Showing posts with label Petua. Show all posts
Showing posts with label Petua. Show all posts

muka parut, tambah lagi...macam mana nak hilang?

>> Jun 24, 2011


Assalamualaikum :) .

Semua tengah tengok Final Maharaja Lawak ke? Ok fine. Mahu update blog. Eh korang pernah kena minyak panas? I mean 'ter' la kann takkan saja-saja pegi tadah nak suruh kena. wat der. Pedih menusuk bila terkena minyak masa tengah rajin duduk dapur konon-konon rajin masuk dapur la tue. Uuuuh. Tapi yang pedih lagi nah amek minyak tu tersinggah kat muka macam tak ada tempat lain nak menyinggah. Ooh tak patot nak marahkan minyak tak pasal-pasal. Yang patot adalah marahkan si Afi sebab boleh dia cakap muka along ada dot-dot cam kena 'chicken-chop'. erkkk. chop la saangatt. :D



Ok. PASRAH. Pasrah sebab dah kena. Terkena. Pergi goreng keropok losong yang baru keluar refgi siapa suruh? Pop pop pop malatop. Yang silapnya tindakan refleks adalah terus pergi sinki basuh muka dan lengan dengan air. Petuanya suruh sapu minyak gamat dulu kan. Alahai mana nye sempat sebab nak bagi sejuk adalah dengan air. Hahaha. Sekarang baru nyesal. Dah sebulan lebih dah kot tapi parut dia tamau tanggal lagi cane. Still ada dot-dot atas dahi, atas hidung, pipi. Uuuhh. Sayu hati arr cani. :(

Lepas tu mula la google 'macam mana nak hilangkan parut', 'petua hilangkan parut kena minyak panas', 'hilangkan parut' semua  la yang berkaitan perut parut. Standard la petua. Sapu lendir lidah buaya, hirisan timun, kulit kayu manis, air asam jawa etc. Google je pun apply nya tak. Okey lidah buaya apply sekali sekala, kulit kayu manis macam pedih.


Pergi watson beli benda tu. Hiruscar. Gel yang boleh hilangkan parut. Sapu sapu sapu gel ni. Sejuk. Bau menyenangkan boleh diterima. Selang seli dengan Bio-Oil. Lepas tu gatal pi tukar pencuci muka, beli scrub jenama doooooottt konon-konon harapan parut hilang cepat. Sekali jerawat pi naik merata tempat. Gooood. PASRAH lagi. Sekian.

fm




ps: jangan nak lekas!
myaada

Read more...

footer social

Google+ Followers

Followers

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP