Bagaimana Set Menyusu Shaklee Bantu Ibu Capai 6 Bulan Penyusuan Ekslusif Susu Ibu

Bagaimana Set Menyusu Shaklee Bantu Ibu Capai 6 Bulan Penyusuan Ekslusif Susu Ibu - Menjadi harapan besar setiap kita yang bergelar ibu untuk meyusukan bayi secara ekslusif. Penyusuan ekslusif susu ibu adalah cara yang terbaik bagi memastikan bayi mendapat khasiat dan nutrisi yang lengkap untuk tumbesaran dan perkembangan bayi.Untuk ibu-ibu yang mengalami masalah berkaitan penghasilan susu, impian untuk menjayakan penyusuan ekslusif ini boleh kita jayakan dengan bantuan pengambilan Set Menyusu Shaklee yang lengkap bagi keperluan nutrisi harian ibu-ibu dan seterusnya membantu ibu-ibu lebih bertenaga dalam urusan seharian.

Baca juga  Cara Menaikkan HB Ibu Hamil

Penyusuan ekslusif susu ibu bermaksud tiada makanan dan minuman lain yang diberikan kepada bayi kita kecuali susu ibu dalam tempoh 6 bulan pertama selepas kelahiran bayi.

World Health Organisation (WHO) dan UNICEF sendiri menyarankan 3 perkara berikut dalam mengekalkan penyusuan susu ibu secara ekslusif :

- Ibu mula menyusu dalam jam pertama kelahiran bayi.
- Ibu susukan bayi mengikut permintaan (demand)–iaitu sekerap bayi anda mahu, siang dan malam.
- Tidak menggunakan botol susu atau putting ( Direct feeding )Untuk menjayakan penyusuan ekslusif ini bukan lah satu tugas yang mudah bagi ibu-ibu. Kadangkala niat yang murni ini terbantut daripada pelbagai kekangan dan masalah yang timbul.

Hakikatnya, ramai kalangan kita wanita dan ibu-ibu punyai tanggungjawab lain dalam urusan seharian. Kesibukan dalam bekerja adakalanya membantutkan hasrat ibu untuk meneruskan penyusuan secara ekslusif ini. Cabaran untuk wanita yang bergelar ibu menyusu.Selain faktor demand dan supply dalam pengeluaran susu ibu, penghasilan susu ibu juga turut dipengaruhi faktor nutrisi ibu sendiri. Faktor pemakanan sangat penting buat ibu yang menyusui bayi. Pengambilan makanan yang berkhasiat dan seimbang sedikit sebanyak membantu menggalakkan penghasilan susu ibu.

Ibu yang masih menyusu digalakkan untuk mengambil makanan yang kaya dengan protein, vitamin dan mineral yang cukup bagi keperluan ibu dan bayi. Kita boleh dapatkan khasiat tersebut dari makanan yang kita ambil setiap hari. Namun, tidak semua khasiat makanan yang kita ambil setiap hari itu dapat diserap oleh tubuh bagi memastikan ia benar-benar seimbang dan mencukupi untuk badan kita.

Maka, kadang-kadang ibu menyusu cepat merasa penat dan letih. Ditambah tekanan atau stress yang memberi kesan kepada penghasilan susu ibu.Kebaikan Pengambilan Set Menyusu Shaklee


Set Menyusu Shaklee sebenarnya mengandungi beberapa kombinasi vitamin Shaklee yang membantu ibu menyusu mendapatkan keperluan nutrisi yang secukupnya dalam tempoh penyusuan susu ibu. Kebaikan mengambil Set Menyusu Shaklee ini adalah ia bukan la set menyusu semata-mata. Namun, gabungan beberapa vitamin ini menjadikan ia set kesihatan lengkap yang penuh nutrisi sesuai untuk ibu menyusu.

Vitamin apa yang ada dalam Set Menyusu Shaklee Yang Lengkap?


Gabungan beberapa vitamin di bawah menjadikan Set Menyusu Shaklee ini set yang lengkap dan premium. Mari kita lihat vitamin apa yang ada dalam Set Menyusu Shaklee Premium beserta kebaikan vitamin-vitamin tersebut buat ibu menyusu.
1. ALFALFA - Salah satu galagtagogue yang membantu membagi signal kepada hormon prolaktin (hormon susu yang utama) supaya menghasilkan  susu yang lebih banyak.

Dikenali juga sebagai milk booster. Sesuai diambil dari trimester ketiga pregnancy untuk persediaan menyusu.2. ESP - Makanan sel kita adalah protein manakala susu yang dihasilkan juga terdiri dari sel darah. Sumber protein yang sihat diperlukan oleh sel untuk menghasilkan lebih banyak susu.


3. OSTEMATRIX - Susu adalah sumber kalsium. Pengambilan ostematrix boleh membantu banyakkan susu disamping mencegah berlakunya osteoporosis, sakit tulang belakang dikalangan wanita.

Ostematrix juga terkenal dengan fungsi sebagai penenang semulajadi yang boleh boost hormon oxytocin (hormon susu kedua) menjadikan ibu lebih tenang dalam proses penyusuan.

4. VITALEA - Sejenis multivitamin yang membantu mencukupkan keperluan nutrisi tubuh..

5. VITA C - Menguatkan antibodi badan kita sekaligus membekalkan antibodi dalam susu untuk bayi.

6. B-COMPLEX - Sangat bagus untuk elakkan stress dan depression. Gabungan dengan ostematrix inshaAllah akan menampakkan kesan jadi lebih baik.

7. OMEGAGUARD - Bantu membekalkan DHA & EPA untuk perkembangan otak dan mata bayi.
Untuk ibu, omega dapat  bantu mengembalikan memory loss akibat 'urat putus' masa bersalin.
Di atas ini antara 7 vitamin yang ada dalam Set Menyusu Shaklee Premium dan kebaikan mengambil set menyusu lengkap shaklee.  Namun, walaupun dah ambil semua vitamin kat atas ni, konsep DEMAND & SUPPLY kena buat juga kerana supplement hanya bantu  ransang pengeluaran sahaja. Ia bukan mengeluarkan susu ibu terus ya.

Jika berminat untuk mendapatkatkan Set Menyusu Shaklee yang lengkap ini, boleh hubungi saya Pengedar Shaklee Penang di talian 013 - 985 2827 sekarang juga.

Atau jika ingin membeli Set Menyusu Shaklee secara online boleh klik Beli Set Menyusu Shaklee Secara Online di sini.Semoga hasrat ibu-ibu dan bakal ibu yang ingin menjayakan penyusuan susu ibu secara ekslusif selama 6 bulan tercapai dan berjaya meneruskannya sehingga bayi berusia 2 tahun insyaAllah.


No comments:

Powered by Blogger.