Doa nak pergi Temuduga..

Unknown 0 Comments

RUJUKAN PEPERIKSAAN IMEGRESEN DOA TEMUDUGA RUJUKAN PEPERIKSAAN AWAM PTD M41 TIPS PTD 41


Salam

Hai... hari ni tengah dok surf internet, terjumpa plak doa nak menghadapi atau doa nak pergi temuduga dalam BM...kepada sesiapa yang bakal menghadapi temuduga, try amalkan....InsyaALLAH...
DOA MENGHADAPI TEMUDUGA:

Jika hendak pergi temuduga/berjumpa dengan seseorang dengan tujuan penting. Pada pagi yang berkenaan, buat solat subuh/dhuha/sunatdua rakaat,rakaat yang pertama selepas alfatihah baca surat Al Israa' ayat 78-80 (Aqimissholah tawalidu khisshamshi ilaghosakillailinal qurana.....hingga minladun kasulthonan nasyira). Bagi rakaat kedua selepas alfatihah baca Izaja anasrullah hiwalfaj hingga habis. Sesudah salam baca ayat Al Kursy dan Al Quraisy,sesudah itu baca doa ini...

Wahai Tuhanku,
saya memohon pertolongan dengan Mu dan saya menyerah diri kepada Mu. Wahai Tuhanku, mudahkanlah untukku kesukaran pekerjaanku dan mudahkanlah untukku kesukaran perjalananku dan rezekikanlah daku kebajikan lebih banyak dari yang saya minta dan palingkanlah daripadaku segala kejahatan.

Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku, dan mudahkanlah urusanku. Wahai Tuhanku, bahwasanya saya memohon pemeliharaan Mu dan mempertaruhkan kepada Mu diriku, agamaku, ahliku dan kerabat-kerabatku dan segala nikmat yang telah * saudari/saudara * berikan kepadaku dan kepada mereka, baik mengenai akhirat mau pun mengenai dunia, peliharakanlah kami semua dari segala kejahatan, wahai Tuhan yang mulia.

Saya akui kesucian Mu wahai Tuhanku..Amin..


Doa penerang hati :

رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِي يَفْقَهُوا قَوْلِي 

Doa dimudahkan urusan :
رب يسر ولا تعسر يا كريم

Dan kepada calon2 yang berjaya dalam pemilihan Kursus Perguruan Lepasan Ijazah (KPLI) 2009, tahniah diucapkan...bagi yang belum membuat semakan, klik disini..
0 Comments: