Laptopku diserang virus...!

Saturday, November 14, 2009
Benci betuuulll....baru je format laptop alih2 ada plak virus yang gatal nak masuk...ni amek dari laptop adik aku ni..sebab gi cucuh pendrive kat laptop dia amek lagu...ape ke nama virusnyer..New Folder.exe... Cantek namanye tapi tak secanteeekk perangainya...hahaha...lepas geram niee....

Virus ni serang kita nye laptop dengan meng'copy' folder yg kita create. So nak tak nak berat la laptop kita nak wat keje sebab dok menanggung beban dia nie...

Ni tengok, New Folder.exe dah meng'disable'kan folder option laptop :


Lagi boleh dia disablekan registry kita. Cuba tengok bawah, langsung tak leh bukak kan??

Yg bulat kat atas tu, tengah download remover tool dia tapi tengok kat bulatan bawah tu, punya la selow connection celcom tu kat cni...aduhhh... tapi takpe2...sabar menunggu.. I'm waiting...

Tengah2 download tu, try la bukak Task Manager. Pun tak boleh.... Eiiii....Gerramm...

Tunggu punya tunggu, abis jugak download tool tu...So setelah dibuat apa yang patut, akhirnya....

Taaaraaaaaaaaa....


Laptopku pulih seperti asal!! Tengok folder option dah ada..Task Manager dan registry pon dah le bukak.... Yeay2!! Berambus ko virus...Jangan gatal2 nak masok lagi..

Hmm..korg pun msti pernah kan laptop kena serang virus? Nak tk nak protect la laptop kita seadernye...Cayunk laptop neh sgt2... Nak jaga elok2 dah pasni...

No comments:

Powered by Blogger.