4 Tips Tambah Keyakinan Diri

Friday, February 03, 2017
Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum salam Jumaat semua. Pagi tadi dapat email dari Tuan Faisal Abdullah, sifu bisnes. Bertuah la kan pagi-pagi dapat emel daripada orang-orang hebat. Hehe. Ye la dah nama pun subscribe. Memang la tiap masa dapat. 😛😅.Tapi tak rugi tau subscribe emel sifu-sifu bisnes ni. Banyak yang diorang share kan ilmu dekat kita. Macam emel pagi tadi, Tuan Faisal kongsikan cara-cara atau tips nak tambahkan keyakinan diri terutama yang tengah buat bisnes tu. Nak tau tak apa dia tips tambah keyakinan diri yang Tuan Faisal kongsikan?

Jom baca!


Satu ketika dulu, semasa saya masih baru dalam bisnes, saya seorang yang sangat pemalu dan pendiam.
Hinggakan takut nak jumpa orang.
Apatah lagi kalau ada orang reject apa barangan yang saya cuba jual.
Tapi, lepas saya belajar untuk tambah keyakinan diri... saya dapati bisnes saya bertambah maju dengan begitu cepat sekali.
Ini beberapa tips yang boleh tambahkan keyakinan diri anda hampir serta merta.



4 Tips Tambah Keyakinan Diri


1.Pertama, apabila bercakap dengan orang, cuba pandang tepat pada matanya.

2.Kedua, cuba berjalan 25% lebih laju daripada biasa.

3.Ketiga, apabila bercakap,kuatkan suara lebih dari biasa.

4.Keempat, apabila senyum, cubasenyum dengan lebih lebar.



Tips-tips ini walaupun nampak macam simple, tapi ia boleh ubah keyakinan hampir serta merta.

Apabila diamalkan selalu, ia boleh merubah kita menjadi lebih yakin secara semulajadi.


Ini antara tips-tips yang beliau kongsikan. Ada juga di FB beliau tulisan ini. Semua orang boleh apply tips di atas. Bukan kata orang yang buat bisnes je kan nak kena ada keyakinan diri.

Semoga bermanfaat buat kalian ya.

Untuk order dan konsultasi pasal supplement pula, boleh contact nombor di bawah.

📱WA 013 985 2827
📱WA 013 985 2827 
📱WA 013 985 2827

 ✏Follow IG @bondasihat +++++++++++++++++++++++++
 Aada ❤ 013 985 2827 #SahabatShakleeTerbaikAnda
++++++++++++++++++++++++++

2 comments:

  1. tips yang cukup bagus, kalau cakap memang kita kena tengok orang yang kita cakap tuh..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.