Cara Naikkan HB Dengan Set Mengandung Shaklee

Cara Naikkan HB Dengan Set Mengandung Shaklee | بسم الله الرحمن الرحيم dan السلام عليكم


Teringat balik masa mengandung dulu, cabaran la jugak first time kan. Loya-loya, muntah-muntah, tak lalu nak makan.. tu lah antara cabaran-cabaran yang terpaksa dihadapi oleh ibu hamil. Morning sickness yang kebanyakan wanita hamil alami.

Cabaran yang dihadapi oleh ibu mengandung ini kadangkala amat menduga kekuatan fizikal dan emosi ibu sendiri. Sikit-sikit tu mesti la ada 'tacing' nya kan 😊. Biasalah...perubahan hormon orang kata.. mood swing 🤗

Paling dirisaukan, macam mana nak maintain HB, nak bagi bacaan HB tu naik elok. Bahaya tau kalau anemia semasa mengandung ni. Boleh menyebabkan tumpah darah. Nauzubillah.




Set Mengandung Shaklee

Atas kesedaran yang ibu hamil ni perlukan zat dan nutrisi yang cukup bukan sahaja untuk ibu, tapi untuk anak dalam kandungan tu sekali, maka saya cubalah Set Mengandung Shaklee ni. Antara vitamin yang saya ambil dalam set ini ialah;



1.Vita-Lea® Iron Formula (Multivitamin)
Sejenis multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral. Ada zat besi yang dapat bantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat tersebut. Sebab dari tak cukup zat tu la menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.

2. Sustained Release Vita-C
Bersifat antioksidan yang bantu tingkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi. Paling penting ia membantu penyerapan iron – kalau tak cukup Vitamin C, makanlah iron banyak  pun takkan diserap badan sepenuhnya. Rugi tau.

3. B-Complex
Dalamnya ada juga asid folic. Ia juga kaya dengan 8 kumpulan Vitamin B yang membantu tubuh badan kita menjadi lebih bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri-seri. B complex juga dikenali sebagai vitamin anti stress. Amatlah elok untuk ibu hamil makan ni sebab nak elakkan stress. Tak mau stress-stress time pregnant ya.

 4. Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)
Sumber protein ESP membantu memberi tenaga untuk ibu mengandung. Tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. Ibu hamil yang bekerja digalakkan untuk minum ESP ni sebelum start kerja awal pagi tu 😀




5. Ostematrix (Calcium & Magnesium)
Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Ibu harus mementingkan pengambilan kalsium bagi mengelakkan risiko osteoporosis dan kurangkan rasa sakit belakang, sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan juga lesu. Lagi satu, oste ni membantu proses penyahtinjaan tu jugak 😁



Semoga asbab ikhtiar dengan pengambilan Set Hamil Shaklee ni, ibu-ibu dapat menjalani perjalanan mengandung dengan lebih tenang. Tiada lagi masalah kurang zat, masalah HB rendah dan sebagainya.

Fasa yang memerlukan banyak kesabaran. Banyakkan berdoa semoga setiap urusan Allah permudahkan. InsyaAllah.





Untuk order dan konsultasi

📱WA 013 985 2827
📱WA 013 985 2827 
📱WA 013 985 2827

 ✏Follow IG @bondasihat

++++++++++++++++++++++++++
Aada ❤ 013 985 2827
#SahabatShakleeTerbaikAnda ++++++++++++++++++++++++++

No comments:

Powered by Blogger.