Cara Rawat Gusi Berdarah

Wednesday, December 21, 2016
Cara Rawat Gusi Berdarah | بسم الله الرحمن الرحيم dan السلام عليكم


Siapa pernah mengalami gusi berdarah? Bangun pagi berus gigi kumur-kumur ludah ada darah. Kadang-kadang dok saja tak gosok gigi pun, pergi kumur je ludah ada darah.


Sebenarnya ada banyak sebab penyumbang kepada gusi berdarah. Antaranya kesalahan menggosok gigi dan juga perubahan hormon.

Kesalahan gosok gigi terlalu keras dan mendorong sikat gigi melewati batas garis gusi sehingga melukakan gusi dan gusi mengalami keradangan.




Selain itu, penyebab gusi berdarah juga berpunca daripada kurangnya pengambilan Vitamin C.


Kekurangan Vitamin C
Dalam istilah medik, ia disebut scurvy. Ia terjadi akibat seseorang jarang makan buah-buahan dan sayuran yang kaya akan vitamin C. Scurvy ini menyebabkan gusi bengkak, sakit dan mudah berdarah.



Sebab itu penting untuk kita imbangi pengambilan makanan yang mempunyai zat berkhasiat demi kesihatan tubuh badan.

Hati-hati juga dengan gusi berdarah ni. 

Gusi berdarah merupakan penyebab awal terjadinya sakit gigi atau penyebab adanya gigi berlubang tau. Kalau tak mau sakit gigi, cepat-cepat rawat awal lagi. Sakit kepala tau bila dah start sakit gigi ni 😑



Meh nak share sharing dari bff ummi sorang ni. Abaikan penggunaan kata ganti nama diri kami tu 😜😜. Alhamdulillah sangat sebab dengan ikhtiar consume Vitamin C Shaklee ni, gusi berdarah beliau dapat dipulihkan. Me is happy la bila dengar tu 😀😀😍😍



Lagi satu paling MAHAL, memang lain bila tengok orang yang amalkan pemakanan supplement ni. Nampak lebih bertenaga dan lebih POSITIF. InsyaAllah..Kecomelan itu satu BONUS 😉 Haha... 😀.

Siapa lagi nak order vitamin C ni boleh contact nombor di bawah 😊

Untuk order dan konsultasi
📱WA 013 985 2827
📱WA 013 985 2827 
📱WA 013 985 2827

 ✏Follow IG @bondasihat
 ++++++++++++++++++++++++++
 Aada ❤ 013 985 2827 #SahabatShakleeTerbaikAnda
++++++++++++++++++++++++++

No comments:

Powered by Blogger.