tiba-tiba dia lari


first entri bulan november. bulan bah bulan ujan bulan bergelora eh ombak bergelora dan musim tengkujuh.ape² je laaahh! terutama sebelah pantai timur. kalo ikutkan dulu dah stat cuti skolah dah ni..time² cuti macam ni la amek kesempatan mandi ujan larik² kau kejar aku, aku kejar ko sambil² berjoget dibawah bumbung rumah tgu air ujan tu trun byk²..air terjun tu wooii! lepas tu main 'bot² kecil' dari pelepah pisang or 'dahan pisang'? watteva.. *mukan banana bot yg korang dok naik kt pantai tu* tak pun lepaskan kapal² kertas dari helaian buku² latihan yg terlebih tak diguna pakai... paling best ikut skali pergi pasang 'net' kat sawah tangkap ikan puyu.. dulu xpe..tak alah lagi dgn pacat lintah segala. sekarang? ;)


feberet dia amoi cantik *saje*

musim dah tak boleh pergi pantai kan, jadinya berkelah dalam rumah je la. sambil² tgok tv sambil² cicah biskut cap ping-pong dgn air teh ke kopi hot² panas dia.perasaan dia enak bagai nak dikata laah.haha.sekarang ni bila time ujan je 'service currently not available'.ooohh lagi panaasssss!

mandi? gile kau nak mandi 3 hari sekali erk 3 kali sehari musim sejuk cam dok alaska dah ni...kt kampong kan org pkai air perigi yg letaknya kat luar rumah disalurkan ke paip² dlm rumah.mksudnya air tu air hujan tu.sejukk tak hengat. mandi sekali sehari dah lebih dari cukup ye.haha.tak mandi pun lagi bagus rasenya boleh jimatkan baju pakaian yg nk kena basuh.susah nak kering time² camni.hahaha!

seronoknya. oh kenangan. rasa nak stay je jadi budak². happy tade masalah macam jadik org dewasa.

eh yg tajuk tetiba dia lari tu ape sebenarnya?

ye la aku nak ckp tiba² kenangan zaman kecik² lari masuk lam ingatan aku. tu sbb aku leh update belog ni. kakaka.lagi satu mood pun dah lari ke kampong. tak sempat nak kejar.alamatnya nak buat kerja tak semangat le. sabar².

arap² air tak naik menghalang kami dari balik kampong. oh peliss.nak balik berhibernasi sempena cuti nih.nesvita pun dah beli.tp elok pergi beli dutch lady full krim tu kan utk tambah lemak. lagi 2 bulan nak abis 2010. naik 44 setengah pom jadik laaa!


cesces terbeli baju tu la plak.kakaka.bajet wat raye kunun nanti tak ujan time raya.

sebelum abes tulis, birthday wishes utk org² tersayang dulu


hepi beday cayangg..dah sombong semenjak bole jln nieh..tamo² dukung² dah ye..huh! oke wiken ni g carik pezen tuk aisya ngn adik yer. dak tecik aisya damia dah dpt adik dah. baby girl jugak.selang sehari slpas beday aisya.pandai kak anis bajet.hahaha.balik kampong nanti leh snap gambar dorg 2 org.



besday wishes to my lovely fren nun di sabah, azah. take care dear.jaga baby baik².smoga kalian sefamily dalam rahmatNYA.cepat2 balik semenanjung.lama tak jumpa.gambar ni yg last kite snap mase kau kawen.

oke dah tengahari dah.cari makan jom.bai.


rindu *larikk balek kampoong*,
myaada

pssstt : tahniah tahniah tahniah TRW!!! gomo klate gomo!
pssssttt : kita bersama masih muda masih mentah?aizat amdan ckp. sg lui best la sy pula ckp.dgr mungkin stinky pom masyuk!

No comments:

Powered by Blogger.