insya Allah.



 ♥,
  myaada
Share:

Dec 17, 2012

Nota buat diri


بسم الله الرحمن الرحيم dan السلام عليكم


"Dan apa sahaja musibah yang menimpa kamu, maka ia adalah disebabkan oleh perbuatan tanganmu sendiri, dan Allah memaafkan banyak (daripada kesalahan-kesalahanmu)."(Surah Asy-Syuura 42: Ayat 30)


Ujian. Musibah. Bahagia. Derita. Gembira. Senang. Sedih. Kaya. Miskin. Semua ada kan. Complete.

Setiap individu, jalan hidupnya beza. Bermacam-macam rupa, bentuk. Di sana berduka, di sini bergembira.

Setiap apa yang berlaku, adalah ketentuanNya, perencanaan Qada' Qadar Allah jua. Yakin ya. Hikmah itu ada. 

Ingatan buat diri. Penawar hati hanya ada pada Dia. Bersabar dan bertabah itu lebih baik. Tuhan, ajari aku erti sabar, redha dan ikhlas. KepadaMu jua aku aku bermohon dan bertaubat.

Ambil darinya segala 'ibrah, jadikanlah ia sebagai khibrah, buat bekalan menempuh hayah , agar selamat dunia dan akhirat. Insya Allah. :)

“Ya Allah, berikanlah pahala atas musibahku dan berikanlah ganti untukku yang lebih baik daripada musibah tersebut” 
Ameen

 ♥,
  myaada
Share:

Nov 15, 2012

yang berlalu


بسم الله الرحمن الرحيم dan السلام عليكم

Hari-hari berlalu. Yang lepas, jadikan tauladan. Kalau tak kuat, Dia ada.




Ya Allah, ampunkanlah dosaku, dosa kedua ibu bapa ku,ampunkanlah dosa adik beradik ku, ampunkanlah dosa ahli keluarga ku, ampunkanlah dosa guru-guru ku, sahabat-sahabtku, ampunkanlah dosa sekalian kaum muslimin dan muslimat, mukminin dan mukminat.

Ya Allah, aku pohonkan syurga tanpa hisab dan berilah kekuatan, taufik dan hidayah kepada ku supaya aku dapat melakukan segala perkara yang boleh membawa aku kearahnya. Selamatkanlah aku Ya Allah dari sebab-sebab yang boleh membawa aku ke neraka.
Ya Allah Ya Tuhan ku, Engkau sahajalah yang mengetahui segala kelemahan diri ku zahir dan batin, berilah kekuatan, taufik dan hidayah kepada ku, supaya aku dapat memperbaiki diri ku, tambahkanlah Ya Allah kepada ku ilmu, iman dan amal, hidupkanlah aku dalam Islam dan matikanlah aku dalam Islam…

Ya Allah, sesungguhnya, dari Engkau aku datang dan kepada Engkau aku akan dikembalikan


Mohon kekuatan Tuhanku.

Ya Allah, doa kami untuk Palestin.


 ♥,
  myaada
Share:

Oct 24, 2012

Salam Aidiladha 1433H


بسم الله الرحمن الرحيم dan السلام عليكم

aidiladha 1433



Hari Raya Haji bakal tiba. Sepuluh hari awal Zulhijjah kian berlalu. Dikesempatan yang ada, salam Aidiladha diucapkan kepada yang menyinggah. Semoga sama-sama meraih dan mendapat rahmat kasihNya.

Sedikit perkongsian. Antara amalan-amalan di pagi Hari Raya Aidiladha (sumber dari shafiqolbu)

  • Mandi sunat Aidiladha pada pagi harinya.
  • Memakai pakaian baru dan bersih sebagai tanda syukur kepada Allah.
  • Memakai haruman dan wangian yang menyenangkan.
  • Memohon keampunan dan bermaaf-maafan sesama ahli keluarga.
  • Sunat menjamah makan-minum selepas selesai solat Aidiladha.
  • Menggunakan jalan berbeza sewaktu pergi dan pulang dari masjid.
  • Lebih afdal dengan berjalan kaki jika masjid tidak terlalu jauh.
  • Bertakbir, tahmid dan tahlil bermula dari malam 10 Zulhijjah hingga terbenam matahari pada 13 Zulhijjah (Takbir Muqayyad).
  • Bersolat sunat hari raya dan mendengar khutbah penuh penghayatan.
  • Ziarah menziarahi kaum keluarga, jiran tetangga, dan sahabat handai.
  • Bersedekah kepada mereka yang memerlukan.
  • Elakkan sambutan hari raya daripada perkara yang ditegah syarak.

لآ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنْ الظَّالِمِيْنَ
Tiada Tuhan melainkan Dikau (Allah)! Maha Suci Dikau! Sesungguhnya daku ini dari golongan orang yang aniaya.


selamat berkorban!oh ye, selamat berpuasa sunat hari Arafah juga.

 ♥,
  myaada
Share:

Oct 17, 2012

Nak kurus ke nak gemuk?


بسم الله الرحمن الرحيم dan السلام عليكم


is not ideal

Hipotesis : Jisim tulang makin menurun disebabkan peningkatan usia. (^_')

Kesimpulannya, berat badan turun sebab berat tulang menurun :D.

Saya juga merasakan ketumpatan tulang saya juga berkurangan, dan mungkin dipengaruhi oleh penghasilan hormon estrogen juga barangkali. Haha! Siapa cikgu sains, meh tolong betolkan . Ectomorphic? Analogi. Jadi, saya rasa harus tingkatkan pengambilan kalsium, protein, fosforus, vitamin D, lemak sihat, kfc, pizza, ayam goreng uncle bob sikit2 and ext. ye tak. eh mentang-mentang menghampiri Hari Osteoporosis sedunia, kaitan dengan tulang.

Courtesy of Google:
Struktur tulang dewasa biasa (kiri) dengan Osteoporosis (kanan)

Makan banyak makan banyak. Makan banyak kali ke, makan banyak berkali-kali?

Ramai orang cari tips nak kurus atau tips nak gemuk? Atau ramai orang cari macam mana nak kurus atau macam mana nak gemuk? or macam mana nak cantik dan kacak handsome bergaya? Oh!

Syukur la rezeki kesihatan.

Oh ye. Nestle akan menganjurkan event World Walking Day, Malaysia Walks Now pada 28 Oktober nanti. Selamat berjalan semuanya dan selamat hari osteoporosis juga.



♥,


myaada
Share:

Oct 5, 2012

Pengacara Jemputan NONA 2012




Akhirnya kembali. Setelah sekian lama. Nona adalah program yang sangat best. Dulu selalu tunggu depan tv. Sebab apa? Sebab nak tengok Juma. haha! Hoh ! Datin Normala dengan Datin Juma je kot yang masih ku ingati. erk!



Tahun ni NONA dah buat balik Pengacara Jemputan NONA 2012. Wah tak sabar nak tengok ni! Mesti ramai peserta yang berbakat akan sertai. Ye PJN rancangan realiti yang lain dari yang sedia ada. Pendapatku sendiri, suka tengok NONA dahulu sebab dari sisi pengacara itu sendiri penuh dengan 'kelembutan' serta 'keanggunan' diri dalam mereka mengacarakannya sehingga dapat menambat hati penonton sepertiku untuk terus terlangak didepan tv tu. eceh.

Besok dah start ujibakat zon Timur di Kelantan. Ayuh la wanita sekalian. Tonjolkan bakat anda. Keluar la mengundi pi ujibakat besok ye.

Wanita-wanita kat luar sana yang nak sertai ujibakat Pengacara Jemputan NONA, ini dia tarikh dan lokasinya. Semak tarikh dan lokasi  ujibakat Pengacara Jemputan NONA 2012 di tempat anda.


•HOTEL GRAND RIVERVIEW, KOTA BHARU : 9 PAGI - 5 PETANG (6 OKT 2012)
•HOTEL THE REGENCY, ALOR SETAR : 9 PAGI -5 PETANG (13 OKT 2012)
•HOTEL M SUITES, JOHOR BAHRU : 9 PAGI - 5 PETANG (21 OKT 2012)
•SRI PENTAS : 9 PAGI - 5 PETANG (28 OKT 2012)

fm

Kelayakan:
• Wanita berusia 18 - 28 tahun
• Warganegara Malaysia
• Pendidikan minima Diploma

Sila Bawa:
- Resume
- Gambar berukuran 3R


Untuk kalian yang bakal sertai, be well prepared semuanya. All the best and be yourself. Semoga NONA terus maju menambat hati :)



♥, 


  myaada
Share:

Sep 26, 2012

A moment to remember


A memory on the edge of time 
A place where we are so sublime,
A distant dream on a midnights eve
somewhere far from acknowledged leaves.

A time in which we fell deeper in love

just like to turtle doves.
We sang our songs and gave our token
to remember one single moment
::Trista Moss::




Had a dream last night. Beautiful dream.
Think I can hold it this far.
Each and every night, I asked. Pray.
To see a smile.

To the moon and the stars.
And this feeling will go on.
May Allah bless on every step in life, the whole life.

Pagi-pagi hujan. Tergamit. Indah sungguh.
Coretan untuk diingati. Dan mengingati.
Pada 26 september ini.



♥,  


myaada
Share:

Sep 14, 2012

Adam ♥ Hawa


بسم الله الرحمن الرحيم  dan السلام عليكم



Nadiya Nissa memang buat mataku berair..T_T. Emo.


Malam ni tak ada kat tv. Macam lambat je minggu depan. Haha. Semata-mata Adam dan Hawa. Memang tak sabar kan nak tunggu setiap episod. Setengah jam macam tak cukup je. Walau dah tahu ending macam mana, still tunggu nak tengok drama ni jugak. Sebab best. Setelah drama Bicara Hati kukira tak menusuk kalbu sangat. Personal opinion.

Ku percaya kemana pun kau berjalan
Suara cinta menuntunmu kepadaku
Kerna bila cinta sudah bersemadi
Takkan terpisah hati - muara hati


Dimana bumi kau jejak,
Tetap singgahmu pada dia,
Meski diuji,
Cinta Ilahi terpatri,
Moga Syurga ketemu nanti.



Happy weekend dan selamat hari Malaysia, Malaysians!



♥, 

myaada
Share:

Sep 11, 2012

Good Luck!


بسم الله الرحمن الرحيم  dan السلام عليكم

Hari ni dah start UPSR kan. Excited plus berdebar-debar nak jawab exam, sudah tentu. Semua pernah melalui situasi yang sama. Tapi more kepada excited sebab lepas exam boleh main! Haha!

Hmm sudah lebih 15 tahun rupanya meninggalkan zaman sekolah rendah. Kenangan bersekolah yang sudah pasti tak dapat dilupakan. Amat pasti. Terima kasih tak terhingga buat guru-guru yang mendidik. Allah saja mampu membalasnya. Kawan-kawan juga. Masih lekat diingatan.

Buat adik-adik yang ambil exam hari ni, all the best! Usaha diiringi doa. InsyaAllah kejayaan milik kalian.


Budak 2 orang ni dah besar!


Good luck Aina, Aifa and Kak Ngah!


♥, 

 myaada
Share:

Aug 17, 2012

من العائدين والفائزين

Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum.


Salam Jumaat penghulu segala hari. Jumaat di penghujung Ramadhan. Semoga kita sama-sama beroleh rahmat dan keampunan Allah. Sejenak ia berlalu pergi. Pertemukan kami dengan Ramadhan yang akan datang Tuhan. Ameen.

Dikesempatan masa, ruang dan ketika, mengambil peluang untuk mengucapkan Salam Aidilfitri buat yang menyinggah. Maafin salah silapnya.





من العائدين والفائزين
ﺗﻘﺒﻞ ﺍﻟﻠﻪ ﻣﻨﺎ ﻭﻣﻨﻜﻢ ﺗﻘﺒﻞ ﻳﺎ ﻛﺮﻳﻢ
     

Minal 'Aidin wal Faizin. Taqobalallahu minna wa minkum, taqabal yaa kareem.


♥,

myaada
Share:

Aug 2, 2012

Berdoalah


بسم الله الرحمن الرحيم


♥, 
myaada
Share:

Jul 30, 2012

Harapanku, harap Kasih-Nya



harap kasihNYA - Amar

Di antara cinta yang hadir menyapa
Hanya cinta Dia tiada dusta berbicara
Walaupun wujudnya tak zahir di mata
Tetap ku rasakan kelembutan sentuhanNya
Pujian dan puja tak lagi rahsia
Tiada sembunyi walaupun darjatnya berbeza
Tak pernah menjauh hakikat kasihNya
Biarpun diri yang menghampiri penuh nista
Bagai rayuan sang pendeta
Yang bersimpuh dalam gelita
Mengharap kasih yang tercinta
Berbisik memujuk hati berduka
Penuh malu ku bersuara
Merayu kesempurnaan kasihNya
Masih mahu untuk memandang
Diriku yang hina
Ingin ku miliki seluruh cintaNya
Dan sepenuh hati menghulurkan kasih padaNya
Tetapi ku bimbang pesona yang maya
Akan menjadi penghalang rindu kepadaNya
Sesungguhnya diri tak pernah upaya
Mengejar pantasnya tarian masa dan usia
Adakah dapatku mengucup cintaNya
Sebelum terhenti nadi ini selamanya


10 Ramadhan. Harapannya biarlah Rahmat.

♥,
  myaada
Share:

Jul 21, 2012

Ahlan Ya Ramadhan



Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum.


Hari pertama Ramadahan. Alhamdulillah Allah beri nikmat untuk berpuasa Ramadhan tahun ini. Apa yang diharapkan semoga kita sama-sama dapat meningkatkan diri dan amal-ibadat harian. Tahun ini mesti lebih baik dari tahun-tahun yang sudah. Perlukan perubahan dan peningkatan. Mengejari kelebihan-kelebihan yang telah dijanjikan. Diberi kemudahan. Bi iznillah. Insya'Allah.


Salam Ramadhan kalian yang menyinggah. Maaf dari hati. Doanya moga kita mendapat keampunan dan rahmat yang berkekalan. Bi rahmatika ya arhamar raahemeen.






Salam Ramadhan,

       myaada
Share:

Jul 11, 2012

Bukan saja-saja....









♥,

  myaada
Share:

Jun 26, 2012

Ilham





Beribu bintang dilangit                               
kini menghilang
Meraba aku dalam kelam
Rembulan mengambang kini makin suram
pudar ilhamku tanpa arah...





It is not the end but the beginning of the end



♥,

  myaada
Share:

May 16, 2012

wordless




♥,

  myaada
Share:

Apr 6, 2012

Sambutan Hari Ibu 2012 dan simbol dalam facebook


Assalamualaikum :)

Dah lama tak main dengan simbol-simbol ni.#bosanboringamat. Main-main lagi. Haha! Orang dok cari simbol-simbol dalam Facebook. Nah simbol facebook untuk hari ibu. Eh awalnya. Sambutan Hari Ibu  kan bulan Mei. Advance betol! :D.



█───█──███───█──█
█───█─█───█──█──█
─███──█───█──█──█
──█───█───█──█──█
──█────███────██

─███──████──████
█───█─█───█─█
█████─████──████
█───█─█───█─█
█───█─█───█─████

█───█─████─████──█───█
█───█─█────█───█─█───█
█───█─████─████───███
─█─█──█────█───█───█
──█───████─█───█───█

████─████─████─████─█──███──█
█────█──█─█────█──█─█─█───█─█
████─████─████─█────█─█████─█
───█─█────█────█──█─█─█───█─█
████─█────████─████─█─█───█─████

█████──███
──█───█───█
──█───█───█
──█───█───█
──█────███

███─███─████──█
█──█──█─█─────█
█──█──█─████──█
█──█──█─█
█──█──█─████──█

_____$$$$$$$$$$$$$_________$$$$$______$$$$$
______$$$$$$$$$$$________$$$$$$$$$__$$$$$$$$$
_______$$$$$$$$$________$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
________$$$$$$$_________$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
________$$$$$$$_________$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
________$$$$$$$_________$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
________$$$$$$$__________$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
________$$$$$$$____________$$$$$$$$$$$$$$$
________$$$$$$$_______________$$$$$$$$$$
_______$$$$$$$$$________________$$$$$$
______$$$$$$$$$$$_________________$$
_____$$$$$$$$$$$$$
______________________________________________
______$$$$____$$$$__$$$$$___$$$$_$$$$____$$$$$
_____$$$$$____$$$$$_$$$$$___$$$$_$$$$____$$$$$
______$$$$____$$$$__$$$$$____$$__$$$$$___$$$$$
______$$$$$___$$$$___$$$_____$$__$$$$$___$$$$
______$$$$$$_$$$$$__$$$$_____$$__$$$$$$_$$$$$
______$$$$$$$$$$$$__$$$$_____$$__$$$$$$$$$$$$
______$$$$$$$$$$$$__$$$$_____$$__$$$$$$$$$$$$
______$$__$$$__$$$__$$$$_____$$__$$$_$$$$_$$$
______$$__$$$__$$$__$$$$_____$$__$$$_$$$__$$$
______$$__$$$__$$$___$$$$___$$$__$$$_$$$__$$$
______$$$__$__$$$$___$$$$$$$$$__$$$$_$$$_$$$$$
_____$$$$__$__$$$$$___$$$$$$$___$$$$__$__$$$$$


And I want to say,

............(0 0)
.---oOO-- (_)-----.
╔═════════════════╗
║ 
Happy Mother's day!♥
╚═════════════════╝
'----------------------oOO
........|__|__|
.......... || ||
....... ooO Ooo


Hari-hari cakap Selamat Hari Ibu pun tak pe kan.. :). Saya sayang ma saya. Big hugS!

Hadiah sudah dikirim ke kampung. Share 4 beradik. Just tanda ingatan. Tak ternilai kasih ma kat anak-anak. Big hugS lagi sekali :).


 Ikhlas dari saya ,

  myaada
Share:

Apr 4, 2012

main-main dengan Google Plus | Google+


Okey baru je upgrade blogger interface ni.#lambat betol. Baru hari ni boleh tekan button upgrade tu. Uiii sayang sebenarnya nak tinggalkan interface lama, tapi nak cuba yang baru jugak kan. Best ke idak. Tak best pakai yang lama balik, boleh? Haha!
Google Plus
Google Plus
Nampaknya blogger profile pun dah ditukar jadi Google profile. Since Google dah  pun release kan social network diorang sendiri, kita pakai la ye dok. Hari ni jugak baru nak main-main dengan Google+. #Kesian betul asyik tak up to date je.huh! Tapi Google+ ni lebih kurang facebook je pun. Biasa lah. Makin ada lah competition. Banyak betul changes Google buat ye. Harus diselidiki. Haha! Oh jangan lagho sudaahh!


myaada
Share:

Number One For Me


Assalamualaikum.. :)

Kalau ikutkan schedule promo tour Maher Zain ni, boleh tak agak-agak nak pergi amek gambar dengan dia kat Mines tu weekend ni? Hoh amek gambar je.hahaha. Btw lagu Number One For Me ngan Paradise sedap didengar. Catchy. Tertusuk ;)  . Meh tepek lirik jap meh..


lirik lagu Number One For Me - Maher Zain 
I was a foolish little child
Crazy things I used to do
And all the pain I put you through
Mama now I’m here for you
For all the times I made you cry
The days I told you lies
Now it’s time for you to rise
For all the things you sacrificed


Chorus:
Oh, if I could turn back time rewind
If I could make it undone
I swear that I would

I would make it up to you
Mum I’m all grown up now
It’s a brand new day
I’d like to put a smile on your face every day
Mum I’m all grown up now
And it’s not too late
I’d like to put a smile on your face every day

And now I finally understand
Your famous line
About the day I’d face in time
‘Cause now I’ve got a child of mine
And even though I was so bad
I’ve learned so much from you
Now I’m trying to do it too
Love my kid the way you do

Chorus:
You know you are the number one for me (x3)
Oh, oh, number one for me
There’s no one in this world that can take your place
Oh, I’m sorry for ever taking you for granted, ooh
I will use every chance I get
To make you smile, whenever I’m around you
Now I will try to love you like you love me
Only God knows how much you mean to me

Chorus:
You know you are the number one for me (x3)
Oh, oh, number one for me


 forgive me, ma

myaada
Share:

Apr 3, 2012

rahmat


Hujan lebat.

اللهم صيّـبًا نافعًا 


Alhamdulillah. Semoga membawa keberkatan dan rahmat kepada seluruh penduduk muka bumi. Ameen Ya Rabbal Alamin.



myaada
Share:

Mar 30, 2012

Mana milik kita

Mana milik kita
Tidak ada milik kita
Semua yang ada
Allah yang punya

Tidak ada kita punya
Kita hanya mengusahakan saja
Apa yang kita dapat
Allah sudah sediakannya
Kita Allah punya
Dunia ini ciptaan-Nya




Miliklah apa saja
Tidak terlepas dari ciptaan-Nya
Mana kita punya
Tidak ada kepunyaan kita

Kita hanya mengusahakan
Apa yang telah ada

Mengapa kita sombong
Memiliki Allah punya
Mengapa tidak malu
Kepada Allah yang empunya

Patut bersyukur kepada Allah
Yang memberi segalanya

Malulah kepada Allah
Kerana milik Ia punya

Janganlah berbangga
Apa yang ada pada kita
Kalau Allah tidak beri
Kita tidak punya apa-apa

Janganlah mengungkit
Mengungkit jasa kita
Jasa kita di sisi-Nya
Yang sebenarnya Allah punya

Marilah kita bersyukur
Bukan berbangga

Bersyukur kepada Allah
Bukan mengungkit jasa

Gunakanlah nikmat Allah itu
Untuk khidmat kepada-Nya
Selepas itu lupakan saja
Agar tidak mengungkit-ungkitnya

:: Rabbani ::


ikhlaskan diri......


♥,

myaada
Share:

Mar 25, 2012

Jadual Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan Awam Tahun 2012



D
OA TEMUDUGA RUJUKAN PEPERIKSAAN AWAM PTD M41 TIPS PTD 41

Untuk makluman, pihak SPA telah mengeluarkan Jadual Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan Awam Tahun 2012. Boleh semak di sini. Dekat bawah ni cuma sekadar print screen yang tak penuh :)


Buku Rujukan bagi calon-calon yang mendapat panggilan PEPERIKSAAN JURUAUDIT April ini.

Mudah Reload dot com
Share:

Mar 16, 2012

we unite


Assalamualaikum :)

Sebuah video yg benar-benar menyentuh perasaan. Tonton via fb ustaz Zaharuddin.



May ALLAH bless all the muslims, my brothers and sisters in Islam. Spread the love and keep the faith alive.


myaada
Share:

Mar 6, 2012

pink purple peach


pinky


purple


peachy

sweet pink, classic purple and pretty peach
damn gorgeous! enough said.

courtesy of Google

myaada

Share:

Dah Jawab 7 Soalan Ini Sebelum Beri Vitamin Untuk Anak?

Dah Jawab 7 Soalan Ini Sebelum Beri Vitamin Untuk Anak? -  Ada beberapa perkara yang perlu kita ambil kira sebelum beri vitamin untuk anak ...

Google+ Followers

Blog Archive

Blog Archive