ianya kekuatan kita... bukan ke begitu?

Monday, December 06, 2010
"Sy dah puas doa tp Allah tak makbul" - luah klien via chat YM mlm td.Jgn pertikai kerja Allah! Terus berdoa tanpa putus asa kerana itu kerja kita. Kalau doa cepat makbul, tanda DIA sayang. Bila doa lambat makbul tanda DIA rindu & kasih, inginkn kita sntiasa berdoa kpd-NYA. Bila doa tak makbul tanda DIA punya perancangan lebih baik utk kita. Percaya dan yakinlah!!" - petikan dari fb puan suzana ghazali -

apa ada dengan serangkai doa? jgn perlekehkan setiap rangkaian doa kita untaikan karna ia senjata utama kita. ia kekuatan kita. titipkan rasa syukur dgn doa. rasa terima kasih kita padaNYA dgn doa. jgn sombong. jgn berlagak. jgn takbur tahu. dan jgn pula tatkala butuh akn pertolonganNYA lalu doa itu dikirim. tika senang kamu alpa. lupa sejenak. wajarkah? Allahu Akbar. memujaNYA begitu indah. kannn...


“(Dan) Tuhanmu berfirman: ‘Berdoalah kepada-Ku, niscaya akan Aku kabulkan bagimu.” (QS. Al Mukmin : 60)

pasti bukan semua keinginan termakbul  terus. sabar lah. kan sabar itu separuh dari iman. separuh itu sebahagian. takkan semua nak cepat. teruskan berdoa. lagi lagi dan lagi. non-stop. jangan berhenti. percayalah. akan termakbul juga. lambat atau cepat je. DIA sdg uji sabar dan setia rindu kasihnya kita padanya  :). insyaallah

selamat awal muharram kalian. semoga tahun baru ini membuka lembaran baru yg indah buat kita semua. doakan thn ini memberi penuh ketenangan dan kegembiraan buat semua muslimin muslimat sekalian.amiiin. maafkan khilafnya. jgn lupa ye. berdoa. karna doa senjata mu'min. senjata kita. kekuatan kita. jiwa kita juga. jaga diri. tataaa


♥ yang khilaf,

myaada

4 comments:

  1. ada,cmne wat tnda love tuh. kite try xdpt2 pon..adooi..kite try cmni <3 tp xjd pon ;(

    ReplyDelete
  2. @cplud miera

    ohh...luv kat reply tu ke mira? cuba copy satu kat ats tu pastu paste lam post..tayah wat <3

    ReplyDelete

Powered by Blogger.