mood beraya


Assalamualaikum. Masih dalam mood raya. Oh cuti panjang boleh la kan lepak kat kampung lama-lama. Eh tak lama. Seminggu je. Mungkin sebab cuti pendek raya haji kali ni, semua orang rushing. Balik kampung sekejap sangat. Tambah musim hujan sekarang ni kat pantai timur. Ziarah yang mana sempat aje.

Malam semalam heaven. Gerak ke kl hantar adik masuk asrama. Petang dah sampai kampung balik. In 20 hours, kb-kl-nilai-kl-kb. Gilir drive dengan abah. Pening tak hilang lagi. Syabasss beti  =).

Tak semua pulang beraya haji tahun ni. So juadah raya simple-simple. Nasi kerabu untuk jemaah yang dtg solat kat Masjid Ikhwan. Plus mee goreng, mihun goreng, puding karamel, ketupat pulut, tapai etc.*yg org kg bawakkan* Since limau bali, jambu merah dan buah pauh ringan a.k.a mangga muda dah ada, petik je la utk dijadikan penyuci mulut, rojak buah. Membazir dibiarkan jatuh berderai ke tanah. Cuma tambah lagi jambu batu dan nenas. Sengkuang tak jumpa. Tak ada rezeki kome nak makan sengkuang. Open house tak ada. Makan-makan of course ada. Haha. Petang buat spaghetti dan mihun sup utk siapa-siapa yg dtg. Raya haji tak sah kalau tak ada gearbox dan air asam perut. Meleleh.

lepas jual beli lembu.jubah dibeli setengah dozen.

Walau di mana menyambutnya, apa jua hidangan nya, ikhlaskan hati padaNya.
Allahuakbar Allahuakbar Allahuakbar.


Salam Aidiladha,

myaada

No comments:

Powered by Blogger.