Pengedar Shaklee Penang | Lifestyle | Parenting | Healthy | Beauty | Bussiness | Review

Dec 27, 2009

27 Disember 2009




Lagi bape minit nak kul 12...smpat lagi update blog...

Sebelum masok esok hari, baik juga mengupdate blog utk mengucapi selamat hari lahir tok diri sendiri...haha....cam poyo jerkk...huhuhu... tak keysah laa kan... Janji bahgia.. ('0')

Okey Dear,

A Sweet Happy Birthday to you.May all ur birthday wishes come true. Its not just a year older, but a year better.

tak dpt pon kek cokelat camtu Iskk!

Semoga makin matang mengiringi usia.. Allah bless...



:: Terima kasih Ma n Abah krn melahirkn dan mmbesarkan aku...Hmmm...bley ker clebrate bufday dgn suping2 kain kt Nilai?? Tskkk....
Share:

Dec 17, 2009

Maal Hijrah - Pengorbanan





Dari Amirul Mu’minin, Abu Hafs Umar Ibn Khattab r.a. berkata, aku mendengar Rasulullah s.a.w bersabda :

“Sesungguhnya setiap amalan bergantung kepada apa yang diniatkan. Sesungguhya bg setiap orang apa yang diniatkannya. Barangsiapa hijrahnya untuk Allah & Rasul maka hijrahnya untuk ALlah & Rasul. Barang siapa hijrahnya untuk dunia yang dihajatinya atau perempuan yang ingin dinikahinya, maka hijrahnya pada apa yang diniatkan.”

Jom lihat apa sebenarnya kisah disebalik hijrah Nabi SAW..


Pertama, memperingati penghijrahan Nabi Muhammad dari Kota Mekkah ke Madinah pada tahun 622 masihi.

Kedua, ia merupakan hari keagamaan di mana umat Islam mengadakan solat sunat di masjid-masjid di seluruh negeri. Hari Maal Hijrah atau Awal Muharram merupakan hari cuti umum di Malaysia dan merupakan permulaan tahun hijrah bagi umat Islam.

Ketiga,permulaan penggunaan Kalendar Tahun Hijrah / Hijriah adalah hasil dari ilham Khalifah Ar-Rasyidin yang kedua iaitu Saidina Umar Al-Khatab radhiyallahu `anhu. Ini adalah turutan dari Kesatuan Arab yang ditubuhkan di bawah naungan Islam pada zamannya.

Ada satu riwayat lain yang mengatakan bahawa Gabenor Abu Musa Al-As'ari telah mengirimkan surat kepada Saidina Umar r.a minta beliau menjelaskan tentang tahun bagi tarikh surat/arahan Umar yang telah dihantar kepadanya. Maka dengan ini beliau (Umar r.a) mahukan satu kalendar / taqwim Islam yang khas untuk menggantikan tahun rujukan kalendar yang berbagai-bagai yang digunakan oleh bangsa-bangsa Arab dan bangsa-bangsa lain pada zaman itu.

Di kalangan bangsa Arab sendiripun ada berbagai-bagai kalendar yang digunakan seperti Kalendar Tahun Gajah, Kalendar Persia, Kalendar Romawi dan kalendar-kalendar lain yang berasal dari tahun peristiwa-peristiwa besar Jahiliah. Maka Umar telah memilih tahun yang terdapat di dalamnya peristiwa paling agung dalam sejarah Rasullullah s.a.w untuk dijadikan asas permulaan tahun pertama bagi kiraan kalendar / taqwim Islam.

Peristiwa tersebut adalah peristiwa hijrah Rasullullah saw dari Makkah ke Madinah. Ini adalah kerana dengan hijrah inilah permulaan pertolongan Allah kepada RasulNya dan agama Islam ditegakkan. Hasil dari itu, Kesatuan Arab lebih sistematik, bersatu dan tersusun serta mendapat berbagai-bagai kejayaan besar dan bertambah kuat hasil dari pilihan Umar itu.

Di antara kejayaan besar Islam waktu itu ialah kerajaan Kisra dapat ditumbangkan, Baitulmuqaddis dibebaskan dari Rom dan Masjid Al Aqsa dibangunkan. Setelah Umar membandingkan kalendar tersebut dengan kalendar-kalendar Persia dan Romawi, didapati bahawa kalendar ini ternyata lebih baik. Maka dengan itu Umar mengisytiharkan Kalendar Tahun Hijrah adalah Kalendar / Taqwim Islam yang rasmi.

Walau ape pun, brsempena kehadiran tahun baru ini, mari la kite same2 mghayati erti penghijrahan yang sebenar... Tepuk dada, tanya iman..


Wallahua'lam..


::Salam Maal Hijrah utk sume..semoga diberkati ALLAH sentiasa...Amiinn..


Share:

Nov 27, 2009

Salam Iduladha...

Raya Haji datang lagiii...

Okey...sempena hari yang mulia ini bersamaan dengan 10 Zulhijjah, selamat hari raya Iduladha diucapkan kepada seluruh muslimin dan muslimat....Semoga amalan dan pengorbanan diterima serta diberkati yang Maha Esa... Dan didoakan buat semua jemaah haji, moga mendapat haji mabrur..Insya ALLAH...Amiinn...

SALAM AIDILADHA ,

Share:

Nov 14, 2009

Laptopku diserang virus...!

Benci betuuulll....baru je format laptop alih2 ada plak virus yang gatal nak masuk...ni amek dari laptop adik aku ni..sebab gi cucuh pendrive kat laptop dia amek lagu...ape ke nama virusnyer..New Folder.exe... Cantek namanye tapi tak secanteeekk perangainya...hahaha...lepas geram niee....

Virus ni serang kita nye laptop dengan meng'copy' folder yg kita create. So nak tak nak berat la laptop kita nak wat keje sebab dok menanggung beban dia nie...

Ni tengok, New Folder.exe dah meng'disable'kan folder option laptop :


Lagi boleh dia disablekan registry kita. Cuba tengok bawah, langsung tak leh bukak kan??

Yg bulat kat atas tu, tengah download remover tool dia tapi tengok kat bulatan bawah tu, punya la selow connection celcom tu kat cni...aduhhh... tapi takpe2...sabar menunggu.. I'm waiting...

Tengah2 download tu, try la bukak Task Manager. Pun tak boleh.... Eiiii....Gerramm...

Tunggu punya tunggu, abis jugak download tool tu...So setelah dibuat apa yang patut, akhirnya....

Taaaraaaaaaaaa....


Laptopku pulih seperti asal!! Tengok folder option dah ada..Task Manager dan registry pon dah le bukak.... Yeay2!! Berambus ko virus...Jangan gatal2 nak masok lagi..

Hmm..korg pun msti pernah kan laptop kena serang virus? Nak tk nak protect la laptop kita seadernye...Cayunk laptop neh sgt2... Nak jaga elok2 dah pasni...
Share:

Oct 27, 2009

Kenapa 'malas' sangat nie....

Laaa......dah lame tak terupdate blog ni upernyer.... lebih 2 bulan dah?? Cam tak caye je....hehe....
Aduuhh.... kan bagus kan kalo otak kite ni terus proses maklumat pastu send terus kat blog...tayah taip2 kan.... ooowwhhh...senang nye idup....

Diary dearest,

sory coz tak konsisten nak update blog ni.... sory 150x..... Lepas ni saye janji tak wat lagi... I'm promise....


:: boleh caye ke...kalo facebook ari2 pon boleyyy!!!
('_')
Share:

Aug 22, 2009

Salam Ramadhan

Ahlan Wasahlan Yaa Ramadhan....

Dikesempatan ini sy ingin mengucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan dan menjalani ibadah puasa buat semua Muslimin dan Muslimat sekelian.

Dan semoga kita semua berjaya menghadapi segala godaan di bulan yang mulia ini..InsyaALLAH..

AMEEEN......

:: Sedey tak dapat sahur ngan Ma Abah n adik beradik yg lain...Nasib baik Chik Jah je ada wat teman sahur...sahur 2 org jer... :(
Share:

Jul 22, 2009

Kembali Update Blog

fuhhh...dah lama tak menulis dalam blog ni....sorry my dear diary...got many work to do... lepas balik kampung sekejap ari tu, tak sangka dapat kerja kontrak kejap kat Putrajaya ni..so datang balik sini..Alhamdulillah... Lepas sebulan lebih berlalu, banyak benda yang berlaku...ada yang happy dan ada yang tak happy...but wateva happen, life must go on rite? semua kita kena terima baik suka ke tak suka..yang tak happy pun kita kena terima dan beharap ada hikmah kebaikan yang mendatang..InsyaALLAH...



P/S :: waiting for my convo day on 1st August..gambar dinner dah upload lam FB bukan kat cni..
Share:

Jun 7, 2009

Seminggu di Desa

Salam,

Diary Dearest...

Owhh....dah lama rasenyer tak mengupdatekan blog sy nie...dekat sebulan after my practical training, balik kampong and no internet connection here... aritu kabel tepon kena curik..so agaknya orang TM malas nak pasang balik sbb dah 2x kena curik...

And korang nak tau tak...ni mujur la baru pasang broadband..kalo tak mau nye dial up lagikk...dah bertahun2 sejak zaman sekolah lagi tak tuka...Walopon begitu sy bangga sebab sempat menggunakan dial up dan agak ketinggalan zaman cket org kata...hahaha...tak kesah la kan...dengan dial up tu jugak la dapat kenal friendster, youtube, download lagu sumerrr....banyak gak jasanya....;D

Dan naseb bek beli broadband time promotion...buleh jugak guna wat update blog...

Owh....ape cite ye cuti skolah ni? Macam biasa time ni la rumah2 dihiasi khemah2 untuk meraikan bakal menantu masing2... dan kad2 undangan perkahwinan harus dipenuhi.... daaaaannn aku terfikir haruskah aku kerumah temanku esok untuk majlis perkahwinan kakaknya? Haruskaahhh....

Dan mataku bagaikan layu menatap screen laptop smbil menaip patah2 perkataan yang wajar untuk dipostkan...tapi apakan daya daku tak tahan lagi untuk ke tempat pembaringan..dan selamat malam semua...terima kasih kerana sudi menjenguk blog sy...

NITE!

:: Ps : soriii...ngantuk teramat..patotnye nak uplod cket gambar dinner tu tapi connection low...lenkali lagi nampaknya..
Share:

May 6, 2009

jom upload gambarsss...

Salam,

waahhh....rase cam dah lama tak menulis or mengtaip kat blog ini....padahal baru seminggu kann..hehe...so, hari ni nak amek kesempatan cket usha blog sendiri...tapi nak upload gambar je...

Sebenarnya sy tengah bz dengan LI report...biase laa..last minute baru nak buat...next week dah nak present...aiyokkk...wat im going to do..apa nak taruk dalam report nie..owhhhh....

Haaa Ada...buat la keje tu last2 minute lagi...padan muke..~ngate kat diri sendirik!~

Walau ape pon, jum tengok gambar dulu...masa cuti pekerja last week kitorang pegi Tg. Agas...First time pegi tak jumpe jalan..Siap berhenti balai polis PD tanya jalan ke sana..~terima kasih pakcik polis sebab tunjuk jalan~..kalo tak sure patah balik umah....

Tapi tempat tu best..Kitorang sewa chalet..begitu indahnya pemandangan... oohhh..nyamannya apabila dapat bermandi-manda dipantai diwaktu pagi......~~~





malam tu buat barbeque dulu...sangat sedap makan ayam..yum yum!!


menikmati keindahan ciptaan Tuhan...


Aksi terlampau Achik...

Mandi manda di pantai...sejukkkk bangatt!

'Spongebob' diantara kami...

Kapel dua sejoli...

okeyy...dats all laaa...ada banyak lagi..kan upload semua kan tak larat nak tengok...
okkeyyy...sambung wat report...tata..
Share:

Apr 13, 2009

Anyone please help!

Salam,

Hurgghhh....selamat pagi dan tengahari semuanya...Alang2 dah bukak blog ni so nak mintak tolong cket lah dari korang..('0')..

Xtually, sy nak pegi dinner bulan depan..so the problem is what shud I wear for dat nite?..Hahaha...kalo bab pemakaian dinner ni kan msti ade jerk problem...Sebenarnya tade yang berkenaan lepas gi survey tengok kat Sg Wang and Alamanda and SPyramid ( but sebetulnya sy ni jenis yang memilih ke?? Donno..('0')..Penat kaki jalan tau...ngeeeee....

Sow, hari ni wat survey on9 plak..sempat lagi...hihi..sori boss...kejap jer..Aniway, dalam kepala otak ni ade tiga choices je yang nak dipakai..

first: blouse + long skirt
second: kebaya kurung moden
third: pakai jer jeans ngan blouse (*tapi yang ni tak sure laa...cam tak masuk tema jer..)


Tema dinner : GLAMOURUS


Teringin tak pakai yang macam niee...('0')



Sangat lawaaa....


Sow Ladies,

Need ur suggestions...malas la nk posing kedai dah...
Share:

Apr 9, 2009

selesai jugakk....


Salam,

Hari ni Puan Putri datang melawat kami yang tengah praktikal...Ade ke patut b4 dis iyo2 ajer kami nak ngadu kat Pn Putri pasal kami kena dera kat cni..'O'..xtually not really dera lah..haha..Tapi bila dia dtg je terus tak bagitau ape2...Plan tak jadik..masing2 decide tak yah gitau la..keep silent and keep the secret...OOOhhh God..sabar.... lagi sebulan...sabarrr bebanyakk..

Hurmm...
Eniway..things gonna be alrite between us and I cannot wait for the next week...dapat balik kampung...after 4 months tak balik..lepas hari raya haji hari tu...miss my home sow muchh!! and of course ma abah...

Hmmm...menghitung hari... :)



::I pray that our LOVE will be forever...

Share:

Apr 3, 2009

Najib Angkat sumpah Perdana Menteri Ke-6

Well,

Suppose dats gonna be a hot story today...Anyway..tahniah Malaysian coz dapat PM baru... ('_')...huhuhu...malas nak citer...More story u can visit Berita Harian

About Pak Lah, just got the title Tun same with his wife...



:: bad mood today :(
Share:

Apr 1, 2009



Salam....

Hye guys...

Hummm....nothing to write today...Im not feeling well...
Seriously...dunno whyy....


::p/s : juz ignore pic above
Share:

Mar 30, 2009

Kadang-Kadang....


~ Kadang-kadang apa yang kita inginkan belum tentu kita dapat.....
~ Kadang-Kadang apa yang kita hasratkan tak semestinya milik kita.....
~ Kadang-Kadang apa yang kita dambakan bukan ditakdirkan untuk kita.....

~ Bersabarlah duhai hati...
InsyaALLAH pasti hari esok dapat kita kecapi apa yang tersurat sejak azali.....

*******************************************
Share:

Mar 26, 2009

Doa nak pergi Temuduga..

RUJUKAN PEPERIKSAAN IMEGRESEN DOA TEMUDUGA RUJUKAN PEPERIKSAAN AWAM PTD M41 TIPS PTD 41






Salam

Hai... hari ni tengah dok surf internet, terjumpa plak doa nak menghadapi atau doa nak pergi temuduga dalam BM...kepada sesiapa yang bakal menghadapi temuduga, try amalkan....InsyaALLAH...




DOA MENGHADAPI TEMUDUGA:

Jika hendak pergi temuduga/berjumpa dengan seseorang dengan tujuan penting. Pada pagi yang berkenaan, buat solat subuh/dhuha/sunatdua rakaat,rakaat yang pertama selepas alfatihah baca surat Al Israa' ayat 78-80 (Aqimissholah tawalidu khisshamshi ilaghosakillailinal qurana.....hingga minladun kasulthonan nasyira). Bagi rakaat kedua selepas alfatihah baca Izaja anasrullah hiwalfaj hingga habis. Sesudah salam baca ayat Al Kursy dan Al Quraisy,sesudah itu baca doa ini...

Wahai Tuhanku,
saya memohon pertolongan dengan Mu dan saya menyerah diri kepada Mu. Wahai Tuhanku, mudahkanlah untukku kesukaran pekerjaanku dan mudahkanlah untukku kesukaran perjalananku dan rezekikanlah daku kebajikan lebih banyak dari yang saya minta dan palingkanlah daripadaku segala kejahatan.

Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku, dan mudahkanlah urusanku. Wahai Tuhanku, bahwasanya saya memohon pemeliharaan Mu dan mempertaruhkan kepada Mu diriku, agamaku, ahliku dan kerabat-kerabatku dan segala nikmat yang telah * saudari/saudara * berikan kepadaku dan kepada mereka, baik mengenai akhirat mau pun mengenai dunia, peliharakanlah kami semua dari segala kejahatan, wahai Tuhan yang mulia.

Saya akui kesucian Mu wahai Tuhanku..Amin..


Doa penerang hati :

رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِي يَفْقَهُوا قَوْلِي 

Doa dimudahkan urusan :
رب يسر ولا تعسر يا كريم

Dan kepada calon2 yang berjaya dalam pemilihan Kursus Perguruan Lepasan Ijazah (KPLI) 2009, tahniah diucapkan...bagi yang belum membuat semakan, klik disini..




Share:

Mar 25, 2009

PESTA BELON


Salam..

Suppose nak posting entry ni beberapa hari yang lalu...tapi tak sempat...sekarang ada mase curik cket...

Aritu kitorang sempat gi Putrajaya nak tengok belon konon nyer...tapi alih2 sampai belon dah nek entah kemane terbangnya...ramai jugak la orang kat situ...bawak anak2..kebetulan still cuti sekolah lagi...tiket nak naik belon pun abis...

Ni dia gambar2 yang sempat snap..tapi sorii tak cantek...sebab tak cekap dalam bab mengambil gambar...ada beberapa keping je...



Sume gambar diambil dari jambatan..nampak tak cantekk...huhuhu...
Tapi yang ni yang tercantekkk...rase cam cumel je gambar ni..hahaha...sebab diri sendiri yang amek...

Cantekk takk....okey la kannn...('0')...

Enjoy the pics...
Share:

Mar 16, 2009

Pat belas kali editttt....!!!


Salam,

Hurmmm....starting the new week of March...harap2 sume sihat...dan Alhamdulillah saye pun sihat...selepas mengalami situasi yang kurang enak dalam sebuah hubungan minggu lepas...('',)...hihi...sume setel...Alhamdulillah...moga Allah memberkati hubungan ini...

Tapi yang tak besh nyerr..kena ammend flyer lagi...tensionnnn....asal la bos kate font dia tak cukup besar...rase2 nyer dah boleh tembus otak tengok...sunggoh...i donttt understand...dah la lima nam kali edit...(bukan pat belas cam dalam title yer..tipu jer..)...malasnyerr nak edit...no idea...tulunnnnn....

huuu...kalo diri sendiri bos kan best...leh jerk suke2 ati suh orang wat kije...('O')..berangan...

Btw...sini ader link yang bagus untuk saper2 yang nak cari keje..banyak jawatan kosong yang selalu diupdate...klik dibawah..


JAWATAN KOSONG

okeyy...stop...come on ADA...buat keje...jangan malas...daaa sumerrr....kena wat keje dulu...
Share:

Mar 12, 2009

Apa yang kita buat bila kita demam?

Hye...
Soriii coz tak terupdate blog nie..banyak sangat benda yang berlaku last week....ma abah datang...p makan satay kajang...pastu wat nite walk kat Danau...dan paling penting ialah DEMAM yang pertama pada tahun 2009 telah melanda diriku ini yang bertarikh 1hb March..haha...tu sebab semalam tak sempat nak posting...ingat nak post petang semalam tapi balik umah sebab masih fening2 lagi....ari selasa dah cuti dah...ingat dah okey...sanggup drive dari Bangi ke PJ awal2 pagi lagi sebab tanak jem kat Puchong tu...aleh2 semalam dibenarkan balik umah...huhu...terharu nyer...

Soww....bile bercakap tentang demam, ada orang susah nak demam dan ada orang senang...kena ujan cket je trus demam...well im not sure im in what category...tengah2 kot..haha...tapi x pe...hari ni nak imbas kembali ape yang kite buat bila demam...its about me laa...what happen to me when i demam...check it out...

1. Menangis
Yes....this is most important thing i will do! i donno why...tapi bile demam je memang rase nak nangis..padahal demam cket jerk..:O

2.Pantang ditegur
Yup...really happen...contoh..nak dijadikan cerita demam ari tu...saye buat air milo separuh cawan tanpa susu...cket je nak cicah roti...sbb prut kosong nak telan ubat kena la makan cket..nasik tak leh makan...perit tekak Tuhan je tahu...
Tapi mmg terpaksa la makan roti tu...pastu sepupu masuk tegur..."eh...wat milo tak letak susu ke..?"...
Haaa...nak tau ape jadi...serius berderai air mata terus masuk toilet..nangis2 cam dak kecik...sampai milo ngan roti yang dua2 separuh tu tak abess....ishh2...maluuuuu...masoookk bilekk...

3.Tidur
Ahaaa...memang yang ni best time demam...rase nak tido jerr...haha..

4.Balik kampung
Yap...sebab saye dok jauh dari ma abah, so kalo demam je mesti rase nak balik...

Dan lain2....ade lagi..But i will stop here...Syukur hari ni dah sihat cket...Alhamdulillah...

Last not least, Salam Maulidurrasul and Selamat Hari Wanita to all...*lambat wish...and Bye..
Share:

Mar 6, 2009

"stories of life"?


Dear all,

Thanks for visiting me....just make my self for blogging again after found this pink sweet template...Lurve it very much...:)

So...welcome all....wanna know all of you...and wanna be friend with all...

Lots of Luv,



16/12/2009 : Updating :

Hi dear...I ve change my template @ka Upgrading.But it still pink..of course! And its not "stories of life" anymore.. I ve change it to
♥ ... Biarkan H♥ti Bicara ... ♥ Hope u like it. Enjoy reading ols...


Share:

The Ummi

Salam and Hi! Welcome to Ummiawesome.com. I'm Aada, a mother to a son. For any review, sponsorship or collaboration please email me at :


Takut Nak Mulakan Bisnes Online? Ketahui 7 Sebab Kenapa Kena Pilih Bisnes Online Shaklee

Takut Nak Mulakan Bisnes Online? Ketahui 7 Sebab Kenapa Kena Pilih Bisnes Online Shaklee - Siapa sangka akhir-akhir ini ramai yang dah mampu...

Google+ Followers

Blog Archive

Labels

Amanah Hartanah Bumiputera (AHB) aper? B-Complex Badan Sihat Beli Produk Shaklee Online Beli Shaklee Online Beli Vivix Online Berita Berkhidmat Untuk Negara Bisnes Online Bisnes Online Shaklee Bisnes Shaklee Bisnes Shaklee Online Buat Duit Online Buat Duit Part Time Cerita Ummi Awesome COD Shaklee Nilai COD Shaklee Penang COD Shaklee Putrajaya Collagen Powder Daftar Ahli Daftar Ahli Shaklee Online Doa Temuduga ESP Foods in the Pot Google Hilangkan Parut ilusi optik Info Info Kesihatan Info Kewangan Inspired by Jalan-Jalan Cari Makan Jus Resveratrol Kelab Ulat-Ulat Buku Kempen Keselamatan Kerak Kuali Kerja Dari Rumah Kerja Sambilan Dari Rumah Kesayanganku Kesihatan Kisah Hari-Hari KIT KECEMASAN SHAKLEE koleksi doa dan selawat KRIM HERBAL BLEND lossless memori Love ISLAM Maher Zain Monolog Mutiara Myself Nuffnang dan Saya nukilan bercetak Untitled Nutriferon On the Street Ostematrix Pantun Sekerat Parut Pengedar Shaklee Pengedar Shaklee Nilai Pengedar Shaklee Online Pengedar Shaklee Penang Pengedar Shaklee Putrajaya Pengedar Shaklee Salak Tinggi Pengedar Vivix Shaklee Pengedar Vivix Shaklee Penang Performance Drink Perniagaan Dalam Talian Petua Photos Poem Produk Shaklee Untuk Baby Projek Blog Rujukan Peperiksaan Sampaikan Salam Sape Nak Join CONTEST Semangat Diri Senarai Harga Produk Shaklee Set Demam Denggi Set Elak Stress Set Ibu Menyusu Set Imunisasi Set Imuniti Set Kecantikan Shaklee Set Mengandung Shaklee Set Menyusu Shaklee Set Resdung Shaklee Sewa Khemah Shaklee Baby Shaklee Penang Simbol Facebook Skincare Shaklee Songs Suka Suki Tazkirah Tempat Makan Best Tempat-tempat Menarik di Malaysia Tip Tips Tips Bisnes Tips Ibu Hamil Tips Kehidupan Tips Kewangan Tips Sihat Tutorial Baru Nak Belajar Twitter Video Lagu VITALEA Vitamin C Vitamin Travel Vitamin Untuk Anak Vivix Vivix Shaklee Wanita Gagah Perkasa YOUTH Skincare

Blog Archive