Showing posts with label Ostematrix. Show all posts
Showing posts with label Ostematrix. Show all posts

5 Cara Atasi Sembelit Ketika Hamil

>> Feb 2, 2017

Kebanyakan ibu-ibu mengandung biasanya akan mengalami masalah dengan pembuangan air besar atau orang panggil sembelit ni. Nak-nak lagi diakhir-akhir kehamilan. Rasa lagi susah nak membuang. Pernah tak mengalami sembelit? Korang buat macam mana nak atasi sembelit ketika hamil? Perasaan betapa susahnya nak keluarkan najis dari badan kita tu amat menyeksakan. Tak dapat digambarkan dengan kata-kata. Yang pernah rasa tahu la betapa tak selesanya diri bila dalam situasi macam ni 😐. Jom kita tengok beberapa cara yang boleh dilakukan untuk mengurangkan dan mengatasi sembelit terutamanya untuk ibu hamil.

Cara Atasi Sembelit ketika Hamil



5 Cara Atasi Sembelit Ketika Hamil

1. Banyakkan Makan Makanan Berserat
Ibu-ibu hamil digalakkan untuk mengambil lebih banyak makanan berserat termasuk cereals, sayur-sayuran serta buah-buahan untuk membantu proses pencernaan dan pelawasan.


2. Minum Air Secukupnya
Ibu hamil yang mengalami dehidrasi selalunya mudah sangat nak kena sembelit. Oleh itu, ibu hamil perlu meminum air secukupnya iaitu antara 6 sehingga 8 gelas sehari. Minuman jus atau yogurt juga boleh membantu mengurangkan risiko sembelit ketika hamil.

3. Lakukan Senaman Ringan
Ibu hamil boleh melakukan aktiviti-aktiviti senaman yang ringan bagi pergerakan usus besar.

4. Elakkan Ubat
Elakkan memakan ubat-ubatan seperi enema terutama di saat dekat dengan waktu bersalin

5. Ambil Supplement Yang Betul
Gantikan dengan pengambilan supplement yang boleh membantu mengatasi sembelit ketika hamil. Antaranya adalah Ostematrix.

Cara Atasi Sembelit ketika Hamil


Sebenarnya, ada banyak faktor yang menyumbang kepada gejala sembelit dikalangan ibu mengandung. Antaranya mungkin disebabkan kurang minum air dan kekurangan serat dalam badan seperti yang disebutkan di atas tadi dan juga perubahan hormon.

Ibu hamil yang ada buasir, jaga- jaga ya. Sembelit boleh mengakibatkan buasir tersebut semakin teruk. Untuk mengelakkan perkara ini dari terjadi, rawat lah dari awal lagi dan hilangkan ketidakselesaan akibat sembelit dengan Ostematrix.

Cara Atasi Sembelit ketika Hamil

Bulan Februari ni ibu-ibu boleh dapatkan Ostematrix dengan harga lebih rendah tau sebab Shaklee tawarkan promosi untuk Ostematrix bulan ni. Untuk dapatkan keterangan lebih lanjut, hubungi nombor di bawah. Untuk ketahui senarai harga produk Shaklee 2017 boleh klik sini.


Cara Atasi Sembelit ketika Hamil
Promosi Ostematrix Februari 2017


Untuk order dan konsultasi:
📱WA 013 985 2827
📱WA 013 985 2827 
📱WA 013 985 2827

 ✏Follow IG @bondasihat +++++++++++++++++++++++++
 Aada ❤ 013 985 2827
#YourTrustedSID
++++++++++++++++++++++++++

Read more...

Cara Naikkan HB Dengan Set Mengandung Shaklee

>> Dec 20, 2016

Cara Naikkan HB Dengan Set Mengandung Shaklee | بسم الله الرحمن الرحيم dan السلام عليكم


Teringat balik masa mengandung dulu, cabaran la jugak first time kan. Loya-loya, muntah-muntah, tak lalu nak makan.. tu lah antara cabaran-cabaran yang terpaksa dihadapi oleh ibu hamil. Morning sickness yang kebanyakan wanita hamil alami.

Cabaran yang dihadapi oleh ibu mengandung ini kadangkala amat menduga kekuatan fizikal dan emosi ibu sendiri. Sikit-sikit tu mesti la ada 'tacing' nya kan 😊. Biasalah...perubahan hormon orang kata.. mood swing 🤗

Paling dirisaukan, macam mana nak maintain HB, nak bagi bacaan HB tu naik elok. Bahaya tau kalau anemia semasa mengandung ni. Boleh menyebabkan tumpah darah. Nauzubillah.




Set Mengandung Shaklee

Atas kesedaran yang ibu hamil ni perlukan zat dan nutrisi yang cukup bukan sahaja untuk ibu, tapi untuk anak dalam kandungan tu sekali, maka saya cubalah Set Mengandung Shaklee ni. Antara vitamin yang saya ambil dalam set ini ialah;



1.Vita-Lea® Iron Formula (Multivitamin)
Sejenis multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral. Ada zat besi yang dapat bantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat tersebut. Sebab dari tak cukup zat tu la menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.

2. Sustained Release Vita-C
Bersifat antioksidan yang bantu tingkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi. Paling penting ia membantu penyerapan iron – kalau tak cukup Vitamin C, makanlah iron banyak  pun takkan diserap badan sepenuhnya. Rugi tau.

3. B-Complex
Dalamnya ada juga asid folic. Ia juga kaya dengan 8 kumpulan Vitamin B yang membantu tubuh badan kita menjadi lebih bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri-seri. B complex juga dikenali sebagai vitamin anti stress. Amatlah elok untuk ibu hamil makan ni sebab nak elakkan stress. Tak mau stress-stress time pregnant ya.

 4. Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)
Sumber protein ESP membantu memberi tenaga untuk ibu mengandung. Tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. Ibu hamil yang bekerja digalakkan untuk minum ESP ni sebelum start kerja awal pagi tu 😀




5. Ostematrix (Calcium & Magnesium)
Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Ibu harus mementingkan pengambilan kalsium bagi mengelakkan risiko osteoporosis dan kurangkan rasa sakit belakang, sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan juga lesu. Lagi satu, oste ni membantu proses penyahtinjaan tu jugak 😁



Semoga asbab ikhtiar dengan pengambilan Set Hamil Shaklee ni, ibu-ibu dapat menjalani perjalanan mengandung dengan lebih tenang. Tiada lagi masalah kurang zat, masalah HB rendah dan sebagainya.

Fasa yang memerlukan banyak kesabaran. Banyakkan berdoa semoga setiap urusan Allah permudahkan. InsyaAllah.





Untuk order dan konsultasi

📱WA 013 985 2827
📱WA 013 985 2827 
📱WA 013 985 2827

 ✏Follow IG @bondasihat

++++++++++++++++++++++++++
Aada ❤ 013 985 2827
#SahabatShakleeTerbaikAnda ++++++++++++++++++++++++++

Read more...

Vitamin Shaklee : Supplement Wajib Ada Masa Travel

>> Dec 3, 2016

Vitamin Shaklee : Supplement Wajib Ada Masa Travel | بسم الله الرحمن الرحيم dan السلام عليكم

Salam hujung minggu semuanya. Cuti sekolah ni awak pergi mana? Ke duduk santai kat rumah je?Hari ni pun kami tak ke mana lagi sebab ada kenduri. Plan nak pergi bercuti jalan-jalan masih lagi tertangguh. Plan nak balik kampung juga bulan ni. InsyaAllah bergantung pada keadaan.

Awak yang nak travel jauh-jauh mesti dah siap packing semua kan. Biasa memang kena packing awal-awal sebab bukan barang kita sorang je yang nak kena packing. Barang suami, barang anak-anak lagi. Agak-agak berapa besar beg nak kena bawa kalau the whole big family pergi sama? Hehe.




Macam kami ni, kalau balik kampung tu, setakat 2 beg je la. Kami dua  orang share je. Tambah satu beg MF. Isi baju sikit-sikit je sebab kadang balik tak lama, 2 ke 3 hari ja. Tapi kalau pergi travel mana-mana, balik kampung ke, angkut sekali jugak la supplements ni. Mana yang dah jadi habit telan hari-hari wajib la bawak. Supplements lain bawa sebagai persediaan incase terkena demam selsema ke apa semasa travel. Jom nak share supplements favourite merangkap vitamin untuk travel kami ni.





7 CADANGAN VITAMIN YANG BOLEH DIBAWA SEMASA PERGI BERCUTI

1. Vitamin C
Vitamin yang penting untuk meningkatkan sistem imuniti diri. Kalau pergi travel tambah-tambah yang travel ke tempat yang jauh, mungkin akan mengalami ketidakselesaan. So, siapkan Vitamin C ni terus dalam beg travel awak.

2. Vitalea
Multivitamin terbaik yang berusia lebih 100 tahun. Fungsinya sebagai penambah tenaga segera bagi mengekalkan kecergasan sepanjang percutian.

3. ESP
Pelengkap nutrisi untuk badan. Kalau pergi bercuti, kita perlukan energy booster bagi membolehkan kita melakukan aktiviti-aktiviti yang dirancang semasa percutian. Kalau tak sempat nak breakfast misalnya, ambil je ESP kerana ESP mampu membekalkan tenaga berterusan yang boleh bertahan selama beberapa jam.

4. Nutriferon
Untuk mencegah virus-virus terutamanya dari tempat yang kita tak biasa pergi, stanby siap-siap Nutriferon ni. Ia menguatkan antibodi dalaman yang bertindak sebagai pertahanan dari penyakit berjangkit. Ada juga tips utuk meningkatkan sistem imun anak-anak yang boleh dipraktikkan.

5. Ostematrix
Biasa mengalami jet-lag tak semasa travel? Kalau pernah merasa, dan ingin kurangkan jet-lag, kebas atau lenguh-lenguh tangan kaki, bawalah sekali Ostematrix ni ke tempat percutian awak tu. Telan dulu sebelum tidur, esok bangun dah boleh melakukan aktiviti macam biasa. Hilang dah lenguh-lenguh satu badan tu

6. B - Complex
Salah satu fungsi vitamin B ni ialah ia mengurangkan stress semasa travel. Mommies yang travel bersama anak-anak pasti menghadapi kesukaran untuk handle ragam dan kerenah anak-anak kan. Tak nak la stress-stress. Tengah bercuti mesti nak enjoy kan. Jadi, jangan risau sebab B-Complex bisa mengurangkan stress mommies tu

7. Krim Herbal Blend
Lagi satu benda penting untuk dibawa semasa travel ialah Krim Herbal Blend Shaklee. Ia untuk kegunaan luaran sahaja. Krim tanpa steroid ini sesuai untuk mengelakkan sunburn dan boleh disapu pada kulit yang terkena gigitan serangga juga. Ia selamat dan mudah dibawa ke mana saja.





Preventation is BETTER than cure.

Maka, mommies yang merancang ingin pergi bercuti bersama keluarga cuti hujung tahun ini, persiapkan lah barang-barang yang hendak dibawa dengan sebaiknya. Vitamin travel wajib ada juga sebagai first aid kit sepanjang waktu bercti.

Selamat bercuti semua dan have a nice holiday!


Untuk order vitamin travel awak dan konsultasi, boleh hubungi talian di bawah.

📱WA 013 985 2827
📱WA 013 985 2827
📱WA 013 985 2827

 ✏Follow IG @bondasihat

+++++++++++++++++++++++
 Aada ❤ 013 985 2827
 #SahabatShakleeTerbaikAwak
+++++++++++++++++++++++

Read more...

footer social

Google+ Followers

Followers

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP