berjalan berjalan berpenatan

>> Nov 29, 2010

olla...

selamat siang pd yg singgah. selamat bekerja pd yg bekerja. selamat berexam pd yg exam. selamat pengantin baru pd yg baru naik pelamin. dan selamat bercuti sakannn pd yg tgh cuti *yuhuuuuu* :))
oke beralih ke aktiviti pd musim cuti selain dari makan-tido-makan-tido......... mari kita ke...

MAHA 2010 (Malaysian Agriculture, Horticulture and Agrotourism Show) bertempat di MAEPS serdang shingga 5 disember ini*wahh pomot*

baru je balik setelah 'senak' kaki merentas jln bukit bukau di sana ahahaa...lbh kurg 3 jam je smpat pusing² pastu dak afi ni dah merengek² nak balik. penat jalan katanya. semalam pon dah pergi tp sbb lpas asar sekejap je usha² apa yg ada. kisahnya semalam first trial pergi satu kereta dgn kak da n famili dlm kul 11, sampai² je kat pintu 2 tu alamak haaaaaaiiiii...mengeluh panjangggg....mcm mana nk masok tgok kereta-kereta pnjang berjela-jela*betul ke berjela-jela?*. tgok gambar semalam ni



ini dr highway menghala masuk melalui pintu 2. org ramai parking kat tepi² highway tu je. sanggup jalan jauh panjat bukit semata-mata. kesian yg bawak baby kecik². yg khemah-khemah putih tu adalah tapak suarasa tv9. dah sejam q panjg surrender nk masok. balik tido lg bagus.


tp x puas ati ptg lps ujan ajak chik jah pergi lagi skali. budak² kecik ni nak ikot aku tak kasi. jaat punyeee! ehee...yg ni masuk ikut pintu upm. wallawehh line clear masuk ikut pintu utama mardi parking betol² dekat dgn tapak maha. tayah nk beratur tungu² bas tuh. tak larat mak.





 pandangn dr atas. menggunakan canon eos 550d. sila percaya :))




kitorang pusing² je la. tak masok pon hall² tu. jeling² je. pastu pegi tgok org nyanyi² kat belakang tu. jeling² zahid af2. sape lagi haah? ntah sape yg nyanyi lagi im yours tuuu... lps mgrib pergi pulak tapak suarasa. dah nak tutup dah. ade rakaman rancanagn ustazah bahiyah n suami tu dah lupa ape rancangan dia. tajuk dia relaku pujuk khas utk pasangn yg dah ader laki atau isteri kot. kot laa. kitorg blah sbb tade laki lagi utk dipujuk. bagi chance kat akak² dan ababg² yg dah kawen tu dduk dgr *haaa alasaaann* :p


dan pg td disebabkn tidak mahu menghampakan hasrat dan impian budak² kecik ni makanya terpaksa membawa mereka semua ke maha hari ini. kensel nak balik kelantan hari ni. besok mungkin.

shuttle yg mmbawa korang pusing keliling



 kat pavi n9. jempujemput masok jgn sogan sogan mogan




seterusnya kita ke bandaraya bersejarah. naek erl tau ;p

nampak tak kepala ketapi tuuu...ahaaha



macam-macam ader kat melaka .dari cencalok sehingga ke dodol

 
  wahhh ader penyambut tetamu ehehe

kemudiannya kemana lagi kalau tak ke tanah serendah sekebun bunga

selamat date ke neghi klate. maghi lah adik kakok hok jauh hok dekak pakak maghi rappak.lol
ni pavi negeri kelantan. dan barang wajib ade sudah semestinya ni

BUDU
sedap hingga menjilat jari melelehleleh . siap packing kecik² agar senang dibawak ke obersea. haha
tapi siyes wa cakap bunga ni cantiikk tik tik..



cantikk kan? tiga ringgit setengah sekuntum. tanak pink tanak merah


nah amek ni

cantik jugak



dan ade satu benda best untuk akak² yg suka makan ikan haruan mai coba try sup ikan haruan ni. ade kolagen lagi yuuuuuu. sesuaai sangatt utk kelicinan kulit *eh pomot lagi* sedap ke ni? sape penah cuba acu try gtau camna rase sbb sy tak makan ikan haruan maupun keli..hukhuhuk

 sup haruan

yg kat bwh2²ni tak sempat masuk. banyak sgt la tmpat nak pergi. baik korang pergi tgok sendiri macam mane cantik rupa parasnya. pergi jgn tak pergi. rugiiii woooo....siyess beb!bila lagi nak pegi mengetest produk2 cenggini. jadilah rakyat malaysia berjiwa besar. belasah jerr ...



 pavi terengganu





orang² sarawak tengah berngajat tampi masa neh. betol tak tipu.hihihih...rmai sgt org yg tgok tu sebab malas nak masuk.. :))

kat peghok pun teman singgah tau. kome nye bile?? *ala-ala wahid senario*


korang nak pergi kena sedia alatan cukup lengkap ye. jgn lupa bawak payung. tgahri panas terik dowh. tisu pom bawak melelehleleh basah titik2 peluh tu eiiii..lap jgn tak lap.hahaha. stamina nak berjalan kena kuat. agak2 tanak melecet kaki tu tayah la pkai heel. kalau haus gerai air kiri kanan tu ade je senang nak singgah.hahaha tak le blaahhh....

mari tengok gambar lagi
kitorg tak masuk semua hall. masuk hall A n B je...letih berjln dowh



anda boleh bergambar dgn macam2 jenis flora fauna di dalam dewan  :)


buat tatapan

lazat bila digoreng dimasak merah berkicap



dah nak balik dah. kat bwah² tu ade byk lagi perkaraperkara menarik yg nak ditengok

sebelah kanan anda ada banyaaakk tanam tanaman bunga bungaan
sebelah kiri pula buah buahan. manakala atas sana pakai pakaian eh tak smpat snap
bukan nangka terberat
sebelum balik makan nasik ayam kuew tiau sup dan air kelapa. panaspanas masyukkk. kat ats tu ayam spicy sodapppp
kitorg nak balik dah. kalau rasa tanak beratur camni dtg la awal pagi. pagi la sgt kul 10stgh baru pegi nasib bek dekat je



apalagi tunguu? pergi jgn tak pergi. sapot industri  asas tani malaysia. ewwahh bagus sungguh kalau ade 25juta rakyat malaysia jadi promoter gini.hahaha. siyes best. rase nak pegi manyak manyak kali lagi maa. namun apekan daya.sob sob. akhir sekali sy tinggalkan anda dgn marshmallow sedapp ni jugak. meleleh cokelat dia auwww. jgn risau. halalan toyyibann..nah tengok je...haha adios! bubai


seikhlas hati,
myaada 

Read more...

berjuang habis-habisan

>> Nov 21, 2010


bendera malaysia 'mengah' berkibar.... erk.. mengah? termengah-mengah ker? pingat dah jadi 'pengat' daaa..haha. adoyai eksaited punya pasal sampai tersasul² termengah² org² arena ni buat ulasan. takpe. eksaited kan skuasy dua² dpt emas. suka suka. yuuhuuuu! tahniah datuk nicol dan azlan

datuk, malaysians just love our datuk lee chong wei *bak kata org² kat twitter lah* :)..ok takpe². jumpa kat olimpik london eh 2 thun lagi. ewah semangat. tahniah  juga dpt perak utk regu Koo Kien Keat n Tan Boo Heong 

team takraw korang best!! best dan besttt! tak tau nak ckp. best. even kalah pom hekhekhek...pengulas ckp tak cukop skill cam thailand *tapi ulasan rtm tak brpa best time perlawanan tu. trus tuka arena hmmm*

balapan baru nak buka padang. teruskan tambah pengat eh pingat lebih dr sembilan yer. chaiyokkk!*saringan tak qualified ke td?*



jgn lupa tengok kriket dgn hoki semifinal nanti ye.
sekian sahaja laporan sukan asia dr guangzhou

bahahaha.... :)


laporan,
myaada

Read more...

entri pantas

>> Nov 20, 2010


mood raye lagi ke ni.. aisey belog tak update. ape cerr.. mari update secara pantas ngehngehngeh

1. raya pertama sama dengan beday chik jah so baru nak wish kat sini selamat hari lahir chik *mode happy eksaited lompat lompat tepok tepok tgn* dgn ucapan agak² dah sampai seru nak kahwin tu sila² lah dulu kakakmu ini tak keysah barang sikit pom kalo rasa nak potong line kawen dulu ecececeh statement poyo agaks lah ahakss! beday sambut dgn upacara potong kek secara beramai² berjamaah kat kampong sana.

2. ucapan lagi kat chik jah semoga sukses menjawab kertas ujian final tersebut. kesian sampai pagi raya plus minus 12 jam je dok kat umah pagi raya ke-2 trus balik uni. tape lah nama pun raya korban kena la berkorban ;P. gudlak gudlak! we ♥ u sis muahh muahh hamoi hamoi gediks ahaha

3. tadi siang kenduri besok kenduri lusa kenduri tulat kenduri lepas tulat kenduri dan kenduri lagi dan lagi dan lagiiiiii.....owshhh harus naik la berat tu nanti. yes.

4. kalo buat jadual makan nasik kul 12 satu minit am tiap² malam selama sebulan ni agak² berjaya tak kumpul lemak dekat pergelangan tgn ngn muka tu?

5. tiap² mlm hujan kt kmpong ni. sedap kaw kaw tido. eh gelombang kedua bah banjir termasuk negeri utara semenanjung. siap sedia menghadapi segala kemungkinan *pesanan dari JKM*

6. ader yg dah g tgok 2 alam? sedap ke?

7. nak godek² cari template cung melecung tempek kat belog *bajet rajen amat*

8. kat luar tu hujan. saya tak tido lagi dan perot bernyanyi hujan oh hujan. adeh lapooo la wehh. cau cin cau seludup makanan jap. adioos amigoss. bai.

gambar kek je buat tatapan u ollsss. bese la bil beyukbeng tak bayar agi selo melo



♥ yang beraya,

myaada

Read more...

perutusan aidiladha

>> Nov 16, 2010


*mcm pm pulak nak buat perutusan* :)


....... Alhamdulillah esok raya. hoyyehh! lompat lompat lompat. eh eh eh... perutusannya org di sini ingin mengucapkan selamat hari raya aidiladha, hari raya haji dan hari raya korban dkt semua yg singgah baca ni ;p... selamat beraya dan selamat berkorban u olsssss! selamat mkn daging kerbau lembu kambing biri-biri ayam itik angsa sekalian...tp jgn byk sgt mkn daging tu. senak perot nanti . jaga kesihatan jaga badan. ewwaah nasihat org pandai.hiii....

dari saya dan lembu pink tersayang


selamat beribadah juga. ampun maaf salah silap.salam.



 jemput makan daging semua,

myaada

Read more...

semua orang berjangkit, tak perlu kata apa-apa

>> Nov 14, 2010

Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit
Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

S.E.N.Y.U.M :)

part yg aku suke jer. suwitt simpel nye lagu.

oohh hari ini baru boleh menghapdate belog stelah 2 hari bangunn tido..eh dah kat kampong dah aku. sukeee.waarghh..cam haper jer.ahaha. sebetolnya dari semlam nak menulis tapi beyokbeng ni signal macam segan² tak mau ado.owosss.kerat patbelas karang.yeay! holidays. sape yg tak suka balik kampong? ade ke? me jiwa raga kat kampong. haishhh.

yeah sejak dua menjak nieh  sibuk le jugak nak tau pasal kontroversi. pasal program imam muda, upin ipin, akademi alquran, freemason, mlm macam² lagi. dunia dunia. pasal gelang-gelang ni :).ehemehem.buka mata buka mata. mana lagi kan kalo bukan blog bro anti bisnes malam-malam neh.blog AM, blog kontroversi tuuu.hahaha.beras bernas dowh. macam mana dia dpt reveal tu.tanya dia. bravo bravo.aku mmg tergelak².keskeskes. adoyaaii.tabek seperingg. best lagi tgok ni.ish ish ish. terbaikk wokk * kalo nak tahu kitorg mmg panggey 'mlm' ni bisnes malam-malam okkeh*.

oke dah dah setop.biar pihak bertanggungjawab setel.nak baca nak tahu silakan. nilaikan sendiri.allahua'lam. skarang ni menghitung hari nak raya haji.btw semoga maji (nenek) makcik dan pakcik serta semua jemaah haji selamat menjalani menjalankan ibadat disana.ameen.

malam td tengok tv. letusan gunung berapi indonesia kat majalah 3. ya allah.tragis.hmm. tanda² juga.

cuaca baik kat sini.mudah mudahan berlanjutan.*ameen lagi tadah tangan*

last, akhir dunia akhir zaman. fitnah hati-hati.
nau'zubillah.

tengah senyum ni.
:) sebesar alam.salam semua.


 saya,

myaada

psstt : nak lagi nak lagiiii dan lagi hlovate. dah la tak abes baca lagi yg tu.haishh.bila nak g beli nie

Read more...

ini yang buat saya suka

>> Nov 5, 2010


tadi pergi d'tasik lagi. makan² sempena akak sepupu nye birthday. dia belanje. hihi.thanks to her.birthday dah lpas 2 nov ari tu tp sbb byk keje so postpone program pegi makan². yeah saya suka makan suasana kat situ sebab jiwa tenang leh tengok air tasik.boleh gitu? oke betol saya sukee. makanan dia sedapp!! tak caya pegi try sekarang! lol... *ke sebab perut ngah lapar boley la ckp sedap*


lagi, staff dorang memang super friendly. korang lagi 4  5 meter nak sampai kat jambatan tu dia dah sound kuat² 'selamat datang '..hahaha. yg best jugak bila dgr lagu² dendangan d'sanusa *lau tak silap la nama dia* korg request jer aper² lagu dorg nyanyi. tp aku request lagu mizz nina what r u waitin' for tu tade lam list wehh! budak² ni yg nak dgr.


tak ape la pakcik. lagu i wanna hold ur hand pun jadik lah. kami terhibur. T__T *ade satu lagu tu*

budak sorang ni kan, mamat rambut pacak. beriya pacakkan rambut tu kunun² macho la kann. macho tak dia??



sekali bila pakcik² tu dtg kat meja kitorg terus dia segan malu² alah. saja nak kena kan dia, abah dia request lagu 'superman'..aku juga bisa nangisss....terus nangisss....menyorok bawah meja...alahai afi afi...kata kuat...hadoii..mmg pakcik² tu stop terus la.tak nyanyi sampai abes pun...tukar lagu lain..


haiyooo kamuuu...tertumpah air mata der..kikiki..



yg best lagi ialah ice blended.berdiri dari kiri: mangga, jambu merah, oren,honey dew. oushhh ilang haus..yg pink tu sy punyee....tak leh blaaaahhh!


nah makan sampai kenyanggg... dasat memang licinnn.... amek gambar pon bia kenyangg...lalala..pheww!


dan ini kak da, yg belanja kitorg makan. happy birthday lagik sekali. semoga murah rejeki. semoga dpt anak lagi.haha.


and beloved family

alhamdulillah kenyangg...atas keta masa nak balik tetiba ade bau somethin'...uwek² nak muntah hakuuuuu.....dah la dlm econ.. dgn selamberr toye yerkk ade sorg budak ni ckp :

"padan mukeee..... itu lah dia kuasa afi..hahaha!!
-budak mana? budak baju biru tu-

ai ai ai aku rase nak ketokk 40x je pale si afi neh..cescesscess! tak senonoh betol p wat kuaq gas disitu.dush dush!


 kenyang lagi, 
myaada


Read more...

kerana ku tak mampu tak mahu

>> Nov 3, 2010

sape yg tak kenal razzi rahman a.k.a brother love. sure tahu kan. penyanyi penulis usahawan dan IM jugak.korang boley terjah usha belog brother love utk dptkan tip-tip cinta dari dia ye.hahah.eh camno den tahu ni? den konai sobab lagu kat bwh nie ha..

saje nak share vid lagu ni sbb ianya best. berganding bahu dgn IK. eh dorg grup trio pagi band kan ngan TZ jugak. lagu ni pestime dgr masa balik raya dulu.dgr byk2 kali pom tapew yuuu!aku ulang tayang kat belog. nah hamekk dgr sampai berbulu tinge....

kerana



 ♥ kerana aku,

myaada

Read more...

tiba-tiba dia lari

>> Nov 2, 2010


first entri bulan november. bulan bah bulan ujan bulan bergelora eh ombak bergelora dan musim tengkujuh.ape² je laaahh! terutama sebelah pantai timur. kalo ikutkan dulu dah stat cuti skolah dah ni..time² cuti macam ni la amek kesempatan mandi ujan larik² kau kejar aku, aku kejar ko sambil² berjoget dibawah bumbung rumah tgu air ujan tu trun byk²..air terjun tu wooii! lepas tu main 'bot² kecil' dari pelepah pisang or 'dahan pisang'? watteva.. *mukan banana bot yg korang dok naik kt pantai tu* tak pun lepaskan kapal² kertas dari helaian buku² latihan yg terlebih tak diguna pakai... paling best ikut skali pergi pasang 'net' kat sawah tangkap ikan puyu.. dulu xpe..tak alah lagi dgn pacat lintah segala. sekarang? ;)


feberet dia amoi cantik *saje*

musim dah tak boleh pergi pantai kan, jadinya berkelah dalam rumah je la. sambil² tgok tv sambil² cicah biskut cap ping-pong dgn air teh ke kopi hot² panas dia.perasaan dia enak bagai nak dikata laah.haha.sekarang ni bila time ujan je 'service currently not available'.ooohh lagi panaasssss!

mandi? gile kau nak mandi 3 hari sekali erk 3 kali sehari musim sejuk cam dok alaska dah ni...kt kampong kan org pkai air perigi yg letaknya kat luar rumah disalurkan ke paip² dlm rumah.mksudnya air tu air hujan tu.sejukk tak hengat. mandi sekali sehari dah lebih dari cukup ye.haha.tak mandi pun lagi bagus rasenya boleh jimatkan baju pakaian yg nk kena basuh.susah nak kering time² camni.hahaha!

seronoknya. oh kenangan. rasa nak stay je jadi budak². happy tade masalah macam jadik org dewasa.

eh yg tajuk tetiba dia lari tu ape sebenarnya?

ye la aku nak ckp tiba² kenangan zaman kecik² lari masuk lam ingatan aku. tu sbb aku leh update belog ni. kakaka.lagi satu mood pun dah lari ke kampong. tak sempat nak kejar.alamatnya nak buat kerja tak semangat le. sabar².

arap² air tak naik menghalang kami dari balik kampong. oh peliss.nak balik berhibernasi sempena cuti nih.nesvita pun dah beli.tp elok pergi beli dutch lady full krim tu kan utk tambah lemak. lagi 2 bulan nak abis 2010. naik 44 setengah pom jadik laaa!


cesces terbeli baju tu la plak.kakaka.bajet wat raye kunun nanti tak ujan time raya.

sebelum abes tulis, birthday wishes utk org² tersayang dulu


hepi beday cayangg..dah sombong semenjak bole jln nieh..tamo² dukung² dah ye..huh! oke wiken ni g carik pezen tuk aisya ngn adik yer. dak tecik aisya damia dah dpt adik dah. baby girl jugak.selang sehari slpas beday aisya.pandai kak anis bajet.hahaha.balik kampong nanti leh snap gambar dorg 2 org.



besday wishes to my lovely fren nun di sabah, azah. take care dear.jaga baby baik².smoga kalian sefamily dalam rahmatNYA.cepat2 balik semenanjung.lama tak jumpa.gambar ni yg last kite snap mase kau kawen.

oke dah tengahari dah.cari makan jom.bai.


rindu *larikk balek kampoong*,
myaada

pssstt : tahniah tahniah tahniah TRW!!! gomo klate gomo!
pssssttt : kita bersama masih muda masih mentah?aizat amdan ckp. sg lui best la sy pula ckp.dgr mungkin stinky pom masyuk!

Read more...

footer social

Google+ Followers

Followers

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP