Showing posts with label Inspired by. Show all posts
Showing posts with label Inspired by. Show all posts

Impian dan Harapan

>> Nov 8, 2016

بسم الله الرحمن الرحيم dan السلام عليكم

Pejam celik pejam celik eh dah nak masuk 2017 dah. Patutnya dah start buat planning  dah untuk tahun depan. Disember nanti kita tinggal review je 😊

Target tahun ni macam mana? Dah tercapai ke belum? Kalau dah Alhamdulillah 😊. Kalau belum jom review balik apa yang tak kena. Tengok mana yang patut. Duduk tepi sekejap, muhasabah, perbetulkan dan perbaiki ia.



Buang yang keruh, ambil yang jernih.

Kadang-kadang impian kita yang tak kesampaian tu ada la asbab Allah tak bagi lagi. Mungkin sebab usaha kita kurang. Atau Allah nak bagi yang LEBIH BAIK lagi mungkin. Siapa tahu kan. Husnu dzon ya sahabat 😊.


Kena letak target siap-siap untuk tahun hadapan.

Tahun 2016 ni, saya ambil keputusan untuk serius berbisnes dalam Shaklee. Ya saya ada buat bisnes lain lagi. Jangan tak tau 😛. Saya ada jual perfumes, tudung and produk-produk penjagaan kecantikan juga.

Tapi dengan Shaklee, saya letak harapan yang tinggi dalam bisnes ini. Saya ingin berkongsi ilmu pengetahuan penjagaan kesihatan dengan semua orang. Saya inginkan bisnes Shaklee saya ini terus berkembang. BERKEMBANG dan TERUS BERKEMBANG.

6 bulan dari sekarang, saya inginkan anak-anak bisnes yang sama-sama ingin memajukan diri dan sangat konsisten berbisnes dalam bisnes Shaklee. Saya dan anak-anak bisnes sama-sama dapat merasai BONUS 5 angka dan ingin lebih daripada tu. Saya dan anak-anak bisnes sama-sama dapat menjadi leader-leader HEBAT. 

Dan...saya tak nak lihat je semua tu. Saya nak merasai KEJAYAAN itu sendiri. Ameen.



DUIT

Doa, Usaha, Ikhtiar dan Tawakkal. Semuanya kena seiring. Jaga hubungan dengan Allah. Allah jaga kita.

Mentor saya selalu pesan, buat RCA. Selalu praktikkan RCA. Allah dengar. Allah tahu apa yang kita nak. Allah tunggu kita minta kat DIA. Allah sayang kita.


Tak mustahil.

Matlamat kena jelas. Ambil kertas sehelai, tulis. Tampal bagi hari-hari nampak.

Untuk berjaya, ianya tak mustahil. Upgrade diri sendiri, skill dan knowledge. Alhamdulillah ditemukan dengan mentor-mentor hebat dalam #Superstar. Mereka bukan setakat share pasal nutrisi dan kesihatan saja. Ibarat satu keluarga, kami boleh share macam-macam perkara.

Kali ni juga saya join #TsunamiShaklee. Baru berpeluang nak join. Dengan harapan ingin tingkatkan ilmu dan belajar banyak benda dari team. Alhamdulillah team #ProG20 sangat-sangat AWESOME! Banyak yang saya pelajari dari anda semua.

Paling best, saya dapat kenal kawan-kawan baru. Walau tak pernah bersua di alam nyata, kita geng di alam maya. Ayuh sama-sama kita gemparkan #Pro20 kawan-kawan!


InsyaAllah semoga sama-sama BERJAYA!


ummiohsem.blogpot.com
+++++++++++++++++++++++
Aada ❤ 013 985 2827
#SahabatShakleeTerbaikAnda
+++++++++++++++++++++++
.

#ummiawesome #keeplearningkeepgrowing
#shakleemy #superstarshaklee  #pengedarshakleeonline #pengedarshakleepenang
#pengedarshakleebandarcassia
#pengedarshakleebatukawan
#pengedarshakleesimpangampat
#pengedarshakleebukitminyak
#pengedarshakeebukittambun
#pengedarshakleealma
#pengedarshakleebandartasikmutiara

Read more...

Another sharing

>> Oct 5, 2011


Tengok ulangan berita ni kat you tube. What can be said..

"Tanpa pengorbanan kita takkan dapat berada dimana kita mahu berada" - Dato' Dr Muhammad Afifi al-Akiti



myaada

Read more...

footer social

Google+ Followers

Followers

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP