Rawat Demam Denggi Dengan Tingkatkan Imunisasi Diri

Rawat Demam Denggi Dengan Tingkatkan Imunisasi Diri -  Demam denggi ialah sejenis penyakit jangkitan virus yang merebak melalui gigitan nyamuk Aedes aegypti yang telah dijangkiti. Demam denggi yang berpunca daripada virus ini boleh sembuh sendiri tanpa apa-apa ubat, namun komplikasinya juga boleh membawa maut. Rawatan ketika demam denggi dengan meningkatkan imunisasi boleh mencegah demam denggi dari berpanjangan.


Baca Nutriferon Shaklee : Apa Ibu Bapa Perlu Tahu Sebelum Beri Anak AntibiotikSehingga kini tiada sebarang ubat khusus ataupun vaksin yang dapat merawat demam denggi kecuali dengan mengamalkan  langkah-langkah pencegahan dan amalan yang boleh mencegah  terkena gigitan nyamuk pembawa demam denggi.

Sesiapa sahaja boleh terdedah dengan risiko terkena denggi termasuklah bayi, kanak-kanak atau orang dewasa.

Justeru, penting untuk kita ambil tahu tanda-tanda demam denggi yang boleh kita kenalpasti di awal jangkitan.

Demam denggi boleh dikenalpasti dengan beberapa tanda demam denggi.


Tanda-Tanda Demam Denggi


Melalui maklumat yang diberikan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia, kita boleh kenal pasti tanda-tanda dan simptom berikut untuk demam denggi.

1. Demam kuat secara mengejut dan berterusan

2. Terdapat ruam merah pada kulit - Ruam selalunya akan tumbuh pada hari ke 3 dan 4 selepas bermulanya demam

3. Sakit teruk pada tulang, otot, sendi, biji mata dan kepala

4. Hilang selera makan

5. Muntah-muntah

6. Sakit perut

7. Pendarahan pada badan, hidung dan mulut.Cara Merawat Demam Denggi


Sehingga kini, masih belum ada sebarang ubat dan vaksin yang ditemukan untuk merawat demam denggi.

Namun begitu sekiranya ada ahli keluarga kita yang terkena demam denggi, kita boleh cuba mencegahnya dari berlanjutan dengan mengamalkan tips dan cara di bawah.

1. Minum air kosong dengan banyak sekurang-kurangnya 3 liter sehari untuk tambahkan cecair dalam badan dan mengekalkan cecair dalam badan.

2. Elakkan makan makanan yang tinggi dengan lemak, tinggi dengan garam, tinggi dengan herba, yang pedas dan juga yang masin.

3. Tingkatkan sistem imunisasi badan kita dengan pengambilan buah-buahan yang tinggi dengan kandungan vitamin C untuk penyerapan dan penghasilan sel darah merah.

4. Mengambil protein yang mencukupi selepas lega dari demam untuk meningkatkan lagi tenaga dalam badan.Rawat Demam Denggi Secara Semulajadi


Disamping itu, cara alternatif yang kita boleh amalkan untuk meningkatkan imunisasi diri dan mencegah demam denggi dari berlarutan adalah dengan mengambil Set Imunisasi shaklee yang terdiri daripada Nutriferon, Performance Drink, Vitamin C dan juga ESP.

Performance Drink
Sangat tinggi dgn iron. Membantu mengelakkan cecair dalam badan hilang, mengekalkan cecair dalam badan dan penting untuk mengurangkan dehidrasi.

Nutriferon
Sebagai sumber interferon (protein pertahanan badan) yang mampu merencatkan pembiakan virus.

2 fungsi interferon ialah melawan virus dan mendorong penghasilan antibodi yang dapat mengenalpasti virus denggi dan menyingkirnya dari tubuh.


Vitamin C 
Bantu meningkatkan sistem pertahanan tubuh badan dan membantu penghasilan sel darah putih bekerja bagi membunuh virus denggi dalam badan  dan mengelak demam denggi dari menjadi lebih teruk.


ESP
Sebagai sumber untuk mengembalikan tenaga dan menyimpan semual vitamin, mineral dan cecair yang mengalami  kebocoran dalaman iaitu bendalir yang banyak hilang semasa tempoh demam.


Sewaktu demam akibat denggi, kita  kehilangan banyak air dan tenaga yang menjadikan tubuh badan kita lemah. Sedangkan tubuh badan kita memerlukan mineral yang secukupnya untuk melawan virus tersebut.

Set imunisasi ini boleh diambil sebagai langkah mencegah dan mengelakkan demam denggi dari belarutan.

Untuk mendapatkan set ini boleh hubungi kami Pengedar Shaklee Penang ditalian 013-9852827 atau anda boleh beli Set Imunisasi untuk rawat denggi ini secara online dengan link di bawah.Jika ada sebarang masalah sewaktu pembelian online, segera whatsapp kami di 013-9852827. Kami akan berikan bantuan untuk pembelian Set Imunisasi Online dengan segera.No comments:

Powered by Blogger.