Showing posts with label COD Shaklee Penang. Show all posts
Showing posts with label COD Shaklee Penang. Show all posts

Kerap Bersin? Awasi 9 Tanda-Tanda Penyakit Resdung

>> Oct 3, 2017

Biasa kan kita dengar ada kalangan ahli keluarga kita atau kita sendiri jenis yang kuat bersin pagi-pagi? Bukan takat sekali. Dua tiga kali dok asyik bersin je pepagi. Kenkadang lebih dari tu la. Ada kan? Sampai mata pun naik berair. Hehe.



Kenapa kerap bersin? Kenapa selalu je bersin? 

Orang kata bila kuat bersin ni itu adalah salah satu tanda-tanda kita mengalami resdung. Mesti korang tahu kan apa itu Resdung ?


Resdung Dan Penyebab Resdung
Resdung ni dikenali juga sebagai radang sinus, jangkitan sinus atau rinosinusitis. Radang ini terjadi pada rongga sinus dan ia mungkin disebabkan oleh jangkitan kuman, alahan, pencemaran udara, sering terdedah kepada bahan pencemar seperti asap rokok atau masalah struktur dalam hidung. Dalam kebanyakan kes, ia adalah disebabkan oleh jangkitan virus.






Tanda-Tanda Resdung


Ada beberapa tanda-tanda penyakit  resdung dan gejala resdung.

Ia termasuklah :

1. Ada lendir tebal dalam hidung. Keluar lendir pekat kekuningan atau kehijauan dari hidung atau di belakang tekak

2. Hidung tersumbat dan mempunyai kesukaran untuk bernafas.

3. Sakit atau bengkak di sekeliling mata, pipi, hidung atau dahi.

4. Sakit pada gusi atas dan gigi.Demam

5. Sakit kepala dan demam

6. Kurang deria bau dan deria rasa.

7. Nafas dan mulut berbau.

8. Sakit tekak dan batuk terutama sering batuk lebih teruk pada waktu malam.

9. Naik jerawat







Jika ada salah satu tanda-tanda di atas, mungkin awak telah dijangkiti penyakit resdung. Apa yang boleh dilakukan untuk kurangkan resdung atau radang sinus ini adalah awak boleh mengambil Set Resdung Shaklee yang terbukti berkesan dalam mengurangkan keradangan.




Untuk mendapatkan Set Resdung Shaklee. boleh hubungi saya di talian di bawah

WHATSAPP 013 - 985 2827
WHATSAPP 013 - 985 2827
WHATSAPP 013 - 985 2827




Read more...

Senarai Harga Shaklee 2017

>> May 17, 2017

Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum pengunjung blog ummiawesome.com 😊. Pagi ni saya nak update sedikit Senarai Harga Shaklee 2017. Rata-rata dah tahu kan yang awal Mei hari tu, Shaklee Malaysia ada melakukan sedikit 'Price Adjustment' yang mana ada beberapa produk Shaklee mengalami sedikit perubahan harga. Tak besar pun sebenarnya perubahan harga tu.

Jom kita tengok Senarai Harga Shaklee 2017 yang terkini ini.





Shaklee Price List 2017



Berikut adalah senarai harga produk Shaklee untuk tahun  2017. Harga yang dipaparkan adalah harga EXCLUSIVE untuk customer Shaklee.





Produk ShakleeSizeHarga (RM)
Healthy Beauty
Enfuselle Basic System Normal-Oily0335.23
Enfuselle Basic System Normal-Dry0352.45
ProSante Hair Care System0377.63
NutriWhite Skin Care System01227.48
NutriWhite Skin Care System01242.85
Herbal Blend Multipurpose Cream4 oz39.75
Gentle Action Make-Up Remover150 ml104.68
Gentle Deep Foaming Cleanser150 g132.5
Soothing Radiance Whitening Softener150 ml151.05
Daily Defense Whitening Essence30 g245.13
Ultimate Protection Whitening Lotion50 g212
Overnight Renewal Whitening Cream48 g238.5
Spot Whitening Treatment10 g159
Nourishing Scalp Treatment59 ml99.38
Lightweight Conditioner296 ml70.23
Replenishing Conditioner237 ml74.2
Revitalizing Shampoo296 ml72.88
Purifying Shampoo237 ml66.25
Long Lasting Finishing Spray237 ml64.93
Purifying Toner177 ml87.45
Hydrating Toner177 ml87.45
Balancing Moisturizer59 ml92.75
Eye Treatment14 ml55.65
Hydrating Cleansing Lotion177 ml106
Hydrating Moisturizer48 g103.35
Purifying Cleansing Gel177 ml99.38
Enfuselle Pump022.53
Healthy Home
Get Clean Water Starter Pack with Water Refill 3 Pack0543.25
Get-Clean Home Care System0235.85
Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate16 oz51.68
Fresh Laundry Concentrate5.5 lb88.78
Dish Wash Concentrate16 oz49.03
Soft Fabric Concentrate046.38
GCW Pitcher Only0250.43
GCW Filter (3 Pack) Only0178.88
GCW Housing Kit Only0113.95
Healthy Nutrition
Sustained Release Vita-C Plus180103.35
Vita E Complex120165.63
CarotoMax3082.15
Peppermint Ginger Plus9050.35
Garlic Complex6059.63
OsteMatrix12064.93
Vita Lea Iron Formula12099.38
Alfalfa Complex (S)33060.95
Alfalfa Complex (L)700108.65
Lecithin18058.3
B-Complex12058.75
OmegaGuard90144.43
NutriFeron30 x 1.2g192.13
Vivix150ml503.5
DTX Complex90165.63
GLA Complex6096.73
Chewable Vita-C Plus 100mg9039.75
Collagen Powder15 sachets315.88
Meal Shakes - French Vanilla544g127.2
Performance Orange539g91.43
ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder with Vanilla Flavour850g170.93
Vita-Lea for Children60117.93
Phytocol-ST120209.35
Herb Lax12060.95
Healthy Weight
Cinch Tea Mix28 sticks139.13
Vanilla - Cinch Shake Mix Canister15 sv192.13
Chocolate - Cinch Shake Mix Canister15 sv192.13
Cafe Latte - Cinch Shake Mix Canister15 sv192.13
No Freight Charge
Energy For Life Set01007
Amazing Golden Set - for Her01245.5
Detox Set0889.08
Amazing Golden Set for Him01314.4
Vivix150ml503.5



Beli Shaklee Online Malaysia





Untuk membuat order atau beli shaklee ada dua cara :

1) Beli Shaklee Online terus dari Shaklee HQ melalui link ini. Klik link berikut 

Beli Produk Shaklee Secara Online 

Untuk membeli Produk Shaklee secara online terus dari Shaklee (order anda akan diuruskan 100% oleh Shaklee HQ).

2) Beli Shaklee COD dari Pengedar Shaklee Terdekat di kawasan anda. Untuk mendapatkan maklumat Pengedar Shaklee di area anda boleh whatsapp : 

013 985 2827






Read more...

footer social

Google+ Followers

Followers

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP