Tempat Makan Di Jeti Pulau Aman Penang

Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum.

Korang buat aktiviti apa hujung minggu ni? Kami minggu ni baru lekat dok dirumah. Biasa hujung minggu sekejap balik Kelantan sekejap balik Alor Setar..hmm macam tu la rutin. Hehe. Minggu ni boleh la ambil masa rehat dirumah. Sabtu tak pergi mana pun cuma pagi kami ke pasar beli bahan-bahan nak buat Nasi Hujan Panas dan bertungkus-lumus masak sampai tengahari.Haha. Hari Ahad lewat petang baru berkesempatan ke Jeti Pulau Aman sekejap.

Tu pun setelah mak pengasuhnya Muhammad Fayyadh whatsapp suh mai makan kat jeti tu. Tunggu budak kecik ni bangun tidur, dalam pukul 6 juga kami pergi ke Jeti Pulau Aman ni. Semangat nak p makan kat jeti Pulau Aman. Hehe.



Nak kata first time sampai Jeti Pulau Aman ni, tak la juga. Ni second time kat sini. Tapi kali pertama pergi dulu, kami pi awal sangat. Kedai makan pun tak buka lagi.Hihi.

Kali ni kita g petang acah-acah nak tengok sunset sekali la. Kononnya 😜.



Tapi kami pergi sat ja la. Sempat makan di Jeti Pulau Aman ni. Depa ada masak laksa dan mee kuah ketam.

Ummi dia makan mee kuah ketam, Baba dia makan laksa dan MF makan laksa kicap. Hehe. Kami order ABC dan air sirap bandung sekali. Maaf tak ada gambar makanan sebab makan terus, takdan ambil gambarnya 😛

Kalau korang berkunjung ke Pulau Aman ni, jangan lupa makan kat jeti Pulau Aman ni ya. Sedap dan harga pun murah je. Kat atas ni kedai makan yang kami singgah makan kat Jeti Pulau Aman tu.




Ada masa nanti InsyaAllah kita naik bot pergi Pulau Aman pula ya. Kita tengok je dulu orang naik bot ke Pulau Aman.




Sebelum maghrib kami balik. Nasib baik rumah pun tak jauh mana sebenarnya ke jeti ni. Plan naik bot ke Pulau Aman kita rancang lain kali pula InsyaAllah 😊

Oh ya...petang sebelum keluar pergi ke jeti Pulau Aman ni,sempat la beli domain .com untuk blog Ummi Awesome ni. Alhamdulillah malam dah boleh dah domain ni 😊. Bersiaran menggunakan domain baru la lepas ni. Hihi.

Alang-alang tu siapa yang nak beli produk Shaklee boleh hubungi saya juga. Untuk order dan konsultasi berkenaan produk Shaklee, boleh hubungi nombor di bawah

📱WA 013 985 2827
📱WA 013 985 2827 
📱WA 013 985 2827

 ✏Follow IG @bondasihat ++++++++++++++++++++++++++
Aada ❤ 013 985 2827
#SahabatShakleeTerbaikAnda
++++++++++++++++++++++++++

No comments:

Powered by Blogger.