Cara Close Deal Dengan Customer

Tuesday, November 15, 2016
Bismillahirrahmanirrahim

Quote yang sentiasa kena ingat bila buat bisnes:

"Apabila bakal pelanggan dah menghubungi anda sama ada menerusi medium whatsapp, FB Messaging atau pun SMS, ini bermakna pelanggan tersebut memang dah benar-benar serius nak dapatkan produk yang anda jual.

Apa yang tinggal untuk anda lakukan ialah close deal dengan pelanggan tersebut. Itu sahaja!"






Pernah tak masa mula-mula potential customer mesej, pm ke whatsapp ke, hati berbunga riang melompat bagai nak rak?

Mesti pernah kan 😊. Ye la. Selama ni dok buat iklan kat FB la kat IG la, finally ada orang mesej nak beli barang kita jual. Sukaaa la!😁

Dengan rasa gembiranya, setiap pertanyaan customer dijawab dengan elok. Tanya boleh tak bagi cadangan set yang sesuai untuk ibu hamil? Atau boleh suggest tak untuk kita set kesuburan? Sis boleh tak nak tanya pasal set ibu berpantang?

Kita pun jawab la set kehamilan ni sesuai sis untuk sis sebab dalam ni ada ESP...ESP ni tambah tenaga bla bla bla...jawapan dia panjang berjela. Sebab nak impress kan orang kan. Haha!

Dah habis cerita pasal set, masuk pulak pasal harga. Diorang tanya harga, kita bagi la price set depa mintak tu. Bila bagi price, lamanya tunggu bila nak balas ni. Tunggu punya la tunggu. Bila nak berbalas ni. Mesej dah seen tu. Balas laaaa....!


Last-last...

Krik krik...!

HAMPA!

Geram pun ada sebab dah masa kita terbuang dok layan dia. Adoi! Frustnya.


TIPS MELAYAN PELANGGAN

Dari sini, saya belajar banyak perkara. Ya bukan senang untuk kita yang mula-mula start bisnes ni untuk menghadapi pelbagai ragam potential customer. Mula-mula memang tidak dinafikan agak cuak bila customer mesej tanya pasal set diorang nak tu. Lama kelamaan, InsyaAllah alah bisa tegal biasa. Practice makes perfect!


BAGAIMANA MELAYAN PELANGGAN?

Pertama sekali kena ingat macam quote yang kat atas tu. Pelanggan mesej tanya, maksudnya mereka memang MINAT nak beli produk tu. Cuba layan dengan sebaik mungkin. Anggap mereka raja pun boleh. Hehe. Mereka pun mungkin ragu-ragu nak beli dengan orang yang tak kenal kan.

Jadinya, cuba jadi kawan untuk mereka. Bila dengan kawan rasa lebih selesa sikit kan. Nak tanya tu nak tanya ni lagi senang. Wujudkan hubungan mesra pelanggan. Lama kelamaan , bila dah ada kepercayaan, mereka jadi yakin nak beli dengan kita. InsyaAllah.


TAMBAH ILMU CLOSE DEAL

Alhamdulillah bila Allah dah datangkan potential customer ni, banyakkan bersyukur. Minta doa dengan Allah moga terbuka hati dia beli dengan kita. Layan baik-baik. At last, walau dia tak jadi beli dengan kita pun, jangan la putus asa. Tak yah frust. Gali lagi ilmu.

Macam dalam bisnes Shaklee ni, kalau ada apa-apa yang tak tahu, terus refer upline. Mereka sangat banyak membantu. Terima kasih kat Neni Salwa, Mami Erni dan team Superstars. Sentiasa kena menuntut ilmu dengan insan-insan awesome ni. Rugi oi tak follow rerapat 😛.

Apa pun, sentiasa belajar upgrade diri.Jom tambah ilmu! Nanti senang nak deal dengan bakal-bakal customer yang datang nanti 😀

Oh awak-awak yang nak order dan dapatkan konsultasi pasal CARA MAKAN SHAKLEE jom whatsapp laju-laju 😊


ummiohsem.blogpot.com
+++++++++++++++++++++++
Aada ❤ 013 985 2827
#SahabatShakleeTerbaikAnda
+++++++++++++++++++++++

4 comments:

  1. Salam, :)

    wah, seronoknya if ada customer yang memang tak kenal kite tapi bertanya tentang produk kan? tapi saya takde lagi, mostly org yg saya kenal, boss lama, kawan ofis lama, etc.

    harap soon ada lah. terima kasih utk update ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam cik lisa 😊

      InsyaAllah kita sama-sama share kebaikan produk ni 😊

      Terima kasih sudi lawat blog 😚

      Delete

Powered by Blogger.