Vitamin Shaklee : Supplement Wajib Ada Masa Travel

Vitamin Shaklee : Supplement Wajib Ada Masa Travel | بسم الله الرحمن الرحيم dan السلام عليكم

Salam hujung minggu semuanya. Cuti sekolah ni awak pergi mana? Ke duduk santai kat rumah je?Hari ni pun kami tak ke mana lagi sebab ada kenduri. Plan nak pergi bercuti jalan-jalan masih lagi tertangguh. Plan nak balik kampung juga bulan ni. InsyaAllah bergantung pada keadaan.

Awak yang nak travel jauh-jauh mesti dah siap packing semua kan. Biasa memang kena packing awal-awal sebab bukan barang kita sorang je yang nak kena packing. Barang suami, barang anak-anak lagi. Agak-agak berapa besar beg nak kena bawa kalau the whole big family pergi sama? Hehe.




Macam kami ni, kalau balik kampung tu, setakat 2 beg je la. Kami dua  orang share je. Tambah satu beg MF. Isi baju sikit-sikit je sebab kadang balik tak lama, 2 ke 3 hari ja. Tapi kalau pergi travel mana-mana, balik kampung ke, angkut sekali jugak la supplements ni. Mana yang dah jadi habit telan hari-hari wajib la bawak. Supplements lain bawa sebagai persediaan incase terkena demam selsema ke apa semasa travel. Jom nak share supplements favourite merangkap vitamin untuk travel kami ni.





7 CADANGAN VITAMIN YANG BOLEH DIBAWA SEMASA PERGI BERCUTI

1. Vitamin C
Vitamin yang penting untuk meningkatkan sistem imuniti diri. Kalau pergi travel tambah-tambah yang travel ke tempat yang jauh, mungkin akan mengalami ketidakselesaan. So, siapkan Vitamin C ni terus dalam beg travel awak.

2. Vitalea
Multivitamin terbaik yang berusia lebih 100 tahun. Fungsinya sebagai penambah tenaga segera bagi mengekalkan kecergasan sepanjang percutian.

3. ESP
Pelengkap nutrisi untuk badan. Kalau pergi bercuti, kita perlukan energy booster bagi membolehkan kita melakukan aktiviti-aktiviti yang dirancang semasa percutian. Kalau tak sempat nak breakfast misalnya, ambil je ESP kerana ESP mampu membekalkan tenaga berterusan yang boleh bertahan selama beberapa jam.

4. Nutriferon
Untuk mencegah virus-virus terutamanya dari tempat yang kita tak biasa pergi, stanby siap-siap Nutriferon ni. Ia menguatkan antibodi dalaman yang bertindak sebagai pertahanan dari penyakit berjangkit. Ada juga tips utuk meningkatkan sistem imun anak-anak yang boleh dipraktikkan.

5. Ostematrix
Biasa mengalami jet-lag tak semasa travel? Kalau pernah merasa, dan ingin kurangkan jet-lag, kebas atau lenguh-lenguh tangan kaki, bawalah sekali Ostematrix ni ke tempat percutian awak tu. Telan dulu sebelum tidur, esok bangun dah boleh melakukan aktiviti macam biasa. Hilang dah lenguh-lenguh satu badan tu

6. B - Complex
Salah satu fungsi vitamin B ni ialah ia mengurangkan stress semasa travel. Mommies yang travel bersama anak-anak pasti menghadapi kesukaran untuk handle ragam dan kerenah anak-anak kan. Tak nak la stress-stress. Tengah bercuti mesti nak enjoy kan. Jadi, jangan risau sebab B-Complex bisa mengurangkan stress mommies tu

7. Krim Herbal Blend
Lagi satu benda penting untuk dibawa semasa travel ialah Krim Herbal Blend Shaklee. Ia untuk kegunaan luaran sahaja. Krim tanpa steroid ini sesuai untuk mengelakkan sunburn dan boleh disapu pada kulit yang terkena gigitan serangga juga. Ia selamat dan mudah dibawa ke mana saja.





Preventation is BETTER than cure.

Maka, mommies yang merancang ingin pergi bercuti bersama keluarga cuti hujung tahun ini, persiapkan lah barang-barang yang hendak dibawa dengan sebaiknya. Vitamin travel wajib ada juga sebagai first aid kit sepanjang waktu bercti.

Selamat bercuti semua dan have a nice holiday!


Untuk order vitamin travel awak dan konsultasi, boleh hubungi talian di bawah.

📱WA 013 985 2827
📱WA 013 985 2827
📱WA 013 985 2827

 ✏Follow IG @bondasihat

+++++++++++++++++++++++
 Aada ❤ 013 985 2827
 #SahabatShakleeTerbaikAwak
+++++++++++++++++++++++

3 comments:

  1. Kalau terskip sehari tak lengkap rasanya hidup 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la dia...harap2 dapat konsisten baru la dapat #shakleeeffect yg WOW!😍

      Delete
    2. Tu la dia...harap2 dapat konsisten baru la dapat #shakleeeffect yg WOW!😍

      Delete

Powered by Blogger.