Pengedar Shaklee Penang | Pengedar Vivix Shaklee Penang | theawesomeummi@gmail.com

Feb 25, 2012

menghadkan atau mengehadkan?


Tak ada kamus dewan. Terima kasih blog cikgu Azemi dengan cikgu Moinah sebab tolong saya pagi-pagi ni. :)


*Macam nak amek spm balik... adeh!


♥,
myaada
Share:

Feb 23, 2012

personalized Winkiwoo photobook


Assalamualaikum

*Eh dah rajin update sekarang ni nampak? Biasa bro!<---- versi papa bonceng motor. Huh takde keje boleh la pi layan adnan sempit kat alamanda.



Itu cover buku album mini . Okey akhirnya dah dapat photo book ni dari Winki. Jauh naa order dari Aussie. Huh macam kat Malaysia tak boleh print. Ahaks! Dah nak buat macam mana saja-saja pergi beli kat groupon. Saja-saja? Dorang dah offer gila tak nak. :). Tak ada lah. Boleh la simpan gambar-gambar dalam facebook tu tak ada lah tengok secara maya je kan. Lagi pun banyak gambar dulu-dulu dah hilang sbb laptop rosak. Tak sempat nak cuci. Tu la berguna jugak kamera filem gulung-gulung tu dulu. Cuci terus. Kamera digital ambil gambar banyak tapi simpan. Nak print hummmm..!



Banyak lagi kot offer macam ni. Kat uprint tu pun boleh. Design boleh buat lagi cantik. Winki ni pakai application dia yg tak seberapa je. Story card kat sini pun murah. Haissh!


Bye.


♥,

myaada
Share:

Once a friend, always a friend


But the true friendship is like sound health; the value of it is seldom known until it be lost             - Charles Caleb Colton 



So there's the girl. She's getting married. We are very happy for you. Congratulation . Wish to be there during akad nikah. But hmm... its ok. Takpe. Ketemu time kenduri lah. InsyaAllah. Hope everything goes smooth.

Pic taken last evening. Keluar sebagai rakan-rakan bujang. Haha. So called last day out org bujang kannn. Mesti. Sekejap je kan. :(


Oh rindu zaman-zaman dulu. Serius. T_T


♥,

 myaada
Share:

Feb 21, 2012

MyKad versi imej hantu


Yang ni MyKad aku yang ketiga. Kalau ikutkan kad pengenalan yang keempat dah ni. Ya saya ghairah betol bila dapat tukar Mykad baru. Yang lama fotostat dulu sebelum bagi kat JPN. Buat kenangan katanya.

Mykad baharu katanya mempunyai ciri-ciri keselamatan yang lebih baik. Cip pun tahan katanya lah. Mykad ambe yang first dulu pun cip yang rosak. Depa cakap tak ada kualiti. Ke sebab lama sangat meh...


Baru punya. Arkk semua sekali adalah rahsia!

Muka tak nak senyum. Tak sempat senyum. Imej hantu tu 'ghost image' kat belakang. Gambar kecil. Turisan laser katanya. Canggih ke idak ni.

Dah. Boleh simpan dalam purse jangan lupa bawak pergi mana-mana.

p/s : terima kasih jpn putrajaya.


saya yg sgt beriya,

myaada
Share:

Insomnia?



TROUBLE!!! 


Nay, I'm not going to talk about it. Jam 2.15 a.m lebih-lebih waktu Malaysia. Waktu-waktu cenggini best sangat lena diulit mimpi. Oh perut lapar. Kesian perut. Tak lena tidur. Kesian tak kesian. Jom teman mengarut kejap.


Indeed, it's February. March soon. 
Ingat dan beringat, ingatkan dan memperingat, ingati. Alangkah indah hidup.


Gembira dan suka. Beda antaranya sikit. Andai yang digapai itu bulan bukan awan, harapan itu gunung. 
Sedih dan luka. Beda antaranya sikit. Andai yang dicantas itu dahan bukan ranting, harapan itu daun.
Entah apa.




Dah la...





...kan dah cakap nak mengarut. Karut!


 myaada
Share:

Feb 5, 2012

لو كان بيننا



Law Kaana Bainana...

Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW serta keluarga dan para sahabat.

اللهم صلى على سيدنا محمد وعلى اله وصحبه اجمعين


Selamat menyambut Maulidur Rasul 1433 Hijrah.

myaada
Share:

Dah Jawab 7 Soalan Ini Sebelum Beri Vitamin Untuk Anak?

Dah Jawab 7 Soalan Ini Sebelum Beri Vitamin Untuk Anak? -  Ada beberapa perkara yang perlu kita ambil kira sebelum beri vitamin untuk anak ...

Google+ Followers