Showing posts with label Rujukan Peperiksaan. Show all posts
Showing posts with label Rujukan Peperiksaan. Show all posts

Jadual Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan Awam Tahun 2012

>> Mar 25, 2012



D
OA TEMUDUGA RUJUKAN PEPERIKSAAN AWAM PTD M41 TIPS PTD 41

Untuk makluman, pihak SPA telah mengeluarkan Jadual Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan Awam Tahun 2012. Boleh semak di sini. Dekat bawah ni cuma sekadar print screen yang tak penuh :)


Buku Rujukan bagi calon-calon yang mendapat panggilan PEPERIKSAAN JURUAUDIT April ini.

Mudah Reload dot com

Read more...

Best Keyword - Doa Menghadapi Temuduga

>> Jul 22, 2010

doa temuduga rujukan peperiksaan ptd M41
Entry ni saje2 dibuat selepas aku wat analytics review kat Enchek Nuffnang baru2 ni. Review ni utk last month punya..

Korang tengok ni..


Sajer poyo pi tampal benda alah ni kat sini...hehe
Cuba tengok keyword paling tinggi -Doa menghadapi temuduga.


Walaupun tak banyak, tapi keyword yang menghala ke blog aku ni ramai yang nak cari doa menghadapi temuduga la kan?? Mungkin awak-awak sume refer entry saya yang bertajuk yang ini,  Doa nak pergi temuduga.. Tapi sorry ye coz rasanya tak banyak membantu, tapi InsyaALLAH jika ada kelapangan sy cuba updatekan lagi.

So nanti singgah2 la lagi kat sini yer!



Salam Sayang,



Read more...

PEPERIKSAAN MEMASUKI PERKHIDMATAN AWAM GRED 41

>> Mar 30, 2010

Assalamualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan...


Ada ke yang dah dapat surat menghadiri peperiksaan Perkhidmatan Awam Gred 41?Untuk info mereka yang bakal menduduki peperiksaan memasuki perkhidmatan awam Gred 41, boleh dapatkan di SINI sebagai sumber rujukan kawan-kawan untuk peperiksaan nanti. Bagi mereka yang memohon, disini disertakan senarai jawatan yang terlibat dalam Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan Awam Gred 41. 

Sumber dari SPA


Peperiksaan bakal dilaksanakan pada 10 April 2010 diseluruh negara. Sila rujuk jadual dibawah.


Bagi yang belum mendapat surat menghadiri peperiksaan, jangan risau. Mungkin surat sampai lmbat cket kot. Ape pun, kawan-kawan boleh membuat semakan di laman web SPA sendiri. Klik di SINI UNTUK SEMAKAN

Untuk perhatian kawan-kawan juga, pada tahun ni calon dikehendaki membawa salinan skrol ijazah, transkrip penuh dan sijil SPM yang disahkan. Kalau tak silap tahun2 lepas tak de. So REMEMBER to bring all the stuff. 


Untuk mengetahui dengan lebih lanjut jenis-jenis atau struktur soalan yang bakal keluar, sila rujuk laman SPA. Rasanya soklan lebih kurang sama dengan soalan peperiksaan PTD kot. So sape yang pernah amek exam PTD mungkin dah dpt gambaran la camne bentuk soklan dia kan. Susah tak? Persediaan harus dimulakan dari sekarang. All the best kawan-kawan sekalian yang dpt panggilan exam tu. Pergi jgn tak pergi. Tapi kena la study dulu.. =)




GOOD LUCK!!! 


:: CHAIYOK CHAIYOK::

Read more...

Doa nak pergi Temuduga..

>> Mar 26, 2009

RUJUKAN PEPERIKSAAN IMEGRESEN DOA TEMUDUGA RUJUKAN PEPERIKSAAN AWAM PTD M41 TIPS PTD 41






Salam

Hai... hari ni tengah dok surf internet, terjumpa plak doa nak menghadapi atau doa nak pergi temuduga dalam BM...kepada sesiapa yang bakal menghadapi temuduga, try amalkan....InsyaALLAH...




DOA MENGHADAPI TEMUDUGA:

Jika hendak pergi temuduga/berjumpa dengan seseorang dengan tujuan penting. Pada pagi yang berkenaan, buat solat subuh/dhuha/sunatdua rakaat,rakaat yang pertama selepas alfatihah baca surat Al Israa' ayat 78-80 (Aqimissholah tawalidu khisshamshi ilaghosakillailinal qurana.....hingga minladun kasulthonan nasyira). Bagi rakaat kedua selepas alfatihah baca Izaja anasrullah hiwalfaj hingga habis. Sesudah salam baca ayat Al Kursy dan Al Quraisy,sesudah itu baca doa ini...

Wahai Tuhanku,
saya memohon pertolongan dengan Mu dan saya menyerah diri kepada Mu. Wahai Tuhanku, mudahkanlah untukku kesukaran pekerjaanku dan mudahkanlah untukku kesukaran perjalananku dan rezekikanlah daku kebajikan lebih banyak dari yang saya minta dan palingkanlah daripadaku segala kejahatan.

Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku, dan mudahkanlah urusanku. Wahai Tuhanku, bahwasanya saya memohon pemeliharaan Mu dan mempertaruhkan kepada Mu diriku, agamaku, ahliku dan kerabat-kerabatku dan segala nikmat yang telah * saudari/saudara * berikan kepadaku dan kepada mereka, baik mengenai akhirat mau pun mengenai dunia, peliharakanlah kami semua dari segala kejahatan, wahai Tuhan yang mulia.

Saya akui kesucian Mu wahai Tuhanku..Amin..


Doa penerang hati :

رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِي يَفْقَهُوا قَوْلِي 

Doa dimudahkan urusan :
رب يسر ولا تعسر يا كريم

Dan kepada calon2 yang berjaya dalam pemilihan Kursus Perguruan Lepasan Ijazah (KPLI) 2009, tahniah diucapkan...bagi yang belum membuat semakan, klik disini..




Read more...

footer social

Google+ Followers

Followers

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP