Cara Buka Akaun Emas Public Gold GAP

Aada Ummi Awesome 0 Comments

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum semua. Alhamdullillah, terima kasih berkunjung kehalaman ini. Anda tentunya ingin mengetahui tentang Cara Buka dan Daftar Akaun Emas Public Gold GAP Malaysia bukan? InsyaAllah dalam entry ini saya akan terangkan mengenai Cara Buka dan Daftar Akaun Emas Public Gold GAP supaya anda lebih jelas dan terang mengenainya. Di sini juga saya akan guide anda untuk mendaftar dan membuka akaun emas Public Gold secara online. Mudah sahaja tuan-tuan dan puan-puan untuk buka dan daftar akaun emas Public Gold. Anda semua dah bersedia untuk buka akaun emas Public Gold? Jom saya tunjukkan Cara Buka dan Daftar Akaun Emas Public Gold GAP buat anda yang ingin memulakan simpanan emas pertama dengan Public Gold Malaysia.
Cara Buka Akaun Emas Public Gold GAP

Bagi anda yang pertama kali ingin simpan emas secara online dengan Public Gold, anda disarankan untuk buka akaun emas Public Gold terlebih dahulu. Untuk daftar dan buka akaun emas Public Gold secara online, anda boleh isi Borang Pendaftaran Akaun Public Gold di sini. Isikan segala maklumat yang diperlukan seperti gambarajah di bawah. 

Boleh KLIK link di bawah untuk register akaun emas Public Gold :


BORANG PENDAFTARAN Akaun Public GOLD "


Setelah selesai mengisi borang buka akaun emas Public Gold, anda akan menerima email daripada Public Gold yang mengandungi kod PG dan Password anda. Gunakan kod PG dan Password berkenaan untuk LOGIN ke akaun anda di website Public Gold dan buat pembelian emas dalam tempoh 24 jam untuk mengelakkan akaun anda dibekukan.


Bagaimana Cara Untuk Buat Pembelian Emas Public Gold dan AKTIFkan akaun?

Mudah sahaja untuk membuat belian pertama emas Public Gold setelah anda sudah membuka akaun emas Public Gold. Untuk pembelian emas pertama setelah register, anda boleh membuat pembelian minimum RM100 sahaja. Namun, sebaik-baiknya disyorkan beli mengikut nilaian gram kerana lebih mudah. Jom saya tunjukkan cara beli emas secara online Public Gold melalui website PG untuk aktifkan akaun emas anda.


Belian Emas GAP Secara Online Minima RM100 

1. Layari website www.publicgold.com.my

2. Klik butang LOGIN dan masukkan Username (kod PG) dan Password (nombor IC)

3. Kemudian klik MY GAP 

4. Klik GO TO NEW SITE

5. Klik BUY GAP  dan pilih PAY ONLINE FPX , klik NEXT

6. Pilih PRODUCT TYPE Gold-GAP, masukkan PURCHASE AMOUNT/PURCHASE QUANTITY (Minimum RM100/ Disyorkan 1g)

7. Tekan PLACE ORDER

8. Tekan MAKE PAYMENT

9. Pilih BANK, tekan PROCEED and PAY, anda akan dibawa ke FPX online banking.

10. Pembelian BERJAYA dan semak rekod transaksi anda di sistem


TAHNIAH! Anda sudah mempunyai simpanan emas dalam akaun anda dan teruskan menyimpan.


Jika anda perlukan bantuan untuk membuka akaun emas Public Gold dan membeli emas Public Gold, boleh terus Whatsapp "REGISTER PG" ke 013 985 2827 untuk panduan dan bimbingan daripada saya. Klik  REGISTER PG SEKARANG!


PUBLIC GOLD PRIORITY DEALER 

PG00087584

FACEBOOK 

INSTAGRAM

#PublicGoldbyUmmiAwesome0 Comments: