5 Mindset Bisnes Yang Saya Belajar Melalui Bisnes Shaklee


بسم الله الرحمن الرحيم dan السلام عليكم

Petang semalam selepas Asar, Neni kami Master Salwa ada buat live fb kat group SuperStar Shaklee. Alhamdulillah banyak ilmu yang saya dapat berkenaan dengan Cara Score 3000UV  Dalam 3 Hari Terakhir. 

Ada 3 perkara utama yang Master Salwa tekankan untuk kami score 3000UV untuk jadi Supervisor. InsyaAllah masih sempat lagi berusaha dan perbaiki mengikut apa yang Neni Salwa ajar kami tu. Semoga kita sama-sama naik rank ameeen💪😍.


Oh ya, bila dah terjebak dalam bisnes online shaklee ni, Alhamdulillah sangat diketemukan dengan Master Salwa dan kakak upline cantik Mami Erni serta teamates dalam SuperStar Shaklee. Banyak benda dan ilmu yang saya pelajari dari mereka. Ilmu bisnes terutamanya, ilmu nutrisi dan kesihatan serta banyak lagi la.

Paling penting, sikap dan mindset mereka yang sangat POSITIF! Saya kena serap banyak lagi ni 😀.  Berada dalam circle yang positif membantu kita untuk terus juga memajukan diri dalam bisnes ini.

Sejak join bisnes online Shaklee ni, saya juga belajar tentang sikap dan mindset yang ada pada orang-orang yang berjaya. Di bawah ini saya kongsikan serba sedikit apa yang telah saya belajar melalui bisnes Shaklee ini dan sedang cuba untuk aplikasikannya setiap hari.



5 Mindset Bisnes Yang Saya Belajar Melalui Bisnes Shaklee


1) Bersyukur
Sentiasa memanjatkan kesyukuran tak kira samada apa yang diusahakan mencapai target atau tidak. Panjatkan kesyukuran walaupun bonus yang dapat baru 2 angka. Kalau kita tak bersyukur dengan yang sedikit, macam mana Allah nak bagi lebih? Pesanan ini saya sentiasa ingat. Belajar untuk bersyukur walau sekecil mana pun kita dapat.

Hari ni saya bersyukur sangat sebab followers IG @sethilangparut dah cecah 3k followers. Alhamdulillah 😊. Next is road to 5k Ameen.


2) Bina Keyakinan Diri
Apabila kita buat bisnes, mestilah kena banyak interaksi dengan orang. Walau dengan mesej dan WhatsApp sekalipun, itu juga salah satu cara kita berkomunikasi. Orang yang berjaya akan membina keyakinan mereka dengan mendapatkan ilmu dan pengetahuan yang secukupnya tentang sesuatu perkara. Maka untuk meyakinkan pelanggan-pelanggan dan bakal-bakal pelanggan yang dikasihi, saya juga kena mendalami lebih ilmu juga, baru la lebih yakin nak approach mereka nanti.


3) Suka Bantu Orang
Dalam bisnes Shaklee, apa yang kami terapkan adalah konsep BANTU ORANG! Kita buat bisnes bukan setakat nak kejar untung semata. Yang ni pun Neni Salwa sentiasa ingatkan, apa yang kita boleh bantu orang melalui produk yang kita jual? Disebabkan nak bantu orang la saya suka berada dalam bisnes Shaklee ni 😀.


4) Membina Hubungan Sosial
Salah satu perkara yang kita kena jaga dalam apa-apa jua bisnes adalah hubungan sosial. Bila kita berbisnes, kita berurusan dengan orang ramai. Dari sini, kita dapat mengenali kawan-kawan baru. Yang mana dari tak kenal,tak mustahil boleh jadi kawan rapat hanya semata-mata pernah beli dari kita kan. Hehe 😊


5) Pergantungan Kepada Allah swt
Untuk mencapai sasaran kita setiap bulan, awal bulan mesti dah letak target dah. Tinggal usaha dan atur strategi sahaja untuk menggapainya. Namun, kita sentiasa diingatkan yang semua kejayaan tu takkan diberi melainkan dengan izin Allah. Jaga hubungan dengan Allah dulu. Minta apa yang kita nak dari DIA. Sentiasa minta doa dilapangkan rezeki.



Untuk beroleh kejayaan, ada la banyak liku yang perlu diharungi. Namun, jangan pernah berputus asa untuk menggapainya. Teruskan melangkah kehadapan. Jalan terus ya 😉

Salam kejayaan!

Sebarang order dan konsultasi prodek Shaklee sila hubungi 013 985 2827 😊




3 comments:

Powered by Blogger.