Kenapa Kena Mula Bisnes Online Sekarang Dalam Ekonomi Hari Ini?

Kenapa Kena Mula Bisnes Online Sekarang Dalam Ekonomi Hari Ini  | Bismillahirrahmanrrahim dan Assalamualaikum semua. Semalam kita sembang pasal gadjet-gadjet kan. Hari ni kita sembang pulak kenapa kita kena mulakan bisnes online SEKARANG. Tambah-tambah dalam keadaan ekonomi yang tak menentu sekarang ni..πŸ˜’..Tambah-tambah kita semua masing-masing dok pegang handset cecanggih tu kan. Hehe.

Haipp rugi la ada handset mahal-mahal tapi just untuk tangkap selfie je. Kita  sepatutnya ambil peluang sebab banyak benefit kita boleh dapat dengan pakai smartphone tu. Senang buat duit guna handphone canggih kita tu. Sambil pegang sambil buat duit dengan bisnes online kerja dari rumah je.





Okey kenapa kita kena mulakan bisnes online tu sekarang? Kat bawah ni antara sebab-sebab kita patut pertimbangkan untuk bisnes online ni.


Kenapa Kena Mula Bisnes Online Sekarang? 


1. Tingkatkan Penjimatan
Bisnes online tak memerlukan kita sewa ruang kedai ke satu bangunan ke untuk memulakan operasi. So, kita dah kurangkan kos sewa menyewa tempat tu kan, nak p mai p mai urus kedai kalau kedai jauh dari rumah. Nampak tak dah JIMAT kat situ..tak susah fikir nak bayar SEWA..😊

2. Tambah Pendapatan
Awak yang ada kerja hakiki pun InsyaAllah boleh buat bisnes online ni. Suri rumah dan pelajar lagi la mampu nak buat. Dengan peningkatan kos barang dan minyak contohnya, tak salah untuk mendapatkan pendapatan sampingan bagi menampung kos kehidupan kita masa kini.

3. Modal Rendah
Point satu tadi, bisnes online ni dapat tingkatkan penjimatan kita untuk menyewa kedai kan. Yang ni pulak kita dapat jimat banyak untuk keluarkan modal yang tak sampai RM90 ringgit pun. Bila rasa nak bisnes, mulakanlah bisnes dengan modal yang rendah.

4. Flexible
Sekarang ni kemudahan internet yang ada tak memerlukan kita berhenti kerja terlebih dahulu untuk memulakan bisnes online ni. Urusan bisnes online boleh dipantau ketika waktu rehat, habis waktu kerja dan ketika waktu cuti. Kemudahan ini la yang menyebabkan bisnes online ni sangat flexibel untuk kita.

5. Pasaran Global
Trend sekarang, semuanya nak go faster. Kebanyakan orang nak sesuatu benda, depa cari online je. Hidup dalam dunia tanpa batasan ni, semua perkara orang boleh akses bila-bila masa sahaja dimana jua. Jadi, capaian pelanggan kita lebih meluas walau kita dok wat bisnes online dari rumah je.



Itu la sedikit sebanyak reason kenapa nak kena buat bisnes online ni. Tambah-tambah bisnes online Shaklee ni.  Best part bila start berniaga ni, ia mencabar diri sendiri untuk keluar dari comfort zone. Kena paksa diri untuk start sesuatu yang baru, berfikir capai target.

Jangan kata eh aku dah berumur tak layak dah nak buat bisnes-bisnes ni...Eh sape kata? πŸ˜…πŸ˜… Umur tak menghalang pun untuk kita bercita-cita. Alah macam Kolonel KFC tu la. Agak-agak umur berapa dia start bisnes KFC tu? Masa umur dia dah lebih 60 tahun kot! Tu pun setelah mengalami banyak kegagalan. Jadi tak mustahil juga untuk kita yang baru bermula untuk berjaya kan.


Tak tahu macam mana nak buat bisnes online kerja dari rumah? Teringin nak buat bisnes online tapi tak ada guide? Jom contact nombor di bawah.


Join kami untuk jana EXTRA INCOME anda!

 πŸ“±WHATSAPP "BUAT DUIT ONLINE" KE 013 985 2827
 πŸ“±WHATSAPP "BUAT DUIT ONLINE" KE 013 985 2827
 πŸ“±WHATSAPP "BUAT DUIT ONLINE" KE 013 985 2827


 ✏Follow IG @bondasihat
 +++++++++++++++++++++++
 Aada ❤ 013 985 2827
 #SahabatShakleeTerbaikAnda
 +++++++++++++++++++++++

No comments:

Powered by Blogger.