Pengedar Shaklee Penang | Pengedar Vivix Shaklee Penang | theawesomeummi@gmail.com

Nov 26, 2011

Salam مع الهجرة


Setahun berlalu. 

myaada
Share:

Nov 8, 2011

mood beraya


Assalamualaikum. Masih dalam mood raya. Oh cuti panjang boleh la kan lepak kat kampung lama-lama. Eh tak lama. Seminggu je. Mungkin sebab cuti pendek raya haji kali ni, semua orang rushing. Balik kampung sekejap sangat. Tambah musim hujan sekarang ni kat pantai timur. Ziarah yang mana sempat aje.

Malam semalam heaven. Gerak ke kl hantar adik masuk asrama. Petang dah sampai kampung balik. In 20 hours, kb-kl-nilai-kl-kb. Gilir drive dengan abah. Pening tak hilang lagi. Syabasss beti  =).

Tak semua pulang beraya haji tahun ni. So juadah raya simple-simple. Nasi kerabu untuk jemaah yang dtg solat kat Masjid Ikhwan. Plus mee goreng, mihun goreng, puding karamel, ketupat pulut, tapai etc.*yg org kg bawakkan* Since limau bali, jambu merah dan buah pauh ringan a.k.a mangga muda dah ada, petik je la utk dijadikan penyuci mulut, rojak buah. Membazir dibiarkan jatuh berderai ke tanah. Cuma tambah lagi jambu batu dan nenas. Sengkuang tak jumpa. Tak ada rezeki kome nak makan sengkuang. Open house tak ada. Makan-makan of course ada. Haha. Petang buat spaghetti dan mihun sup utk siapa-siapa yg dtg. Raya haji tak sah kalau tak ada gearbox dan air asam perut. Meleleh.

lepas jual beli lembu.jubah dibeli setengah dozen.

Walau di mana menyambutnya, apa jua hidangan nya, ikhlaskan hati padaNya.
Allahuakbar Allahuakbar Allahuakbar.


Salam Aidiladha,

myaada
Share:

Nov 5, 2011

Selamat Berkorban!


Arrived home safely this morning after long hours journey. As usual lah bila balik naik kereta jalan ke pantai timur mesti penuh dengan kenderaan. Penat, park kereta tidur dulu sekejap kat stesen minyak ke. Its okay biar sampai lambat asal tak terlelap masa bawak kereta tu. Bahaya. So, selamat berpuasa Arafah dan selamat menyambut hari raya korban. Maaf zahir batin. Esok korban lembu.



salam Aidiladha,
myaada
Share:

Dah Jawab 7 Soalan Ini Sebelum Beri Vitamin Untuk Anak?

Dah Jawab 7 Soalan Ini Sebelum Beri Vitamin Untuk Anak? -  Ada beberapa perkara yang perlu kita ambil kira sebelum beri vitamin untuk anak ...

Google+ Followers