Pengedar Shaklee Penang | Pengedar Vivix Shaklee Penang | theawesomeummi@gmail.com

Mar 31, 2010

Masa Untuk Menjadi seorang SUPERSTAR!!!

Hye all... peace..;P

sumber dari DIGI


Eh korang pernah tengok tak iklan DIGI yang sorang laki menari sambil berjalan tuuu? Alah yang siap terjun bawak payung kuning tuuu... Korang nak tak muka korang tertempel lam iklan tu macam ni. Bukan ape pun saja suka2 join... Konon-konon leh jadi SUPERSTAR la kan... Hahaha...
Kalo korang tader keje nak buat, ade masa sepuloh minit ka, terlebih masa senggang ka boleh la korang join kat web DIGI. Senang je. Kat situ dah tunjuk step dia. Korang upload je gambar muka korang and edit yang mana patot.
Sila tengok video muka aku ni sebagai contoh..Bila kita wat benda tu dia jadi camtu haaa...


Hahaha.... dah tengok?? cam klako lerrr... kalo tak tengok laie sila sila view kat sini pastu jgn lupa vote untuk akak ye deknon...Hahaha...undi jgn tak undi...
Share:

Mar 30, 2010

PEPERIKSAAN MEMASUKI PERKHIDMATAN AWAM GRED 41

Assalamualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan...


Ada ke yang dah dapat surat menghadiri peperiksaan Perkhidmatan Awam Gred 41?Untuk info mereka yang bakal menduduki peperiksaan memasuki perkhidmatan awam Gred 41, boleh dapatkan di SINI sebagai sumber rujukan kawan-kawan untuk peperiksaan nanti. Bagi mereka yang memohon, disini disertakan senarai jawatan yang terlibat dalam Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan Awam Gred 41. 

Sumber dari SPA


Peperiksaan bakal dilaksanakan pada 10 April 2010 diseluruh negara. Sila rujuk jadual dibawah.


Bagi yang belum mendapat surat menghadiri peperiksaan, jangan risau. Mungkin surat sampai lmbat cket kot. Ape pun, kawan-kawan boleh membuat semakan di laman web SPA sendiri. Klik di SINI UNTUK SEMAKAN

Untuk perhatian kawan-kawan juga, pada tahun ni calon dikehendaki membawa salinan skrol ijazah, transkrip penuh dan sijil SPM yang disahkan. Kalau tak silap tahun2 lepas tak de. So REMEMBER to bring all the stuff. 


Untuk mengetahui dengan lebih lanjut jenis-jenis atau struktur soalan yang bakal keluar, sila rujuk laman SPA. Rasanya soklan lebih kurang sama dengan soalan peperiksaan PTD kot. So sape yang pernah amek exam PTD mungkin dah dpt gambaran la camne bentuk soklan dia kan. Susah tak? Persediaan harus dimulakan dari sekarang. All the best kawan-kawan sekalian yang dpt panggilan exam tu. Pergi jgn tak pergi. Tapi kena la study dulu.. =)




GOOD LUCK!!! 


:: CHAIYOK CHAIYOK::

Share:

Mar 29, 2010

Kuala Linggi and Bagan Lalang again!!

Lorhh...dah bersawang dah belog ni coz lama sgt tak update. Nasib la kalo dapat cik puan punya yg pemalaih cam haku ni...HOHO.... Okkeh sebenarnya hari ni cik puan punya belog teramat rajin untuk mengupdatekan belog beliau yang tak seberapa ni. Banyak sebenarnya nak citer, stat dari wat bbq sampai la gi tengok acara sukan budak-budak Sekolah Abu Bakar Baginda.

First sekali, dimulakan dengan trip ke Kuala Linggi. Yes, Kuala Linggi again. Tempat yg kitorang pernah pergi dulu. Kali ni ngan member-member ofis. Yang tak tahannya teruk kena tahan telinga sebab kitorang ckp kat PD jer. Jenuh la dorang nak datang.Jauh. Dorang dari Putrajaya. Tapi apa pun thanks guys! Seronok sgt dapat gather cam ni even ada yang tak dpt dtg. Nanti lain kali kita plan lagi. Lagi baikk punyyeer!!

Pasangan suami isteri yang very the sporting lah! Thanks Dayah and Fiza and their husbands oso coz willing to come. Hahaha... Kesian korang kan... Jauh...Tapi bila lagi nak kenakan korang ye tak? Hihi..


Bergotong royong menghidupkan api untuk bbq. Nasib ada yang pakar. 

 
Halamakkk.... 


Hangus ler ayam bakar dalam keadaan tak cukup cahaya....


Tapi nak tak nak kena abiskan jugak. Tengok tu... Kalo dah ada makanan depan mata, abes jerrr!!
Ape ape pun, that was the great moment we spent together. Unplanned. But it was so so and so great!!...Suka sgt tempat ni. Tenang dan damai.


Dan sabtu lepas pulak kitorang pulun ikan bakar kat Bagan Lalang. Ramai gila org kat sana. Almaklum gomen kan baru gaji. Kitorang terpaksa tunggu lbh kurang 2 jam baru leh makan mak oii!!


 Ni muka orang-orang yang kepenatan menunggu makanan. Tunggu sampai berjanggut dek non..!

Tengok ramai tak ramai orang kat restoran tu.. 


Sampai ada yang tunggu kat tepi2 tu. Meja siap kena reserved.  

OOhhhh...ni main menu dah samapi..Siakap sweet sour and siakap bakar. Yang lain2 tomyam seafood, sotong celup tepung n apa lagi eh... Haku dah tak nyempat-nyempat nak snap. Kita makan duluuu... Lapor wehhh...Bayangkan 2 jam menunggu...



Alhamdulillah. Akhirnya kenyang gak. 


Muka2 organizer. Thanks Kak Melly, Yana, Kak Ina, Najmi, Abg Nizam and Che Man.

Okey, kali ni jum tengok pic budak-budak sekolah Abu Bakar Baginda wat persembahan sempena Hari Sukan Sekolah. Salute la dak2 nih matahari tegak kat atas kepala dorang leh jer berdiri tetengah padang tu...hehehe... Akak panass dek! 


Menarik persembahan budak2 ni. Siap cikgu bukak lagu Shakira lagi. Gelek siyot!!




Haaa... ni gambo budak2 tak cukop umo neh. Kakak n Kak Ngah. Dua dua rumah Biru. Konon menang la. Nombor bape ntah. Budak kecik tu join skali umah biru. Mentang2 la pakai baju biru.

Okey la..Rasernya ari ni memeng terlebih rajin la. Siap upload gambar byk lagi. Video jer tak leh. Ingat nak letak video budak2 tu, tapi haku cari link nak insert video tu tak jumpa plak...Haiiihhh...
:: Suka Duka Kita Lalui Bersama ::

Share:

Mar 11, 2010

CAMPAIGN- IMPROVE YOUR ENGLISH

English Campaign from YOUTHSAY

Do you know how good is your English? Let over 15.000 employers know how good your English is, get certified and increase your chances of being hired! You can compare your score with your friends. Spend only few minutes and take quick and fun test.

COME!!

Let improve our English!!

CLICK HERE or pic below for the details

My Name is Khan? Your Name?
Share:

Mar 6, 2010

Khidmat Masyarakat - Kehilangan Siti Syakirah


Assalamualaikum....

Dalam kita sibuk berbelog, apa kata kita sama2 meyebarkan berita kehilangan adik Siti Syakirah. Berita ini sy dpt dari YOUTHSAY.com...

Jom kita sama-sama menolong insan yang memerlukan pertolongan. Please spread the message.


::Bantu-membantu amalan mulia::
Share:

Mar 5, 2010

Mystery Giveaways!!


Okkeh.... Hai semua.. Salam Sejahtera dan Assalamualaikum...

Wahhh... Skema rama la plak.. HAHA...

Okkeh... Hari ni jalan-jalan usha belog kawan-kawan dan I found this belog, name

miszshopaholic.blogspot.com

yang sedang organize mystery giveaway kpd semua readersnya.



Bila tengok semua pakat dok join, rasa tercabar la plak.. ( ader ker boleh rasa camtu?? tak patot tak patot). Tapi aku nak join jgak! Tak kira! Tak kira! Saper tak nak free gift kan?? Ewahh.. Mengade kau eh mak cik! Barang free nak je.. ;) I nakkk!! Tenyumm simpul-simpul malu.. Ewahhh!!

Syarat-syarat
dia mudah je tau! Senang utk readers follow. Jom tengok rules dia :

1. Become my follower on this site and state your follower ID.
! I dah become follower with ID : Che’Da!

2. Next, go to my blogshop Makeup Haven Vanity and name me 3 items which are available there.
!Owner ask kita to visit Makeup Haven Vanity , find the products there and name it. So, please name it correctly. Here I name the 3 items ( Sure betol nie... ) :
i- ELF Studio Complexion Perfection ii- NYX Concealer Jar iii- NYX Powder Blush

3. For an additional entry, blog about this giveaway on your own site.
!Belog sesedap rasa. Wat ayat2 bodek boley tak ek?Ke kena reject? Melepas laa…!

4.Don't forget to include your name, email address and of course your blog URL if you blog about it at the comment box.
!I dah tinggalkan jejak dah kat comment box!
5. You're done! Winner will be contacted within 48 hours after contest ends.
! Agak2 dapat ke tak neh…Tunggu je la!

DONE!

So EASY kan….

Jom HEBOH
- Heboh la n join ramai2 kat belog ni


miszshopaholic.blogspot.com



Cool bebeh!!
Share:

Dah Jawab 7 Soalan Ini Sebelum Beri Vitamin Untuk Anak?

Dah Jawab 7 Soalan Ini Sebelum Beri Vitamin Untuk Anak? -  Ada beberapa perkara yang perlu kita ambil kira sebelum beri vitamin untuk anak ...

Google+ Followers