Salam Iduladha...

>> Nov 27, 2009

Raya Haji datang lagiii...

Okey...sempena hari yang mulia ini bersamaan dengan 10 Zulhijjah, selamat hari raya Iduladha diucapkan kepada seluruh muslimin dan muslimat....Semoga amalan dan pengorbanan diterima serta diberkati yang Maha Esa... Dan didoakan buat semua jemaah haji, moga mendapat haji mabrur..Insya ALLAH...Amiinn...

SALAM AIDILADHA ,

Read more...

Laptopku diserang virus...!

>> Nov 14, 2009

Benci betuuulll....baru je format laptop alih2 ada plak virus yang gatal nak masuk...ni amek dari laptop adik aku ni..sebab gi cucuh pendrive kat laptop dia amek lagu...ape ke nama virusnyer..New Folder.exe... Cantek namanye tapi tak secanteeekk perangainya...hahaha...lepas geram niee....

Virus ni serang kita nye laptop dengan meng'copy' folder yg kita create. So nak tak nak berat la laptop kita nak wat keje sebab dok menanggung beban dia nie...

Ni tengok, New Folder.exe dah meng'disable'kan folder option laptop :


Lagi boleh dia disablekan registry kita. Cuba tengok bawah, langsung tak leh bukak kan??

Yg bulat kat atas tu, tengah download remover tool dia tapi tengok kat bulatan bawah tu, punya la selow connection celcom tu kat cni...aduhhh... tapi takpe2...sabar menunggu.. I'm waiting...

Tengah2 download tu, try la bukak Task Manager. Pun tak boleh.... Eiiii....Gerramm...

Tunggu punya tunggu, abis jugak download tool tu...So setelah dibuat apa yang patut, akhirnya....

Taaaraaaaaaaaa....


Laptopku pulih seperti asal!! Tengok folder option dah ada..Task Manager dan registry pon dah le bukak.... Yeay2!! Berambus ko virus...Jangan gatal2 nak masok lagi..

Hmm..korg pun msti pernah kan laptop kena serang virus? Nak tk nak protect la laptop kita seadernye...Cayunk laptop neh sgt2... Nak jaga elok2 dah pasni...

Read more...

footer social

Google+ Followers

Followers

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP