Showing posts with label Jalan-Jalan Cari Makan. Show all posts
Showing posts with label Jalan-Jalan Cari Makan. Show all posts

Kuala Linggi and Bagan Lalang again!!

>> Mar 29, 2010

Lorhh...dah bersawang dah belog ni coz lama sgt tak update. Nasib la kalo dapat cik puan punya yg pemalaih cam haku ni...HOHO.... Okkeh sebenarnya hari ni cik puan punya belog teramat rajin untuk mengupdatekan belog beliau yang tak seberapa ni. Banyak sebenarnya nak citer, stat dari wat bbq sampai la gi tengok acara sukan budak-budak Sekolah Abu Bakar Baginda.

First sekali, dimulakan dengan trip ke Kuala Linggi. Yes, Kuala Linggi again. Tempat yg kitorang pernah pergi dulu. Kali ni ngan member-member ofis. Yang tak tahannya teruk kena tahan telinga sebab kitorang ckp kat PD jer. Jenuh la dorang nak datang.Jauh. Dorang dari Putrajaya. Tapi apa pun thanks guys! Seronok sgt dapat gather cam ni even ada yang tak dpt dtg. Nanti lain kali kita plan lagi. Lagi baikk punyyeer!!

Pasangan suami isteri yang very the sporting lah! Thanks Dayah and Fiza and their husbands oso coz willing to come. Hahaha... Kesian korang kan... Jauh...Tapi bila lagi nak kenakan korang ye tak? Hihi..


Bergotong royong menghidupkan api untuk bbq. Nasib ada yang pakar. 

 
Halamakkk.... 


Hangus ler ayam bakar dalam keadaan tak cukup cahaya....


Tapi nak tak nak kena abiskan jugak. Tengok tu... Kalo dah ada makanan depan mata, abes jerrr!!
Ape ape pun, that was the great moment we spent together. Unplanned. But it was so so and so great!!...Suka sgt tempat ni. Tenang dan damai.


Dan sabtu lepas pulak kitorang pulun ikan bakar kat Bagan Lalang. Ramai gila org kat sana. Almaklum gomen kan baru gaji. Kitorang terpaksa tunggu lbh kurang 2 jam baru leh makan mak oii!!


 Ni muka orang-orang yang kepenatan menunggu makanan. Tunggu sampai berjanggut dek non..!

Tengok ramai tak ramai orang kat restoran tu.. 


Sampai ada yang tunggu kat tepi2 tu. Meja siap kena reserved.  

OOhhhh...ni main menu dah samapi..Siakap sweet sour and siakap bakar. Yang lain2 tomyam seafood, sotong celup tepung n apa lagi eh... Haku dah tak nyempat-nyempat nak snap. Kita makan duluuu... Lapor wehhh...Bayangkan 2 jam menunggu...



Alhamdulillah. Akhirnya kenyang gak. 


Muka2 organizer. Thanks Kak Melly, Yana, Kak Ina, Najmi, Abg Nizam and Che Man.

Okey, kali ni jum tengok pic budak-budak sekolah Abu Bakar Baginda wat persembahan sempena Hari Sukan Sekolah. Salute la dak2 nih matahari tegak kat atas kepala dorang leh jer berdiri tetengah padang tu...hehehe... Akak panass dek! 


Menarik persembahan budak2 ni. Siap cikgu bukak lagu Shakira lagi. Gelek siyot!!




Haaa... ni gambo budak2 tak cukop umo neh. Kakak n Kak Ngah. Dua dua rumah Biru. Konon menang la. Nombor bape ntah. Budak kecik tu join skali umah biru. Mentang2 la pakai baju biru.

Okey la..Rasernya ari ni memeng terlebih rajin la. Siap upload gambar byk lagi. Video jer tak leh. Ingat nak letak video budak2 tu, tapi haku cari link nak insert video tu tak jumpa plak...Haiiihhh...
:: Suka Duka Kita Lalui Bersama ::

Read more...

footer social

Google+ Followers

Followers

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP