muka parut, tambah lagi...macam mana nak hilang?

>> Jun 24, 2011


Assalamualaikum :) .

Semua tengah tengok Final Maharaja Lawak ke? Ok fine. Mahu update blog. Eh korang pernah kena minyak panas? I mean 'ter' la kann takkan saja-saja pegi tadah nak suruh kena. wat der. Pedih menusuk bila terkena minyak masa tengah rajin duduk dapur konon-konon rajin masuk dapur la tue. Uuuuh. Tapi yang pedih lagi nah amek minyak tu tersinggah kat muka macam tak ada tempat lain nak menyinggah. Ooh tak patot nak marahkan minyak tak pasal-pasal. Yang patot adalah marahkan si Afi sebab boleh dia cakap muka along ada dot-dot cam kena 'chicken-chop'. erkkk. chop la saangatt. :D



Ok. PASRAH. Pasrah sebab dah kena. Terkena. Pergi goreng keropok losong yang baru keluar refgi siapa suruh? Pop pop pop malatop. Yang silapnya tindakan refleks adalah terus pergi sinki basuh muka dan lengan dengan air. Petuanya suruh sapu minyak gamat dulu kan. Alahai mana nye sempat sebab nak bagi sejuk adalah dengan air. Hahaha. Sekarang baru nyesal. Dah sebulan lebih dah kot tapi parut dia tamau tanggal lagi cane. Still ada dot-dot atas dahi, atas hidung, pipi. Uuuhh. Sayu hati arr cani. :(

Lepas tu mula la google 'macam mana nak hilangkan parut', 'petua hilangkan parut kena minyak panas', 'hilangkan parut' semua  la yang berkaitan perut parut. Standard la petua. Sapu lendir lidah buaya, hirisan timun, kulit kayu manis, air asam jawa etc. Google je pun apply nya tak. Okey lidah buaya apply sekali sekala, kulit kayu manis macam pedih.


Pergi watson beli benda tu. Hiruscar. Gel yang boleh hilangkan parut. Sapu sapu sapu gel ni. Sejuk. Bau menyenangkan boleh diterima. Selang seli dengan Bio-Oil. Lepas tu gatal pi tukar pencuci muka, beli scrub jenama doooooottt konon-konon harapan parut hilang cepat. Sekali jerawat pi naik merata tempat. Gooood. PASRAH lagi. Sekian.

fm




ps: jangan nak lekas!
myaada

Read more...

ini kah dia 'updates'?

>> Jun 21, 2011


No blog updates..
because the feeling of...
Laziness...
What to do?


Nite peeps!


p/s : jangan malasmalaskemalasan itu masam.sungguh tak!

me,
myaada

Read more...

lirik lagu Stanza Cinta

>> Jun 11, 2011


One more entry. Semangat je nak paste lirik lagu Stanza Cinta ni. =) Sebab dah tengok iklan dia semangat la nak tunggu tengok dramanya. What?? Aaron Aziz lagi..YESSS!! Happy smiley haha. Bakal ditayangkan kat TV3 nanti. Drama yang based on novel Stanza Cinta. Boleh baca kupasan novel dari penulisnya, Puan Nurull Halawati Haron  kat sini.






Stanza Cinta - Dodi Hidayatullah Mp3
Mp3-Codes.com


lirik lagu Stanza Cinta
Berderai Mata Hatiku
Mendera Semua Harapan
Selaksa Cintaku Padanya
Ikatan Suci Romantika NaunganMU

Meski Sejuta Cinta Menyapa
Masih Cenderung Ku Padanya
Tuhan satukan hati kami
Dibawah Cintamu Alirkan Bahgia Di Redho-Mu

Kutidurkan Mimpi Indah Ini
Pada-Mu Yang Menggenggam Takdir
Kusandarkan Harapanku Ini
Pada-Mu Ya Ilahi, Kan Ku Simpan Dalam Rongga Hati
Stanza Cinta....


Puitis kan...

♥,
myaada

Read more...

Their Day

>> Jun 10, 2011


Assalamualaikum and good day!


It has been few days after the wedding and Alhamdulillah the ceremony went pretty well. It was a fun event for a family get-together, like a reunion. The past week has been very tiring but luckily that week is over! They (my two cousins) already become a husband and guys, congrats to both of you. Wish all happiness would come.

He is very fussy! Sorry to say Abe Ju HAHAHA. But at the end, she is your soul mate :). Never regret.


The funniest ever. Abe We, sang askar and nurse. Muka tak boleh blah takde expresi lain nak buat. HAHAHA.


Well, 'gotong-royong' is a must. Like the saying goes, 'sepakat membawa berkat, yang berat sama dipikul, yang ringan sama dijunjung'.*time ni la nak gunakan hehe. So the night before 'majlis bertandang' (since kami di pihak lelaki), all family members quite busy preparing for everything. Semua excited. Not only the elders but kids also seem very enthusiastic about the matter. Majlis buat kat kampung arwah atok sebelah ma.




Look at them. They just get really really excited lending their hands. Bersungguhnya mereka! Yeah excluding Aisya there who become the 'mandur' all the time haha! It's fun actually to spending time doing the things altogether.


Seriously, I do love 'pulut manis' but this time they made it like orang cakap 'ada lori tumpahkan gula ke?'. Lol! I just can't stand with the extra sweetness of it. Haha. Makan sesudu dua je. Then cari air. Manissss sangat!

Overall, the ceremony run smoothly. And welcome to our new family members. Nothin' to say. Again, selamat pengantin baru, semoga berbahagia dunia akhirat. Humm makin bertambah besar keluarga Allahyarham Che' dan Mok. It's said the more the merrier. :D. Tunggu raya pulak baru berkumpul. Till then bye.



♥,
  myaada

Read more...

footer social

Google+ Followers

Followers

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP